herbatniki, do reszty wsypać kakao i połączyć mikserem składniki, masę dać na wierzch białej masy serowej i widelcem wmieszać w masę. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczny, wilgotny, delikatny sernik z wiaderka z kakao
W Mojej Kuchni Lubięspód tortownicy. Następnie schłodzić w lodówce przez 2-3 h (najlepiej włożyć na całą noc). Czekoladę rozpuścić z masłem i mlekiem. Sos zdjąć z kuchenki i ostudzić. Sernik polać ostudzonym sosem czekoladowym oraz udekorować jagodami i miętą. Smacznego Artykuł Jagodowy sernik pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEsernik jest obłędny i czy zimno czy gorąco będzie idealnym deserem do kawy, herbaty, czystka, lemoniady z lodem. Koniecznie spróbujcie i oceńcie czy wyszło dobrze, choć zapewniam że będzie znakomicie. Polecam gorąco. Sernik z kawą i malinami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWykorzystałam leżący już od 3 tygodni ser w wiaderku ,który zalegał mi w lodówce .Co powstało ?Oczywiście powstał sernik. Wykorzystałam przepis na...wiaderku! Każde wiaderko ma inny przepis. Na moim wiaderku pisało, że trzeba sobie zrobić kruchy spód. Nie miałam weny, nie miałam pomysłu. Poszłam na łatwiznę i zrobiłam eksperyment. Mój serniczek jest na pysznej chrupiącej kruszonce(...)Każdy piekarnik jest inny, spróbujcie. Na wierzch przygotować polewę. Jedna trzecią masła rozpuścić z dwoma łyżkami wody, 4 łyżkami cukru i 3 łyżkami kakao. Następnie wierzch sernika posypujemy siekanymi drobno migdałami. Migdały wcześniej prażymy na patelni. I sernik gotowy. Naturalnie schłodzony w lodówce, dnia następnego , smakuje najlepiej
Z Kuchni Do Kuchniprzepis na s ernik bez spodu z dodatkiem budyniu i kaszy manny , ewentualnie zamiast jednego budyniu można dodać "Sernix" - u mnie się sprawdza. Kasza manna nadaje kształt sernikowi. Ten przepis jest rekomendowany pod ser z wiaderka "President" - to nie jest przepis sponsorowany, ten ser mi się sprawdził, a sernik wychodzi miękki, delikatny i nie kwaśnieje
Kawa z mlekiemsprzęcie możecie przeczytać w poprzednich wpisach – np. TUTAJ i TUTAJ i TUTAJ ! Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne ciacho – tym razem obłędnie kremowy klasyczny waniliowo-karmelowy sernik na kruchym spodzie. Karmelowy smak zyskał dzięki zamianie białego cukru na brązowy! To był strzał w 10! Podany z lodami albo sezonowymi owocami jest fantastycznym deserem na upalne lato, które(...)Pieczemy ok. 50-60 minut w 180C z blachą z wodą na spodzie piekarnika. Studzimy. Smacznego! Poznajcie sprzęt! Może i u kogoś z Was zagości w kuchni! The post SERNIK WANILIOW0-KARMELOWY NA KRUCHYM SPODZIE – kolejny przepis przygotowany w TERMOROBOT ICOOK MRK-18 first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na SłodkoKto nie lubi truskawek? Chyba nie ma takiej osoby.. a w taki upał jak dzisiaj serniczek na zimno z truskawkami to opcja idealna. Szybki przepis
Prosty przepis naOwocowy sernik na zimno to proste do wykonania ciasto nie wymagające pieczenia. Jest lekki, nie za słodki i z pewnością idealny na upalne dni Artykuł Owocowy sernik na zimno pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjątrochę jak ciasteczka Oreo, tak przynajmniej twierdzi moja córcia ;) Robi się go szybko i na pewno każdemu się uda :) Następnym razem zrobię w większej foremce z podwójnej porcji bo sernik był tak pyszny, że szybko znikał z talerzyków ;) Kruszonka: 110 g zimnego masła 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl mąki pszennej Masa(...)Masa serowa: Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki zmiksować. Dno foremki (średnica 18cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać połowę kruszonki, wyłożyć masę serową, wyrównać. Posypać pozostałą kruszonką. Sernik piec ok 35 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić
Smakołyki AsiCiasto śnieżny puch to pomysł na lekki sernik na zimno zwieńczony chrupiącą kokosową posypką. Zależało nam na tym, żeby sernik był biały, więc użyliśmy przezroczystej galaretki, ale sprawdzą się tutaj także galaretki cytrynowe lub brzoskwiniowe. Orzeźwiający śnieżny puch będzie idealnym ciastem na nadchodzące ciepłe, czerwcowe dni. Udostępnij Ciasto śnieżny puch – składniki 100 g podłużnych biszkoptów do tiramisu
niecodziennikparyPyszny sernik z mascarpone i kajmakiem, to prawdziwa uczta dla podniebienia i niebo w gębie dla miłośników serniczków. Artykuł Sernik z serkiem mascarpone i kajmakiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąSernik z bakaliami , sernik gotowany , przepis z czasów PRL – u. Nie jest lekki, puszysty, ale jest pyszny. Słodki z mnóstwem bakalii. 4 jajka, 60 g masła, 350 g cukru pudru, cukier waniliowy lub wanilia, 1 kg białego sera, 60 g mąki ziemniaczanej, 50 ml mleka, 500 g bakalii (rodzynki, suszona żurawina, suszone śliwki, morele, figi), Bakalie sparzyć
królestwo garówbędzie już letnia dodajemy do sera i szybko miksujemy. Wsypujemy resztę truskawek, jeszcze chwilkę mieszamy i masę serową wylewamy do formy z galaretką. Na wierzch rozkładamy biszkopty. Sernik chłodzimy kilka godzin. Po wyjęciu tylko formę polewamy gorącą wodą i wtedy odwracamy ją w celu wyjęcia ciasta. Wykładamy je na talerz. Sernik kroimy na kawałki i podajemy
Kulinarne Fantazje MarioliJedno z moich ulubionych połączeń. D elikatny smak sernika z czekoladowo orzechową polewą. Pieczony w kąpieli wodnej, dzięki temu jest niesamowicie delikatny. Smakuje obłędnie! Sernik nie jest ani zbyt kremowy ani zbyt zwarty, na pewno wciąga od pierwszego gryza. Nie jest z tych które maga rosną a potem opadają. Bardzo prosty do przygotowania. Pasuje(...)gorącej masy dodać połamaną na kawałki mleczną czekoladę i nutellę. Zostawić na 2 minuty po czym masę dobrze wymieszać. Wsypać orzechy i ponownie wymieszać. Rozsmarować na zimnym serniku. Schłodzić w lodówce aż masa stężeje i podawać. Słodkich wypieków
Wanilia i KardamonZainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu
Ostra na Słodko