mielone - 47549 przepisów (strona:442/3170)

Klopsiki w sosie cytrynowym - giouvarlakia avgolemono 103

Smakowite, tradycyjne klopsiki w sosie cytrynowym - czyli giouvarlakia avgolemono.  Grecki przepis z mielonym mięsem wołowym i ryżem ! Klopsiki(...)nadają się na czas zimowy jak i letni. Danie, które wszyscy będą lubić.   Zobacz, jak powstają w tradycyjnej i znanej recepturze greckiej. SKŁADNIKI: -  750 gr. wołowiny mielonej - 1/2 kostki masła - 1/2 szkl.ryżu - 1 cebula drobno pokrojona  - 2 jajka - 3 łyżki posiekanej pietruszki - 1-2 cytryny - sól, pieprz - 4 ziemniaki PRZYGOTOWANIE: 👌Wrzucamy do miski mięso

Rita creative
Zupa bolońska z mięsem mielonym. Pożywna i rozgrzewająca [PRZEPIS] 123

pyszna. Od sosu odróżnia ją większa ilość warzyw, dodatek ryżu i lżejsza konsystencja. Z kawałkiem chleba właściwie stanowi kompletny posiłek. Idealna na jesienno-zimowe chłody. Składniki: 800 gramów mięsa mielonego (najlepsza będzie wołowina, ale może też być wieprzowe, u nas tym razem pół na pół), trzy cebule, trzy ząbki czosnku, trzy marchewki, seler naciowy, dwie puszki pomidorów w zalewie(...)połowie gotowania do garnka wsyp garść ryżu. Na koniec wlej śmietankę, wymieszaj i zagotuj. Gotowe! Rada: zamiast ryżu do zupy można wsypać garść makaronu. Artykuł Zupa bolońska z mięsem mielonym. Pożywna i rozgrzewająca [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Spaghetti po azjatycku 196

Spaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa bolońska z mięsem mielonym. Pożywna i rozgrzewająca [PRZEPIS] 326

pyszna. Od sosu odróżnia ją większa ilość warzyw, dodatek ryżu i lżejsza konsystencja. Z kawałkiem chleba właściwie stanowi kompletny posiłek. Idealna na jesienno-zimowe chłody. Składniki: 800 gramów mięsa mielonego (najlepsza będzie wołowina, ale może też być wieprzowe, u nas tym razem pół na pół), trzy cebule, trzy ząbki czosnku, trzy marchewki, seler naciowy, dwie puszki pomidorów w zalewie(...)być gęsta, ale nie tak jak sos. W połowie gotowania do garnka wsyp garść ryżu. Na koniec wlej śmietankę, wymieszaj i zagotuj. Gotowe! Artykuł Zupa bolońska z mięsem mielonym. Pożywna i rozgrzewająca [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Pieczarki faszerowane otulone boczkiem 562

powstały takie małe pakuneczki. składniki: 12 dużych pieczarek (o średnicy ok 6-7 cm) 1 duża cebula 1 mała cukinia, dałam żółtą (ok 200 g ) 400 g mięsa mielonego, u mnie z udźca indyka sól,pieprz olej do smażenia 12 plastrów boczku wędzonego Cukinię umyć, odkroić końcówki i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić(...)kostkę. Również w drobną kostkę pokroić cebulę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone ogonki pieczarek. Smażyć aż zmiękną i odparują wodę. Przestudzić. Do mięsa mielonego dodać przesmażone ogonki z cebulą. Cukinię odcisnąć dobrze z soku i także dodać do mięsa. Wszystko dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Mięsną masą wypełnić pieczarki. Każda

Monia miesza i gotuje
Faszerowane bakłażany 132

Przygotowanie mięsa – na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać posiekany drobno czosnek i smażyć małą chwileczkę. Dodać mięso mielone, obie papryki w proszku, oregano, sól, pieprz. Wymieszać i smażyć chwilkę. Dodać paprykę czerwoną i chili pokrojone w małe kostki i przecier pomidorowy. Wymieszać i smażyć aż mięso lekko

Kuchnia Pokoleń
Tartaletki z mięsem mielonym, oliwkami i kaparami 122

udany wieczór i prośba o przepis to najlepsza nagroda Zapraszam na tartaletki z mięsem mielonym z oliwkami i kaparami, których wyszło całe 20 sztuk Składniki: 500 g mięsa mielonego, u mnie 300 g indyczego, reszta wieprzowo-wołowe 4 suszone pomidory posiekane 195 g czarnych oliwek 3 łyżeczki kaparów słoik 550 g sosu słodko-kwaśnego z ananasem Dawtona kilka

Zasmakuj Kuchni
Klopsy zapiekane w sosie pieczarkowym 126

puree ziemniaczanym i ulubioną surówką, ja zaserwowałam buraczki z cebulką. [embed]https://youtu.be/Bx9ga-8zUKE[/embed]   Składniki na klopsy zapiekane w sosie pieczarkowym (4 porcje): Klopsy: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego czerstwa kajzerka pół szklanki mleka 2 ząbki czosnku jajko 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie, jeśli masa będzie zbyt luźna) sól, pieprz, pietruszka suszona   Sos: 200 g pieczarek(...)kajzerki odcinamy skórkę. Rwiemy ją na kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 10 minut, aby dobrze nasiąknęła. Następnie odlewamy nadmiar mleka, a kajzerkę rozdrabiamy widelcem. Kajzerkę dodajemy do mięsa mielonego, dodajemy również jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wyrabiamy na gładką masę. Jeśli jest ona zbyt luźna, taka że trudno by było z niej formować kotleciki, dodajemy bułkę

e-PrzepisyKulinarne
Pulpeciki duszone z grzybami shimeji 104

Długo polowaliśmy na te grzybki. Można je zastąpić malutkimi pieczarkami, choć smak jest lekko odmienny. Ważny jest efekt końcowy. Zapraszamy na degustację. Składniki 500 g mielonej łopatki wieprzowej 4 ząbki czosnku 2 cm imbiru 1 jajko pęczek natki pietruszki 3 łyżki kaszy manny 1 cebula(...)łyżki oleju arachidowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 50 g białych grzybów shimeji 50 g brązowych grzybów shimeji 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz Przygotowanie Mieloną łopatkę mieszamy z jajkiem, startym czosnkiem (2 ząbki) i imbirem, posiekaną natką pietruszki i kaszą manną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy pulpeciki, które obsmażamy

R'n'G Kitchen
Pulpety wołowe z bananem 125

mąki 100 ml oleju rzepakowego 100 g cukinii 1 marchew 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka garam masala 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu mielonego cukier  sól, pieprz Przygotowanie Mięso wyrabiamy z przyprawą i jajkiem. Banany obieramy, kroimy na 1- 1,5 cm kawałki, skrapiamy sokiem z limonki. Bierzemy część farszu, owijamy każdy(...)rozgrzanym oleju. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekaną cebulą i czosnkiem podsmażamy na maśle. Dodajemy pomidory, lekko doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy mielony cynamon, wrzucamy pulpety i dusimy na niewielkim płomieniu przez 40 min. Całość doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Klopsiki w sosie cytrynowym - giouvarlakia avgolemono 138

Smakowite, autentyczne, bezglutenowe, tradycyjne klopsiki w sosie cytrynowym - czyli giouvarlakia avgolemono.  Grecki przepis z mielonym mięsem wołowym, ryżem i ziołami! Klopsiki te uwielbiają starzy(...)młodzi, nadają się na czas zimowy jak i letni. Danie, które wszyscy będą lubić.   Zobacz, jak powstają w tradycyjnej i znanej recepturze greckiej. SKŁADNIKI: 👌 750 gr. wołowiny mielonej 👌1/2 kostki masła 👌1/2 szkl.ryżu 👌1 cebula drobno pokrojona  👌2 jajka 👌3 łyżki posiekanej pietruszki 👌1-2 cytryny 👌 sól, pieprz 👌 4 ziemniaki PRZYGOTOWANIE: 👌Wrzucamy do miski mięso

RITA food channel
pulpety w sosie pieczarkowym 150

rwać co wyrosło. W międzyczasie czereśnie, wiśnie, porzeczki.... Oczywiście znalazłam czas na ugotowanie obiadu :)  Dziś były pulpety z sosem pieczarkowym.  Składniki : Na pulpety: * 50 dkg mięsa mielonego * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * 1 jajko * 3-4 łyżki bułki tartej * sól, pieprz * 3 łyżki masła * 3-4 łyżki mąki(...)pieczarek * 1 cebula * 2 łyżki masła * śmietanka 30% 150 ml  * sól  * natka pietruszki Cebulę pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na 1 łyżce masła i dodałam do mięsa mielonego. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Wbiłam jajko, wsypałam bułkę tartą i przyprawiłam do smaku.  Formowałam kulki i obtaczałam w mące. Smażyłam na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoto - brązowy

Pieprzyć z Fantazją
Drożdżowe łódeczki z mięsem i pieczarkami 302

świeżych drożdży 3/4 szkl. ciepłego mleka 2 łyżeczki cukru 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki soli 2 jajka 4-5 łyżek oleju Farsz: ok. 500 g mielonej łopatki 250-300 g pieczarek (u mnie mix białych i brązowych), posiekanych na cząstki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka(...)pomidorów krojonych 1 łyżka przecieru pomidorowego garść kukurydzy konserwowej sól, pieprz słodka papryka Przyprawa bazyliowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim (lub inne ulubione przyprawy/ ew. przyprawa do mięsa mielonego) Cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dokładamy mięso i smażymy razem. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy dalej. Następnie dokładamy pokrojone na cząstki pieczarki

Smaki Na Talerzu
Kaszotto gołąbkowe 168

risotto. Lubię takie obiady, bo są nie tylko smaczne, ale również szybkie w przygotowaniu. Na dużą porcję dla 6 osób. SKŁADNIKI 1 główka młodej białej kapusty 850 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula oliwa(...)opakowania kaszy jęczmiennej (3 x 100 g) 2 puszki pomidorów 1 mały sok pomidorowy 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 180 g kwaśnej śmietany 18% sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, bazylia, oregano, zioła prowansalskie 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) do dekoracji świeża pietruszka lub kolendra WYKONANIE Mięso przełożyć do dużej brytfanny lub garnka. Dodać obraną

Passions hobbies life