mielone - 47549 przepisów (strona:445/3170)

Pomysł na… zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym 114

ziemniaków, mięsa mielonego i sera cheddar. Ziemniaki i ser starłam na tarce o dużych oczkach. Mięso podsmażyłam bez tłuszczu i dodałam pomidory z chilli (z puszki). Doprawiłam kolendrą mieloną, ziołowym pieprzem i majerankiem. Ziemniaki wymieszałam z połową startego sera i gałką muszkatołową. Ziemniakami wyłożyłam spod i boki formy. Wyłożyłam na to mięso i posypałam pozostałą częścią sera. Piekłam

Kucharzyca
Kotlety mielone z kaczki 140

Bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne kotlety mielone z piersi kaczki. Lekko podkręcone szalotką i aromatyczną natką pietruszki. Z zewnątrz chrupiące, w środku przepysznie soczyste. Składniki 2 filety(...)kaczki ze skórą 3 szalotki natka pietruszki 1 jajko bułka tarta olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filety z kaczki oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie mielimy w maszynce do mięsa (średnie sitko) razem z szalotkami. Do mięsa wbijamy jako, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 3- łyżki bułki tartej (w razie potrzeby troszkę więcej) do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Zapiekanka makaronowa z wołowiną 141

Polecam wam domową zapiekankę z kiełbasą , czy też fasolkę po bretońsku z sosem worcestershire . Zobacz mój film z przygotowania zapiekanki Składniki – Zapiekanka makaronowa z wołowiną 400 g wołowiny mielonej 300 g makaronu świderki 500 g przecieru pomidorowego 250 g tartego sera cheddar pół papryki zielone i czerwonej średnia cebula papryka jalapeno konserwowa – tutaj możecie zobaczyć łyżka masła(...)gotujemy według zaleceń producenta. Fajnie gdy uda się się wam, by niedogotowany, czyli al dente. Odstawiamy go do ostudzenia. Masło wrzucamy na patelnię. Gdy się rozgrzeje wrzucamy na patelnię mieloną wołowinę. Całość solimy i pieprzymy, a także dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i cztery łyżki sosu worcestershire. Tak smażymy do momentu aż zniknie czerwony kolor mięsa na patelni. Wtedy

Kuchennyviral.pl
Pieczone kotlety z szynki 142

Już kilka razy dodawałem posty, w których były nietypowe dania z piekarnika. Dzisiaj kotlety z mielonej szynki wieprzowej, z nietypowymi dodatkami. Skład: 500 g mielonej szynki, duży surowy i utarty na drobnych oczkach ziemniak,  utarta 1 marchewka, pokrojona w kostkę cebula, jajko,  duża szczypta soli, szczypta  pieprzu, czubata łyżka majeranku, 5-6 łyżek bułki tartej

chleba naszego
ZAPIEKANKA Z BRUKSELKI I MIĘSA MIELONEGO POD SEROWO-ŚMIETANOWĄ PIERZYNKĄ (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 171

jestem na LCHF i poznałam jej prozdrowotne właściwości bardzo ją polubiłam i przyrządzam na różne sposoby Tym razem dzielę się z Wami pomysłem na brukselkę w połączeniu z mięsem mielonym pod serowo-śmietanową pierzynką. Zapiekanka jest naprawdę wyśmienita, bardzo sycąca i jak zwykle u mnie robi się praktycznie sama Składniki: 500 g brukselki 350 g łopatki wieprzowej(...)kcal, B 12 g, T 21 g, W 2 g.   Artykuł ZAPIEKANKA Z BRUKSELKI I MIĘSA MIELONEGO POD SEROWO-ŚMIETANOWĄ PIERZYNKĄ (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Pieczone kotlety z kaszą gryczaną i fetą 107

talerzu. 2 porcje: 400 g mięsa mielonego 1/2 małej cukinii ok. 100 g sera feta 5 łyżek drobnej kaszy, np. jęczmiennej lub łamanej gryczanej niepalonej kolendra mielona i sól do smaku 1 łyżka oliwy Mięso doprawiamy. Cukinię ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawiamy na sicie, aby ściekł nadmiar soku, ewentualnie odciskamy delikatnie w dłoniach. Ser kruszymy

Kucharzyca
Wegański i bezglutenowy makowiec z suchego maku #17 149

osobnym poście. Tajemnicą sukcesu jest woda po ciecierzycy, pamiętajcie, nigdy jej nie wylewajcie :-) Zapraszam :-) * * * Składniki (proporcje na keksówkę o rozmiarach 30-12cm mierząc od góry): 4 łyżeczki mielonego siemienia lnianego + woda 1 szklanka oleju np. słonecznikowego 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy(...)około 1/2 szklanki cukru pudru (lub więcej) sok, z połowy cytryny (na lukier) trochę mleka roślinnego (gdy ciasto okaże się za gęste) Wykonanie: 1. Zaczynamy od wsypania 4 łyżeczek mielonego siemienia lnianego do filiżanki i zalania ich wrzątkiem, wody niech będzie trochę więcej. Mieszamy i odstawiamy na bok. To zastąpi nam jajka w cieście. 2. Następnie w misce mieszamy

Kawa z mlekiem
Gołąbki z kaszą jęczmienną i sosem pomidorowym 131

Spróbujcie :) Składniki: główka kapusty 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 200 g kaszy jęczmiennej duża cebula 2 ząbki czosnku pieprz i sól pół łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego pół łyżeczki ziół prowansalskich i bazylii suszonej pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki w proszku łyżka masła ziele angielskie i liść laurowy Sos: 0,5l passaty z pomidorów łyżeczka

ChilliJemy
Zupa meksykańska 107

mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 3 pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 duży ziemniak 1 marchewka sól pieprz 1/3 łyżeczki mielonego ostrego chilli 1/3 łyżeczki papryki słodkiej natka pietruszki olej W rondelku szklimy na oleju cebulę, dodajemy mięso i drobno posiekany czosnek. Dusimy. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i obranego

MojaQchnia.pl
Pljeskavica z Djuvecem 200

chorwacka i jest to grillowany kotlet mielony. Djuvec to nic innego jak bałkański, tutaj chorwacki gulasz z ryżem. Danie może być podawane osobno lub jak tutaj z kotletem mielonym z grilla. Polecam serdecznie bo danie pyszne i aromatyczne. Pljeskavica z Djuvecem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym 143

Pulpety z mielonego mięsa to klasyczne danie, które znają pewnie wszyscy. Robimy je w różnych odsłonach, z różnego rodzaju mięsa i z różnymi sosami. Tym razem chciałam Was zaprosić pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym. Przygotowałam je zmieszanego wieprzowego i wołowego mięsa. Do sosu dodałam białego wytrawnego wina, przez(...)zyskał dodatkowego smaku. Mięso możemy podać  z kaszą gryczaną, ryżem lub puree z ziemniaków. Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1000 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego (najlepiej zmielonego w domu) 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczka ostrej papryki pieprz sól 2 czerwone cebule 200 g małych pieczarek 100 ml białego wytrawnego wina

Kulinarne przygody Gatity
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 137

Pieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chili, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja – nie ma passaty – jest śmietanka ze szczypiorkiem. Dodałam także marchewkę, pietruszkę i ugniecione ziemniaki gotowane w mundurkach. Inaczej, ale też pysznie. Czekają(...)mnie jeszcze faszerowane cukinie, które mi polecaliście, ale jeszcze mi się nie udało… Muszę się za nie zabrać tymczasem zapraszam na pyszne faszerowane bakłażany. Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 bakłażany 2 mniejsze ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 cebula połowa papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 mniejsza czerwona papryka 200 g śmietany

Zasmakuj Kuchni
Gibanica z nadzieniem z mięsa mielonego wołowego 150

mięsa mielonego. Znakomicie ciasto kora zastępuje ciasto filo. Dziś przedstawiam pomysł kuchni Czarnogóry. Danie jest pyszne i nie raz do niego wrócicie, polecam. Gibanica z nadzieniem z mięsa mielonego wołowego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą 454

zrobić ciekawego, pysznego i sycącego na obiad to polecamy papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą :) Składniki na faszerowane papryki: – 4 papryki – 350 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego – 2 cebulki dymki – 70 g tartej mozzarelli – 100 g ryżu – 1 pomidor – natka pietruszki

Kuchenne Wariacje
Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym 122

Przepis wg Agaty Wojdy  Składniki 700 g mielonej wołowiny 300 g mielonej wieprzowiny 1 jajko pół łyżeczki suszonego oregano 150 g sera feta sól pieprz 2 średnie cebule 3 kromki pieczywa tostowego 150 ml czerwonego wytrawnego wina Sos : 6 łyżek oliwy 1 starta marchewka 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 3 puszki pomidorów pelati

R'n'G Kitchen