mięsem mielonym w pomidorach. Składniki: 6 ziemniaków jednakowej wielkości 6 łyżek oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 ząbki czosnku 3oo g mięsa mielonego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanka bulionu kieliszek czerwonego wina kilka listków szałwii pieprz i sól /do smaku Wykonanie: -Piekarnik nagrzać do 200 st.C -Ziemniaki dokładnie
Zakamarki mojej kuchniMuffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - pieczarkowym lub paprykowym. Smaczne, pachnące, soczyste. Idealna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy, w tym na zbliżającą się Wielkanoc. Pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podane składniki wystarczą na 12 szt muffinek - 6 z nadzieniem paprykowym i 6 z pieczarkowym. Ja zrobiłam muffinki z dwoma rodzajami farszu(...)równie dobrze pieczarki, paprykę i cebulę można wymieszać razem i zrobić jeden rodzaj, dodając do tego jeszcze np. kukurydzę, żeby było kolorowo. SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 jajko (L) 3 cebule 1 duża marchew 1 ząbek czosnku miąższ z 2 kromek chleba 1 papryka 15 dag małych pieczarek 2 łyżki majonezu
Kto ugości moich gości?wszystko jest świeże, a przede wszystkim dokładnie wiem, co w takim daniu jest, jak dopasować je do smaku mojego i moich domowników. Tym razem nadzienie jest z mięsa mielonego w sosie pomidorowym z dużą ilością sera, ale równie dobrze będą smakowały nadziane szpinakiem i fetą, bądź w inny sposób dopasowane do Waszych smaków. Polecam do wypróbowania, bo są pyszne(...)rozczyn, dodać olej, wszystko wymieszać, zagnieść. Dodać sól i zagniatać około 10 minut. Włożyć do nasmarowanej olejem miski, odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Sos: – 0,5 kg mięsa mielonego; – 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku – 400 ml passaty pomidorowej; – 0,4 kg pieczarek; – 2 średnie marchewki; – oregano, sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, odrobina
dom-agi.plZapraszam na zdrowszą wersję kotletów mielonych, tym razem z dodatkiem orzechów włoskich. Wersja nie tylko wzbogacona smakowo ale i odżywczo, ponieważ orzechy(...)mają wiele cennych dla naszego zdrowia właściwości. Jadłam niedawno takie kotleciki i tak mi posmakowały, że zrobiłam je sama. Spróbuj i Ty, są pyszne. Polecam ! Składniki: 500 g mieszanego mielonego mięsa 1 jajko 1 cebula 1 sucha bułka mleko do namoczenia bułki 1/2 szklanki orzechów włoskich bułka tarta do obtoczenia kotletów tłuszcz do smażenia sól, pieprz Wykonanie: mięso wymieszać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kotletami mielonymi mam taki problem, że nie lubię "smrodzić" w całym domu je smażąc, ani w ogóle ich smażyć, bo często mi się przyklejają(...)patelni i rwą na części, no i jeszcze rzadko są dobrze doprawione.. Powoli dochodzę do prawidłowej techniki smażenia :D Przepis ze strony ChilliBite Składniki: 700g mięsa mielonego (no pół kilo też do reszty składników pasuje) cebula bułka jajko łyżeczka soli łyżeczka pieprzu do smaku ząbek czosnku szczypta ostrego chilli bułka tarta do panierowania i do dodania
W kuchni bez szafekmięsa mielonego szynki wieprzowej 3 jajka szklanka bułki tartej 6 łyżek wody sól pieprz imbir kurkumy słodka papryka Ponadto: olej do smażenia koper do posypania Wykonanie: Do mięsa mielonego wbić jajka, dodać bułkę tartą, wodę i wymieszać. Na sam koniec dodać po 1 łyżeczce imbiru, kurkumy i słodkiej papryki oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Całość dokładnie
Krakowskie smaki AniPamiętacie przepis na faszerowane papryki ( klik ) , który testowałam dla sieci Intermarche? Kupiłam wtedy trochę za dużo papryki i mielonego mięsa. Zostało też trochę kaszki kuskus. A ponieważ przy okazji wizyty w sklepie kupiłam sporo innych rzeczy, między innymi krojone pomidory w kartoniku, postanowiłam te produkty wykorzystać do zrobienia szybkiego obiadu. I tak powstał przepis na pulpety w sosie pomidorowo(...)udział. Zachęcam, bo nagrody świetne :) Do wygrania aż 200 bonów, każdy wartości 300 zł! składniki na pulpety 11 - 12 sztuk 300 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko, lekko roztrzepane 1/4 szklanki kaszy kuskus 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne pęczek pietruszki, posiekanej szczypta soli morskiej świeżo zmielony czarny pieprz
Stare GaryBułki moczymy w wodzie a następnie dobrze odsączamy z wody. Dwie cebule kroimy drobno i smażymy na oleju do momentu aż się zeszklą. Mięso wraz z bułkami mielimy dwukrotnie , dodajemy suszony majeranek, drobno pokrojone listki bazylii, usmażoną cebulkę, zmielone ziele angielskie, sól i pieprz do smaku i na końcu dwa jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowujemy(...)część na farsz a do pozostałej ilości wlać śmietanę kremówkę i całość dusić jeszcze na małym ogniu na patelni ok 15 minut od czasu do czasu mieszając. Mięso mielone podzielić na dwie części, na jedną wyłożyć farsz pieczarkowy i przykryć drugą częścią. Uformować klops, lekko skropić olejem i posypać bułką tartą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia z przykrywką wypełnionego
Na słodko lub wytrawnieDzisiaj kolejny zaległy przepis tym razem makaron kokardki z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Z podanego przepisu wychodzi 5 dużych porcji. Składniki: ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 1 całe opakowanie makaronu kokardki 125 g koncentratu pomidorowego 1 gotowy sos bolognese 500 g sól pieprz, majeranek 3 – 4 listki świeżej bazylii papryka ostra Sposób wykonania: Do zmielonego mięsa dodać sól
Na słodko lub wytrawnieszybki obiad czy na kolacje. Składniki : 1/2 cebuli 1 paczka Kraina Mrożonek - warzywa na patelnie 300g mięsa mielonego z indyka 330ml(...)śmietany 30% odrobina sera olej sól, pieprz 1 torebka ryżu Wykonanie : ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać mrożone warzywa, dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie zalać śmietaną i zredukować do gęstego sosu. Doprawić do smaku solą
Garnkowe fanaberiePieczeń rzymską robię wtedy ,gdy nie mam ochoty na smażenie kotletów mielonych. Wymieszać , wstawić do piekarnika i gotowe ! Wygodne danie obiadowe. składniki 600 g mielonego mięsa wołowo - wieprzowego 60 g wędzonego boczku 6 łyżek bułki tartej + 2 do podsypania 2 cebule 3 ząbki czosnku jajko surowe 1/2 pęczka natki pietruszki łyżka suchego majeranku ewentualnie szczepiorek łyżeczka papryki
Stare Garywzględu na to ile nowych potraw przygotowuję i ile nowych smaków poznaję to prędzej czy później sięgam po jakieś nasze klasyczne potrawy. Bo nie można nie przygotować schabowego, mielonego, gołąbków czy placków ziemniaczanych… Każdy z nas ma swoje sprawdzone i ulubione przepisy, które są w naszych rodzinach od lat. Przepisy różnią się w mniejszym lub większym stopniu(...)każdy zna. Dzisiaj proponuję przepis na gołąbki z kapusty włoskiej bo zatęskniłam do niedzielnych obiadów w rodzinnym domu… Gołąbki – składniki: duża główka kapusty włoskiej ok. 750g mięsa mielonego 2 jajka pół szklanki ryżu ugotowanego al dente (czyli musi być lekko twardy bo dojdzie w czasie gotowania gołąbków) majeranek, sól, pieprz Sos: 2 puszki pomidorów (zmiksowane
UgotujmyTo.plpapierowym ręcznikiem. Odkrawamy 4 kotlety i zbijamy je tłuczkiem, podobnie jak schabowe. Solimy i pieprzymy. Pozostałą część karkówki mielimy. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko i posiekany drobno szczypiorek. Na rozbite plastry karkówki rozkładamy mielone mięso. Na wierzch układamy kawałki fety. Zawijamy jak zrazy i spinamy wzdłuż dociętym odpowiednio patykiem do szaszłyka lub przewiązujemy nitką bawełnianą
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki sosu: 3 łyżki masła , 5 większych pomidorów , 2 marchewki , 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu , 2 listki laurowe , 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki , ostra mielona papryka - do smaku, mąka do obtoczenia pulpetów. Marchew obrać i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem liści laurowych i pieprzu. Pomidory sparzyć i usunąć skórkę. Masło
Codzienna kuchnia niecodziennałyżki zimnej wody , sól , grubo mielony pieprz , 3 łyżki oleju , 6-7 ziaren ziela angielskiego , 3 średnie listki laurowe , 1 średnia marchewka , 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki , mąka pszenna do obtoczenia pulpetów. Paprykę opłukać, osuszyć i upiec w piekarniku aż skórka zacznie pokrywać się czarnymi plamkami. Wyjąć z piekarnika, skropić wodą i włożyć
Codzienna kuchnia niecodzienna