Frittata z łodygą brokułu i czerstwym pieczywem

Frittata z łodygą brokułu i czerstwym pieczywem

Frittata z łodygą brokułu i czerstwym pieczywem

Przepis na : śniadanie

Jak już pisałam kilka razy (ostatni raz w poprzednim poście;) ) bardzo nie lubię marnowania jedzenia. Dodatkowo w obecnej sytuacji #niemarnuję (lub jak kto woli #lesswate) ma dla mnie jeszcze większe znaczenie. Dlatego dzisiaj bierzemy się za łodygę brokułu, która w większości domów ląduje po prostu w koszu. Przyznam się, że sama kiedyś ją wyrzucałam, jednak na szczęście zmieniłam podejście. Jak się okazuje łodyga brokułu posiada większe ilości składników odżywczych, witamin i błonnika niż kwiaty tego warz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.