ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:451/892)

Łosoś w zielonym sosie 110

połączeniu z łososiem to raj dla podniebienia. Łosoś zapiekany w piekarniku niezwykle soczysty i bardzo smaczny. Składniki 350 g świeżego łososia 400 g mrożonego szpinaku 150 ml śmietany kremówki 2 łyżki wiórek masła sól, pieprz sok z 1 cytryny … Czytaj dalej Łosoś w zielonym sosie

gotuj ze mną
TIRAMISU BEZ JAJEK 109

się robi. Ciasto zrobiłam w wersji bezalkoholowej, ale można też dodać kilka kropli wódki do ponczu. SKŁADNIKI 1 op. podłużnych biszkoptów (200g), 250 g serka mascarpone, 250 g śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, aromat waniliowy, kakao do oprószenia, 1 szkl. mocnej kawy WYKONANIE Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie ser i aromat waniliowy. Formę wykładamy folią, połowę biszkoptów

słodki bratek
Ciasto Kokosowe Bounty 597

waniliowy bez cukru 120g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 300g wiórków kokosowych 200g masła Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości kakao 64%) 100g mlecznej czekolady 200g śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania 1-2 batoniki kokosowe (niekoniecznie) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 2. Białka

Mała Cukierenka
Półfrancuskie rurki z kremem mascarpone 150

Składniki Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 ml śmietany 18% szczypta soli 2 łyżki cukru waniliowego Krem 250 g mascarpone 3 łyżki cukru 250 ml śmietany kremówki Wykonanie Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto. ciasto przekładamy do torebki i wkładamy na min. godzinę do lodówki. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z części rozwałkowujemy i tniemy

Mieszam w Garnku
Ciasto torcik mango 82

mąki pszennej typu 450, do nasączenia : 70 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu (można pominąć), 5 ml soku z cytryny, krem : 250 g serka mascarpone, 200 ml śmietany kremówki 30%, ostra papryczka (u mnie 2 papryczki czerwone rawit), 550 ml pulpy z mango, 14 g żelatyny, sól, do wysmarowania formy : masło, bułka tarta Pulpę mango wymieszać z imbirem. Jajka ubić

królestwo garów
Sernik borówkowy na zimno 119

tortownicę o średnicy około 24 cm lub kilka ramekinów 5 serków homogenizowanych naturalnych lub o smaku waniliowym (po około 140 g każdy)  250 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 36%, 6-7 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w wodzie  2-3 łyżki cukru pudru  3-4 łyżeczki liofilizowanych sproszkowanych borówek amerykańskich opcjonalnie 2 galaretki owocowe (smak do wyboru

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Torcik Walentynkowy (Torta di San Valentino) 120

pszennej 250 g m ą ki  migdałowej 250 g masła   50 g cukru 2 jaja 1 cytryna szczypta soli Krem 500 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 50 g cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego Dekoracja makaroniki, ciasteczka w kształcie serc, ma ł e beziki, kropelki białej  czekolady, czerwona porzeczka **** INGREDIENTI Pasta frolla

La grande e la piccola cuoca
Tort orzechowy z jabłkami i masą śmietanową 153

gorącej wodzie. Dokładnie wymieszać. Jabłka przełożyć na 1 blat orzechowy, wyrównać i odstawić do lekkiego stężenia. 3. Żelatynę do masy śmietanowej rozpuścić w wodzie i lekko ochłodzić. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem, po czym dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. 4. Większą część masy wyłożyć na jabłka, przykryć drugim blatem orzechowym. Resztą masy śmietanowej udekorować tort. Wierzch posypać siekanymi orzechami

Kuchnia domowa Ani
biszkoptowe omlety z bitą śmietaną 194

koniecznie podajcie je ze świeżymi owocami. składniki: 3 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 250 ml śmietany kremówki (30%) 2 łyżki cukru pudru cukier puder do posypania owoce do podania wykonanie: Dwie blaszki wyłożyłam papierem do pieczenia, na każdym narysowałam cztery kółka o średnicy 10 cm. Białka ubiłam

babka w formie
Jabłecznik z bezą 146

dodatkowo galaretki Wykonanie: Mus rozgrzać w rondelku, do gorącego wsypać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretki. Przestudzony wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na masie jabłkowej Beza na górną warstwę

W garach u Gosi
Marchewkowy torcik 121

ciasto przekroić na blaty i już wystudzone przełożyć masą śmietanową. U mnie ciasto urosło z górką więc górną część pokruszyłam ozdabiając ciasto. Masa przygotowanie : 250g serka mascarpone 100ml śmietanki kremówki 30-36% 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki zmiksować razem na gładką masę, którą przełożyć wystudzone ciasto

W garach u Gosi
czekoladowa panna cotta z galaretką truskawkową 638

pojemności (możemy je umieścić skosem w foremkach na muffinki). Wstawiamy do lodówki co całkowitego zastygnięcia. składniki na czekoladową panna cottę: 150 ml mleka 150 ml śmietanki kremówki 20 g cukru lub do smaku 40 g czekolady deserowej 20 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka kakao 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka wody wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia

Domowy Smak Jedzenia
Polędwica w sosie serowo grzybowym 162

nich puder i powstał pyszny aromatyczny sosik. składniki : 1 polędwica wieprzowa 1 cebula sól, pieprz tymianek, zioła prowansalskie olej 4 łyżki octu winnego 300 ml mleka 125 ml śmietany kremówki 4 trójkąta serka topionego 1 łyżka pudru grzybowego/ zmielone suszone podgrzybki/ papryczka chili natka pietruszki Od polędwicy odcinam błony. Mięso kroję w plastry 1 cm i rozbijam dłonią. Posypuje solą

wesoła kuchnia
Tort Serce w Różyczki Śmietanowo – Jagodowy 185

100ml cytrynówki 80-90ml wody Krem: 20g żelatyny + 140ml wody 350g mrożonych owoców (użyłam truskawek, porzeczki, jagód, maliny, wiśnie) 3 łyżki wody 1 łyżka cukru 600ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 500g serka mascarpone (też z lodówki) 5-6 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 fix do śmietany Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg

Mała Cukierenka