Sernik dotowany na miodowych spodach z domową polewą czekoladową. Przepyszny, zdecydowanie jeden z moich ulubionych serników w wersji gotowanej. Prosty w przygotowaniu, bardzo aromatyczny. U mnie w tym roku na pewno zagości na Świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na miodowe spody: 3 szkalnki mąki pszennej, składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml 2 jajka 3/4 szklanki cukru(...)gazu aby lekko przestygła. gotową polewą oblewamy ciasto, ja posypałam je jeszcze cukrową kolorową posypką. Gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Sernik gotowany na miodowych spodach first appeared on Blog Kulinarny
Blog kulinarny S9.PLJesienny sernik z gruszkami. Jest kremowy z chrupiącą kruszonką. Nie ma dużo pracy przy serniku. Jest to jedno z moich ulubionych ciast. Mogę powiedzieć że serniki wszelakie to mogę jeść prawie codziennie. ciasto: 2 szklanki mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyki kakao, szczypta soli 3 żółtka 200 g masła zimnego 2/3 szklanki
wesoła kuchniaDomowe ciasto Chatka Puchatka – prosty sernik bez pieczenia Jest pyszne, ładnie wygląda i świetnie smakuje. Przygotowuje się bardzo prosto, można zrobić wspólnie z dziećmi , które chętnie pomogą.Pyszne ciasto bez pieczenia sprawdzi się także, kiedy spodziewamy się gości, mając gwarancję, że nic nam się … The post Domowe ciasto Chatka Puchatka – prosty sernik bez pieczenia
Smaczne PotrawySeromakowiec przepis Przepis na pyszny sernik z makiem na biszkopcie. Tradycyjny makowiec z serem, idealny świąteczny wypiek, którym można zaskoczyć gości. Prosty przepis na pyszne ciasto z maku, które można nazwać makowiec zwijany lub rolada makowa. Jednak mówić o tym tylko rolada z makiem, to za mało. Moja rolada makowo – serowa na biszkopcie powstała przez przypadek i okazało(...)tradycyjnych polskich przysmaków. Jest to czas kiedy dom wypełnia zapach domowych wędlin, gotującej się kapusty i innych pyszności. Dziś jednak skupimy się na cieście seromak, który jest połączeniem sernika i makowca w jednym. Przepisów na to bożonarodzeniowe ciasto jest bardzo wiele, seromakowiec na kruchym spodzie, seromakowiec na ciastkach, seromak bez spodu. Ja zaszalałam i do sernika, makowca dołożyłam jeszcze biszkopt
Dieta moja pasjaCiasto Wenus czyli delikatny, piankowy sernik o cytrynowym smaku, na biszkopcie i z kokosową posypką. Pyszne ciasto na każda okazje. Jego dużą zaletą jest prostota wykonania no i oczywiście smak. Bardzo polecam użycie kremu cytrynowego do tego przepisu, ale jak najbardziej możecie zastąpić go ulubionym dżemem. Składniki: Biszkopt: 5 białek 5 żółtek szczypta soli 3/4 szklanki cukru łyżeczka ekstraktu
Pani M - kuchnia smakowitaPyszny, aromatyczny deser dla wszystkich, mniejszych i dużych. Sernik jest znakomity, kremowy a z figami przepyszny, polecam. Spróbujcie koniecznie i napiszcie czy smakował? Sernik z kawą i figami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedodać do masy serowej i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Masą serową posmarować wyłożone herbatniki a następnie wylać całą masę. Piec w 170 st. C przez 1 godzinę. Jeśli sernik z wierzchu zacznie się Wam przypalać to należy go przykryć papierem do pieczenia. Upieczony sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie w rondelku podgrzewamy dżem i smarujemy wierzch(...)sernika. Odstawić do całkowitego zastygnięcia dżemu
kulinarne odsłony patiPyszny sernik gotowany na biszkopcie, idealny do kawki i na przyjęcie. Polecam przepis. BISZKOPT : 6 jajek klasy "M" 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki pszennej ( 150 g ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu SER : 2 budynie waniliowe po 40 g 1 szklanka mleka 3/2 % 250 g masła(...)rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy ser, owoce, oraz wymieszane budynie z mlekiem i jajkami, masę ciągle mieszamy i zagotowujemy. Na ciasto wylewamy cały ser, przykrywamy go drugim ciastem, sernik chłodzimy. Wierzch polewamy czekoladą, smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku
Kulinarne Fantazje Mariolidnie gęsto ułożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i na następny dzień gotowy do jedzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczny, delikatny, aromatyczny sernik twarogowo-jogurtowy z kakao, na herbatnikach smakuje idealnie
W Mojej Kuchni Lubię