ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:451/892)

Delikatny krem z białych szparagów. Jak wybrać najlepsze szparagi? 136

czasu do czasu mieszając. 4) Następnie całość zalać gorącym bulionem, doprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Dodać śmietankę kremówkę lub mleczko kokosowe i całość zmiksować, najlepiej blenderem kielichowym, na gładki krem. 6) Główki szparagów zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około 2 min. 7) Gotowy

Fitsweet.me
Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. 153

kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na granolę dokładnie wymieszać ze sobą (najlepiej rękoma). 2) Następnie wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. 3) Piec

Fitsweet.me
Sezonowy omlet z zielonymi szparagami. 129

omletów, zapraszam również po przepis na omlet z kurkami. Składniki (patelnia o średnicy 21 cm, 1-2 porcje): 3 jajka 5 świeżych zielonych szparagów 1 szalotka 2 łyżki śmietanki kremówki lub mleka 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka tartego parmezanu (opcjonalnie) sól himalajska świeżo mielony pieprz szczypiorek Przygotowanie: 1) Szparagi dokładnie umyć, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce

Fitsweet.me
Kostka królowej,ciasto bez piekarnika 113

godne królewskiego podniebienia. Bardzo delikatne,pyszne. Nie wymaga pieczenia:) Składniki Krem budyniowy 6 żółtek 1 czubata łyżka mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 400 ml mleka 200 ml kremówki 150 g cukru 1 op cukru waniliowego 200 g masła Krem mascarpone 250 g mascarpone 3 … Czytaj dalej Kostka królowej,ciasto bez piekarnika

gotuj ze mną
Migdałowiec ciasto bez pieczenia 176

ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 150 g płatków migdałowych Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie

O kuchni z uczuciem
CIASTO "KOSTKA MALINOWA" 126

tylko tylko, żeby maliny były pokryte galaretką, reszta galaretki potrzebna będzie w dalszych etapach. Biszkopt z galaretką wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. Pianka: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * większa połowa pozostałej galaretki Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i wlać większą połowę pozostałej, tężejącej galaretki. Wymieszać mikserem. Piankę wylać

Zrób to smacznie
Tort pigwowy wybuchowy 171

wody galaretka pigwowa ze skórek: 1 pigwa skórki i gniazda z pestkami z 1 kg pigwy 1/2 szklanki cukru trzcinowego woda krem pigwowy: 200 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30 % 1 i 1/4 szklanki galaretki pigwowej którą wysmażyłam mi tyle wyszło wierzch: 50 g mascarpone 200 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1 granat 2 pigwy kawałki

wesoła kuchnia
JABŁECZNIK NA HERBATNIKACH Z BITĄ ŚMIETANĄ (CIASTO BEZ PIECZENIA) 236

nich robić marmolada. Na końcu wsypać sypką galaretkę, dokładnie wymieszać. Blachę do ciasta wyłożyć herbatnikami. Na wierzchu wyłożyć zimną masę jabłkową. Kolejno znów warstwa herbatników. Na końcu ubić śmietanę kremówkę na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Ubitą śmietaną wyłożyć na wierzch ciasta. Następnie znów wyłożyć warstwę herbatników. Na samym końcu ciasto polukrować lukrem zrobionym z cukru pudru

Zrób to smacznie
Gnocchi z borowikami w kremowym sosie śmietanowym 220

duża cebula 2 – 3 ząbki czosnku olej roślinny do smażenia czubata łyżka listków świeżego tymianku sól, świeżo zmielony czarny pieprz 150 ml białego wina 150 – 200 g śmietany kremówki Wykonanie: Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Grzyby mocz w chłodnej wodzie przez około 1/2 godziny. Następnie odsącz je na sitku. Borowiki umieść na suchej patelni i podgrzewaj je przez

Moja pasja smaku
Makaron na zielono 132

małej cukinii garść mrożonego zielonego groszku 1 cebula średniej wielkości 1/2 pęczka natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % ( można zastąpić chudszą lub mlekiem , ale wtedy trzeba dodatkowo sos zagęścić mąką , więc w sumie wyjdzie na to samo ) sól , biały pieprz do smaku Cebulę obieramy i kroimy w piórka

Ogrodnik w podróży
Babeczki z kremem czekoladowym i bitą śmietaną 172

tylko do połączenia składników. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Studzimy. 2. Przygotowujemy krem: czekoladę rozpuszczamy, dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia składników. W drugiem misce ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. 3. Za pomocą łyżeczki wydrążamy dziurki w każdej muffince. W dziurkę nakładamy krem do wysokości babeczki. Na wierzch szprycą wyciskamy bitą śmietanę. Dekorujemy posypkami. Przed podaniem schładzamy

Szefowa kuchni
Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków 112

200g cukru (u mnie cukier z agawy ) 175g mąki pszennej 50g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100g gorzkiej czekolady Polewa czekoladowa: 50g gorzkiej/mlecznej czekolady 50 ml śmietany kremówki 36%/mleka 1 łyżeczka miodu  W misce połączyć przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz cukier. Natomiast puree z buraków, jajka i olej należy zmiksować w malakserze

Di gotuje
TORT CZEKOLADOWY Z MALINAMI I GALARETKĄ CZEKOLADOWĄ 157

szklanka mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju szczypta soli 2 łyżki kakao Masa czekoladowa: 400 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka masła 1 op. cukru waniliowego 200 g czekolady gorzkiej min. 70% 50 g orzechów laskowych Galaretka malinowa: 1 op. galaretki malinowej 300 ml gorącej wody

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z mango i białą czekoladą 156

rozpuszczonej i lekko przestudzonej czekolady wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczka aby czekolada się nie zważyła. Zahartowana czekoladę przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz zblendowane, obrane świeże mango.  Gotową masę serową przelewamy na spód. Na wierzchu rozkładamy jeszcze kilka pokruszonych ciastek oreo. Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie

VioletoweKucharzenie
BURGERY Z KURCZAKIEM, BAZYLIĄ, PESTO I WARZYWAMI 123

osób : Składniki na burgery: ● 8 bułek do burgerów ● 500 g filetu z kurczaka ● 2 cebule ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 1/2 pęczka bazylii ● 50 ml śmietany kremówki ● 1 jajko ● 2 łyżki pesto (przepis poniżej) ● kilka szczypt pieprzu z Espelette lub pieprzu cayenne ● 10 g masła Dodatkowo  : ●250 g pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych ● ½ ogórka lub kilka mini ogórków

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska