ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:459/892)

Ciasto leśny mech w wersji fit 158

Ciasto leśny mech miałam w planach już od dłuższego czasu. Oczywiście w wersji lekko uzdrowionej. Do tego ciasta na krem zawsze pasowała mi śmietanka z mleka kokosowego, a nie kremówka, dlatego to właśnie jej użyłam w przepisie. Myślę, że lekko kokosowy posmak doskonale sprawdza się w tym cieście, a do tego użycie stałej części mleczka kokosowego powoduje, że do zrobienia

Healthy food explorer
Szynka ,duszona w sosie śmietanowym z boczniakami 184

zachęcam Polecam , naprawdę dobra i prosta potrawa Składniki : 1 kg szynki wieprzowej – wybrać ładny, spójny kawałek -tzw kulkę 4 duże cebule 0,4 kg boczniaków 300 ml śmietany kremówki 1/2 kostki masła 1 łyżka, słodkiej musztardy , najlepiej figowej 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku 1 łyżka, smalcu wieprzowego 1/2 szklanki bulionu ( może

Ogrodnik w podróży
Panna Cotta ze śliwkami i koniakiem 121

Cotta ze śliwkami i koniakiem Przepyszny włoski deser ze świeżymi śliwkami. Przepis zaczerpnięty z zagranicznej strony. Zrobiłam go pierwszy raz, ale i nie ostatni, bo zachwycił gości. Składniki: śmietana kremówka 36% - 500 ml mleko -125 ml 15 g żelatyny cukier 2 łyżki Sos śliwkowy : śliwki - 15 szt koniak -2 łyżki cukier - 3 łyżki woda -3 łyżki Dodatkowo  śliwki

Kuchnia Danusi
Rafaello na waflach + film 130

wafli 2 pokruszone wafle 1/2 l śmietanki 30% 200 g wiórków kokosowych 2 tabliczki białej czekolady ( po 100 g) 2 opakowania bitej śmietany w proszku przepis Do garnka wlewamy kremówkę, do śmietany dodajemy połamaną białą czekoladę i całość podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada się rozpuści, cały czas mieszając. Nie doprowadzamy do wrzenia. Rozpuszczoną masę zdejmujemy z ognia, studzimy. Wystudzoną

Smakowite Dania
Mini Pavlova z owocami 126

momentu aż bezy lekko się zarumienią. Bezy powinny być suche na zewnątrz a w środku – delikatne, piankowe. Bezy zostaw w piekarniku do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach. Kremówkę ubij – pod koniec dodając cukru pudru. Krem wyłóż na wystudzone bezy, udekoruj ulubionymi owocami. Smacznego! Artykuł Mini Pavlova z owocami pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku

Moja pasja smaku
Brzoskwiniowa chmurka 322

Składniki na galaretkę z malinami: 2 puszki brzoskwiń w syropie 4 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody) 1 litr gorącej wody Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze pokojowej

Kulinarne Przeboje
KLOPSIKI Z MAKARONEM W SOSIE PIECZARKOWYM 173

500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 jajko cebula 2 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy ostrej słodka papryka do smaku sól,pieprz 300g makaronu por 250g pieczarek 250ml śmietany kremówki 2 żółtka olej do smażenia WYKONANIE Gotujemy makaron al dente.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa.Do mięsa wbijamy jajko,dodajemy musztardę, bułkę tartą

Mała w garnku miesza
Krajanka czekoladowa z wiśniami 135

masła 150 g cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 2 łyżeczki nescafe w proszku 1 budyń śmietankowy 3 żółtka 700 ml mleka Krem śmietankowy 400 ml śmietanki kremówki 50 g utartej czekolady złota posypka do ciasta 2 łyżki kakao 2 łyżki złotej posypki Nastaw piekarnik na 200ºC. Ubij jajka z cukrem i solą na puszysto. Ubijaj około

codojedzenia
Tarta czekoladowo wiśniowa 200

łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny masa serowa: 400 g sera twarogowego półtłustego 150 g jogurtu greckiego 100 ml śmietany kremówki 2 czubate łyżki kakao 1/2 budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru dekoracja: polewa czekoladowa frużelina, wiśnie świeże Frużelina: Wiśnie przekładam do garnka, dodaję cukier

wesoła kuchnia
Wiśniowa chmurka 295

łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 3 żółtka 30g cukru pudru Galaretka: 600g wiśni (świeże lub z kompotu) 3 galaretki wiśniowe 500ml gorącej wody Krem: 500 ml kremówki 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 40-50g płatków migdałowych Beza: Białka ubić ze szczyptą soli

Smakołyki Asi
Belgijskie gofry z owocami 198

łyżeczka cukru z wanilią 50 g masła 1 jajko duże 100 ml mleka 100 ml wody kokosowej olej do smarowania gofrownicy pozostałe: 100 g serka twarogowego 150 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru 1 kiwi 100 g borówek 100 g malin 1/2 szklanki frużeliny z wiśni 5 śliwek wiórki kokosowe, czekolada starta, mięta do dekoracji ciasto na gofry

wesoła kuchnia
Sernik Cappuccino 128

Składniki 100 g mąki 60 g kakao 70 g cukru i masła 50 g mielonych migdałów cukier waniliowy Ndzienie 800 g mielonego sera 175 g brązowego cukru 150 ml kremówki 3 jajka cukier waniliowy 2 łyżki kawy … Czytaj dalej Sernik Cappuccino

gotuj ze mną
ciasto zemsta teściowej 508

wiśnie. Ciasto bez bezy umieszczamy w foremce, na które wykładamy równomiernie tężejącą galaretę z wiśniami. Całość wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii 4 – 5 łyżek cukru pudru (więcej lub mniej, wg własnego smaku) wykonanie: Śmietankę ubijamy na prawie sztywno, dodajemy serek oraz

Domowy Smak Jedzenia
Panna cotta z mango (Panna cotta al mango) 185

mango.  Otrzymujemy złocisty deser w kolorze słońca,  kremowy, delikatny i niesamowicie smaczny. W sam raz na letni podwieczorek ;) smacznego :) SKŁADNIKI (4 porcje) Panna cotta 500 ml śmietany kremówki 30%  250 g miąższu z mango 80 g cukru trzcinowego 10 g żelatyny w listkach Dekoracja 3 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny kawałki mango listki mięty **** INGREDIENTI

La grande e la piccola cuoca
Domowy jogurt naturalny 192

słoiczkami.  Mleko zaszczepiam bakteriami z jogurtu greckiego dobrej jakości.  Można kupić specjalne szczepy bakterii do jogurtu.  Przepis na 1 litr tłustego jogurtu 300 ml śmietany kremówki (świeżej) 700 ml tłustego mleka 100 g lekko podgrzanego jogurtu greckiego, lub szczepu bakterii jogurtow ych Mleko wymieszajcie ze śmietaną i podgrzejcie do temperatury 85 stopni Celsjusza (w celu zabicia nieporządanych

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk