chleb - 26084 przepisów (strona:449/1739)

Curry z ziemniakami 106

prosty, niedrogi i sycący posiłek przygotowuję w około 30-40 minut. Wegetariańskie curry z ziemniaków znakomicie smakuje samo, ale można je podać z ryżem lub ze świeżo upieczonym indyjskim chlebem, np. takim jak chleb naan z patelni Jeśli lubicie potrawy o bardzo pikantnym i wyrazistym smaku możecie podwoić ilość przypraw lub dodać czerwoną pastę curry. Mięsożercy mogą też dodać pokrojony(...)gotuję, pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie. 4. Przed podaniem posypuję posiekaną zieleniną, najczęściej natką kolendry. Do tego curry doskonale pasuje ugotowany na sypko ryż lub płaskie indyjskie chleby.    Curry z ziemniakami - ciekawostki Curry warzywne na bazie ziemniaków należą do najczęściej przygotowywanych posiłków w wielu indyjskich i pakistańskich domach. Niemal każda rodzina robi je inaczej, więc przepisów

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewkami 95

Majonezowa sałatka z tuńczykiem, rzodkiewkami, porem i koprem…Miło zacząć dzień od pysznych kanapek. Upiekłam levain, zrobiłam sałatkę. Levain to pyszny chleb na zakwasie. Bardzo lubię przygotowywać z levain smaczne kanapki. Świetnie pasuje do tuńczyka. Zawsze mam kilka puszek tuńczyka w spiżarni. W lodówce znajdzie się rzodkiewka, jakaś sałata, domowy majonez . Niewiele potrzeba aby zrobić pyszną i pożywną sałatkę(...)zalewie 6 rzodkiewek 10 cm pora, młoda część pęczek kopru 150 g majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany, gęstej sól i czarny pieprz do smaku sałata do podania 6 kromek chleba na zakwasie Pokrój rzodkiewki w drobną kostkę. Przekrój por wzdłuż na pół i pokrój na cienkie plasterki. Jeśli nie lubisz pora możesz go zamienić na szalotkę. Następnie posiekaj koper. Odciśnij

codojedzenia
Grzanki po grecku 101

sztuki ocet winny – 2 łyżki ser feta – 20g suszone morele – 6 sztuk ser cheedar – 60g (4 plasterki) pomidor – 1 sztuka rukola – 1 garść chleb – 4 kromki ogórek zielony – mały kawałek jogurt naturalny – 50g sok z cytryny – 1 łyżeczka sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę pokrój w plasterki i wymieszaj z octem winnym(...)pieczywo połóż po jednym plasterku sera cheedar i włóż do piekarnika, by lekko się zapiekły. Włóż obok morele suszone, żeby feta lekko się rozpuściła. Na kromkę chleba połóż rukolę, marynowaną cebulę, pomidora, morele i przykryj drugą kromką. Przygotuj tak samo drugą grzankę. Podawaj z sosem jogurtowym. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro

wiecejwarzyw.pl
Szpinakowe knedle z czerstwego pieczywa, z grzybowym ragout, czyli sosem z grzybami 88

Polacy najłatwiej wyrzucają pieczywo (49%)*. Jak temu zapobiec? Co można zrobić z czerstwego pieczywa? Jest kilka sposobów, takich jak grzanki do zupy lub sałatki, francuskie tosty, czyli chleb moczony w jajku i smażony, grzanki z żółtym serem z piekarnika i wiele innych. Możemy również zrobić knedle. Proponuję dzisiaj wegetariańskie danie, szpinakowe knedle z grzybowym sosem. Łatwe i smaczne danie(...)przede wszystkim przygotowane w duchu zero waste, czyli gotuję, nie marnuje! Knedle możemy przygotować z każdego pieczywa. Dla mnie jednak najsmaczniejsze są takie z mieszanego np. z bułek i chleba na zakwasie. Sos zrobiłam na bazie świeżych podgrzybków, ale poza sezonem możemy użyć pieczarek. Składniki GRZYBOWE RAGOUT, CZYLI SOS Z GRZYBAMI 250 g świeżych grzybów leśnych (poza sezonem mogą być

Tajemnice Smaku
Tosty francuskie na jogurcie 92

Dziś mam dla was przepis na coś pysznego, ale nie ciasto tylko bardziej odrębny posiłek czy ewentualnie deser na ciepło. Mianowicie tosty francuskie z chleba tostowego, moczone w jajkach rozmąconych z jogurtem naturalnym i cukrem,  smażone na patelni. Można je podać z cukrem pudrem, dżemem, syropem klonowym, miodem lub innym ulubionym dodatkiem na słodko. Takie tosty to świetna propozycja(...)ciepło jak i na zimno. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3/4szkl. jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli ok. 6-7 kromek chleba tostowego pszennego masło do smażenia Sposób przygotowania: Jogurt naturalny przełożyłam do miski. Wbiłam dwa jajka. Dosypałam cukier zwykły i cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Podane składniki zmiksowałam krótko mikserem, jedynie

Waniliowe Improwizacje
Andora - Bagietka z pomidorem, czosnkiem oraz oliwą (Pa amb Tomàqet) 71

nudne. Wręcz przeciwnie. Dla tych, co chcieliby spróbować kanapki z pomidorem w innej odsłonie.  Całość zajmuje dosłownie dwie minuty! Pa amb Tomàqet  Składniki: - bagietka (może być też chleb) - polówka dobrej jakości pomidora - pół ząbka czosnku - sól, pieprz - oliwa  Przygotowanie: 1) Bagietkę przekroić na pół wzdłuż (jeśli dysponujemy tylko chlebem, wziąć kromkę chleba). Pieczywo włożyć do tostera

Roślinożerni urlopowicze
PRZEKASKI ZE ŚLEDZIEM 88

SKŁADNIKI :  4 ziemniaki ugotowane w mundurkach 4 jajka ugotowane na twardo 1 marchew ugotowana  majonez  śledzie z zalewy olejowej lub smakowe  1 ogórek konserwowy chleb tostowy i razowy  ser żółty  sałata  masło, twarożek do smarowania natka pietruszki, koperek pomidorki koktajlowe(...)PRZYGOTOWANIE :  Ugotowane ziemniaki tniemy na talarki i wycinamy kółka. Następnie smarujemy majonezem, na to plaster jajka, majonez, marchewka, koperek i kawałek śledzia, spinamy wykałaczką.  Z chleba tostowego odcinamy skórki, przecinamy wzdłuż aby powstały trójkąty, opiekamy aby były chrupiące. Smarujemy je serkiem, lub masłem, na to sałata, ser, jajko, śledzik i pomidor. Spinamy wykałaczką. Z ugotowanych ziemniaków, jajka, marchewki

Kulinarne Fantazje Marioli
Świąteczny obiad: Kurczak faszerowany chlebem 80

Bardzo prosty przepis na pyszny farsz do kurczaka. Aż trudno uwierzyć, że czerstwy chleb przesmażony z cebulką, wymieszany z jajkiem i mlekiem może zmienić się w tak smakowity dodatek do pieczystego. Czas: 1,45 godziny do 2 godzin Przygotowanie: 15 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 3-4 Cały przepis na kurczaka faszerownego chlebem znajdziecie tutaj Artykuł Świąteczny obiad: Kurczak(...)faszerowany chlebem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Chleb pszenny 71

nastawiłam piekarnik na 220 stopni i wsadziłam do niego pustą foremkę. Jak już ciasto wyrosło przełożyłam do foremki i przykryłam folią aluminiową. Piekarnik nastawiłam na 200 stopni i piekłam chleb ok. 35 min. Następnie zdjęłam folię i piekłam jeszcze ok. 20 minut. Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Jeśli już wyłożymy chleb do blaszki, proponowałabym posmarować rozkłóconym jajkiem. Ja posypałam tylko(...)pszennym. Polecam go bardzo. Naprawdę niewiele różni się od tego ze sklepu. Wiadomo przynajmniej, co w nim jest. Jak on smakuje z masełkiem i wędlinką! Bajka! Smacznego! Lidka Artykuł Chleb pszenny pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Dieta owocowa: czy jest zdrowa? 82

jednak zachowanie krótkiego, określonego okresu, na przykład tygodnia. Ponadto możesz samodzielnie wybrać sposób stosowania diety owocowej w swoim codziennym życiu. Na przykład, jeśli możesz upuścić jedzenie, takie jak makaron , chleb i mleko na tydzień bez żadnych problemów, zamiast tego zjesz więcej owoców. Pamiętaj, że owoce są jedyną rzeczą, którą spożywasz podczas rygorystycznej diety owocowej. Często robione są wyjątki i warzywa(...)zadowalające, możesz powtórzyć cykl ponownie. Jednak zaleca się, aby nie robić tego dłużej niż tydzień, ponieważ w przeciwnym razie możesz uzyskać silny niedobór niezbędnych składników odżywczych. Dla miłośników chleba Niektórzy naprawdę nie mogą obejść się bez chleba i innych form złożonych węglowodanów. Pomyśl o ludziach, którzy są bardzo aktywni lub dużo ćwiczą, co oznacza, że ​​potrzebują więcej energii

jakszef.pl
Roladki wieprzowe 84

zdecydowałam się na karkówkę. Muszę przyznać, że danie to jest równie pyszne jak poprzednie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg karkówki 20dag boczku wędzonego 3 ogórki konserwowe 2 kromki chleba 2 cebule olej musztarda sól, pieprz 1/2 szklanki śmietanki 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso pokroić na cienkie plastry i rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem i solą, z jednej strony posmarować(...)musztardą.  2. Cebulę pokroić w piórka. Ogórki, boczek i chleb pokroić w słupki.  3. Na każdym płacie mięsa ułożyć kilka piórek cebuli, po kawałku ogórka, boczku i chleba. Następnie zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką lub obwiązać nitką.  4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć je do brytfanki

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania