ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:461/892)

Tort śmietankowy 175

małej tortownicy i po wystudzeniu przekrawamy na połowę, potem powtarzamy czynność otrzymując finalnie 4 małe krążki. Dodatkowo: - 1 puszka odsączonych porzeczek w syropie Masa śmietankowa: - 750 ml śmietany kremówki 30% - 4 serki mascaropne po 25 dag - cukier puder do smaku, ok 5 czubatych łyżek 1. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami serek i miksujemy. Pod koniec dodajemy cukier puder. Gotową

Apetyczna babeczka
Ciasto "Śliwkowa delicja" 113

cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki masy: 2 kg śliwek 2 galaretki pomarańczowe Polewa: 100 g czekolady (mleczna, gorzka, deserowa, do wyboru)** 60 ml kremówki 1 łyżka masła Dodatkowo: 3-4 łyżki soku z pomarańczy Wykonanie ciasta śliwkowa delicja: Biszkopt. Włączyć piekarnik na 180 °C. Masło rozpuścić. Przygotować tortownice o średnicy 23-24 cm - dno wyłożyć

Rodzinka w kuchni
Kremowa zupa czosnkowo – ziemniaczana 94

grzechu warta , szczególnie w chłodne jesienne dni .. Mniam Składniki : 4 duże główki czosnku 2 cebule 4-5 ziemniaków 1,5 l wody 2 łyżki masła 4 łyżki słodkiej śmietany , kremówki 30 % sól , pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ziemniaki i cebulę obieramy , kroimy w kostkę . Czosnek także obieramy ale zostawiamy w całości i tak będziemy używać blendera więc

Ogrodnik w podróży
Tort pomarańczowy z truflami 212

drobnego cukru do wypieków - ¼ łyżeczki cream of tartar (lub 1 łyżeczka soku z cytryny) Krem do przełożenia tortu: - 500 g schłodzonego serka mascarpone - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 – 36% - 3 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa rozpuszczona w 125 ml wrzątku - skórka starta z pomarańczy - opcjonalnie – 1 śmietan Fix - opcjonalnie, dla przełamania smaku, można dodać likier pomarańczowy

mojewypiekiinietylko
Tort cytrynowy 229

mąkę wymieszać dokładnie rózgą kuchenną, a następnie zagotować na wolnym ogniu stale mieszając. Gotować aż krem będzie gęsty w formie budyniu. (Około 2 minut) Ostudzić. 800 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone cytrynowy ugotowany krem (przepis powyżej) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować, a następnie stopniowo dodawać krem

O kuchni z uczuciem
Jajecznica w bułce z pieczarkami i szczypiorkiem 127

polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania jajecznicy. 8 jajek 4 bułki 1 zielona cebulka szczypta soli szczypta pieprzu 10 dkg pieczarek 4 łyżki masła 50 ml śmietany kremówki albo śmietanki do zup Jak przygotować jajecznicę w bułce . Na patelnię włożyć łyżkę masła, dodać krojone w plastry pieczarki. Smażyć na średnim ogniu do momentu, aż pieczarki zmiękną. Podsmażone przełożyć

mecooks
Potrawka z kurczaka w sosie musztardowo-estragonowym 143

Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania potrawki z kurczaka z musztardą estragonową. 12 dkg grzybów leśnych 1 łyżka masła 2 cebule szalotki 300 ml śmietanki (do zup albo kremówki 36%) 40 dkg piersi z kurczaka 1 łyżeczka soli pieprz 2 łyżki musztardy francuskiej z estragonem Jak przygotować piersi z kurczaka w sosie z musztardy estragonowej . Cebulę obrać, pokroić

mecooks
Sernik na cieście marchewkowym 256

serowa: 500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej  1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek + 1 żółtko 80 ml śmietanki kremówki 36% lub 30% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Krem na wierzch: 125 g kremowego serka Philadelphia 200 g kwaśnej śmietany 12% 3 - 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: połówki orzechów włoskich

Świat Ciasta
CIASTO RAFAELLO 287

trochę do posmarowania wierzchu)  Przykładamy 3 częścią biszkoptu, smarujemy odłożonym kremem i posypujemy wiórkami. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) MAŁA RADA: Śnieżki możemy zastąpić śmietaną kremówką w ilości ok 300- 500 ml. Biszkopt najlepiej upiec sobie dzień wcześniej. Biszkopty najlepiej nasączyć np. wodą z sokiem z cytryny lub herbatą. Jeśli jednak nie lubicie ciast z kokosem

Pani na deser
Sernik Dyniowy z Polewą Miodową i Orzechami 233

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki zmielonych goździków 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Polewa: 180g naturalnego miodu 80g masła 6-7 łyżek gorącej śmietanki kremówki 30% 100g posiekanych orzechów włoskich Spód: 1. Do blendera przełożyć herbatniki, zmiksować i przełożyć do miski. Następnie w blenderze zmiksować dość grubo orzechy i przesypać je również do miski. Dodać

Mała Cukierenka
Domowa carbonara wg Aleex 125

szybkie. Idealne do przygotowania w ciągu kilkunastu minut. Polecam. Składniki: • 250 g makaronu • 5 dag wędzonego boczku • 1 duży ząbek czosnku • 1 jajko • 1 żółtko • 100 ml śmietanki kremówki 30% • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki startego parmezanu lub innego sera żółtego Sposób przygotowywania: 1. Makaron gotować w mocno osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. 2. W tym czasie usmażyć

W mojej kuchni
Kakaowe ciasto z kisielem wiśniowym i masą śmietanowo-galaretkową 186

łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki oleju 1łyżka przegotowanej letniej wody 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem śmietanowy: 900 ml kremówki 30% 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 2 galaretki bezbarwne o smaku winogron Winiary 2 szklanki przegotowanej wody Składniki na kisiel wiśniowy:     700 ml kompotu z wiśniami

Sama słodycz i szczypta chili
Tiramisu z brzoskwiniami 163

Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 2 brzoskwinie do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fix Poncz: 400 ml wrzątku 3 łyżki kawy 85 ml likieru amaretto  70 ml wódki 9 ml aromatu migdałowego

Szalona Kuchnia Eweliny
Creme brulee klasyczny 123

zrobić ten deser na sposób podstawowy. Dziś przedstawiam przepis na klasyczny crème brûlée, który w zasadzie robię najrzadziej, a szkoda! Składniki (na 3 porcje) 3 żółtka 250 ml śmietanki kremówki (użyłam 30%) 1,5 łyżki cukru pudru ziarenka z 1/3 laski wanilii dodatkowo 3 łyżki brązowego cukru do karmelizacji maliny Wykonanie Żółtka wbijamy do miseczki, mieszamy rózgą razem z cukrem

Raj dla Podniebienia
TARTA KARMELOWA WERTHER'S ORIGINAL 134

słodyczami nie przepadam za bardzo, dlatego postanowiłam wykorzystać je do wypieków. I tak powstała karmelowa tarta na spodzie z kruchego ciasta, z masą z serka mascarpone i rozpuszczonymi w kremówce cukierkami śmietankowymi z karmelem Werther's Original, a wszystko to oblane gorzką czekoladą i posypane orzechami włoskimi.  Powiem Wam, że to wyszło naprawdę dobre! Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki

Kuchnia MagdaLeny