chleb - 26084 przepisów (strona:450/1739)

Świąteczna kanapka jeszcze z nieświątecznych resztek 122

cały rok, ale zawsze kojarzą mi się ze świętami. Kanapkę nadziałam pyszną sałatką z resztek pieczonego kurczaka. Do smaku dodałam suszoną żurawinę i włoskie orzechy. Ha, nawet upiekłam pyszny chleb bez zagniatania . Jak domowa treściwa kanapka to i chleb musi być porządny, prawda? Moja rodzinka uwielbia kanapki. Świąteczna kanapka jest pyszna, sycąca i zwiastuje to co przyrządzę na święta. Podczas(...)majonezu, u mnie domowy 50 g suszonej żurawiny 50 g włoskich orzechów 2 łyżki kopru sól i pieprz do smaku 1 duży liść jarmużu 3 duże kromki chleba Pokrój kurczaka w kostkę. Dodaj żurawinę i drobno pokrojone orzechy oraz posiekany koper. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z majonezem. Oderwij kawałki liścia jarmużu od twardej łodygi i ułóż na kanapce. Następnie

codojedzenia
Klopsiki pieczone w pomidorowej glazurze 80

łyżka octu z białego ryżu można też użyć jabłkowego albo ryżowego 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki sosu Worcestershire można pominąć 1 łyżka musztardy 1/4 łyżeczki soli KLOPSIKI 2 kromki chleba albo 5 łyżek bułki tartej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łodyga selera naciowego 1 marchewka 2 łyżki oleju 1 kg mielonego mięsa wołowe, albo mieszanka wieprzowo-wołowa 1 łyżeczka(...)Klopsiki Czosnek drobno posiekać, cebulę, marchewkę i selera pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać warzywa i smażyć ok 10 minut, lekko posolić w połowe smażenia. Odstawić Chleb rozdrobnić w melakserze na drobne okruszki. Do miski przełożyć mięso, smażone warzywa, okruszki chleba i resztę składników, wymieszać wszystko łyżką a potem jeszcze dokładnie za pomocą ręki. Uformować klopsiki (trochę

Cooking for Emily
Pulpeciki babilońskie 103

Moja 5-o osobowa rodzina nie mogła się najeść - tak im smakowały. Zaskocz swoich domowników i spróbuj moich super smacznych pulpecików. ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: ok. 4 kromki czerstwego chleba ( po zblendowaniu powinna być ok. szklanka) 0.5 szklanki mleka 1kg mięsa mielonego (u mnie chude mięso z szynki) 3 duże ząbki czosnku 1 cebula 2 jajka 150dag sera żółtego sól(...)pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Chleb pokrój w kostkę a następnie zblenduj, zalej mlekiem i odstaw; 2. Cebulę pokrój w drobniutką kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę lub też drobno pokrój, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Mięso mielone, jajka, ser, cebulę i czosnek wrzuć do miski. Wymieszaj a następnie dodaj chleb zalany

Prosty przepis na
Kanapka z domowym masłem orzechowym i dżemem – Concrete Genie 110

intro głównemu bohaterowi towarzyszy termos z kanapką. I to nie byle jaką, bo wyraźnie widać że to legendarna PB&J sandwich, czyli uwielbiana przez amerykańskie dzieciaki kanapka z chleba tostowego przekładana masłem orzechowym i dżemem. Możecie zastanawiać się po co robić przepis na kanapkę, zwłaszcza, że masło orzechowe i dżem można bez problemu kupić w sklepie. Ano, bo domowa(...)napojem oraz kanapka z masłem orzechowym i dżemem to idealny zestaw! Rodzice Asha dbają o to, aby syn nie był głodny! Kanapka z masłem orzechowym i dżemem Concrete Genie chleb tostowy z domowym masłem z prażonych orzechów i dżemem truskawkowym CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 15min CENA: 10 zł LICZBA PORCJI: 4 porcje POZIOM: łatwe POTRZEBUJESZ patelnia malakser/robot kuchenny SKŁADNIKI: MASŁO ORZECHOWE

Nerds Kitchen
Makaronowa zapiekanka z brukselką i boczkiem 86

danie to jest idealne, żeby przekonać do brukselki wszystkich tych co za nią nie przepadają. A w takiej sytuacji wytoczone działa ciężkie są usprawiedliwione:) Całość zapieczona pod chrupiącymi okruszkami chleba. Jesienny comfort food. Jeżeli nie przepadacie za brukselką ale w sumie chcielibyście się do niej przekonać (albo kogoś innego) to będzie to najlepszy sposób. A jeżeli lubicie brukselkę(...)Makaronowa zapiekanka z brukselką dzięki dodatkowi boczku i sera będzie doskonałym sposobem na przekonanie do brukselki tych co za nią nie przepadają. Całość zapieczona jest pod chrupiącą warstwą okruszków chleba. Keyword brukselka, makaron, zapiekanka Prep Time 30 minutes Cook Time 40 minutes Ingredients 500 g brukselki 200 g boczku 300 g makaronu 150 g mozzarelli (do starcia) lub sera żółtego

Cooking for Emily
PROJEKT ŚNIADANIE: Jajka zapiekane w śmietanie 98

szpinaku moszczą się ulubione dodatki, a na nich unosi się jajko z płynnym żółtkiem na śmietankowej chmurce. Do tego kilka krążków świeżego, aromatycznego szczypiorku i chrupiące tosty z razowego chleba. Wierzcie, to nie tylko brzmi wspaniale ale tak samo dobrze smakuje, sprawiając, że wydając z siebie przeciągłe mmmmmm , unosisz się na podobnej śmietankowej chmurce pyszności :) Kęs chrupiącego kawałka chleba zanurzonego(...)pieprzem i resztą parmezanu. 7. Słoiczki umieść w brytfance i wlej do niej gorącą wodę do 3/4 wysokości słoiczków. 8. Piecz 20min. w 180*C. 9. Opiecz kromki razowego chleba i pokrój w słupki. Smacznego! Creamy baked eggs for 2 servings Ingredients: 100g fresh spinach 2 pinches of garlic powder 2 pinches of salt 1 tbsp oil 2 slices

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z quinoa, pieczonymi warzywami, grzankami i sosem balsamicznym 104

grzankami i polaną pysznym sosem balsamicznym. Zachęciłam? Jeśli tak, to do dzieła! Składniki: 4 średnie marchewki 1/2 średniej cukinii 180 g fety około 1/3 główki sałaty lodowej 3 kromki chleba 1/3 szklanki quinoa (komosy ryżowej) 1 łyżeczka miodu 1 płaska łyżeczka rozmarynu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka masła sól pieprz Sos balsamiczny: 1/3 szklanki octu balsamicznego(...)oliwek, miód, rozmaryn, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 30 minut. Z kromek chleba odciąć skórkę (nie jest to konieczne) i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojony chleb. Zrumienić często mieszając. Zabieramy się za sos balsamiczny Do małego rondelka

Oryginalny smak
Norweskie bułeczki z rodzynkami (Rosinboller) czyli Niedzielne Śniadanie odc. 121 137

Wciągnęło mnie przygotowywanie śniadaniówek dla siebie i dzieci. Rzadko pojawiam się tutaj ale cały czas działam w kuchni. Dzisiaj Córcia pojechała z Małżonem na zawody a ja upiekłam już chleb i te  proste, pyszne lekko słodkie bułeczki z rodzynkami :) przepis podpatrzony u Pistachio :) Bułeczki są naprawdę łatwe w przygotowaniu i nie wymagają skomplikowanych składników a jak pachnie gdy się

Dzieje kuchennej Wiewióry
Białko Grochu Premium Biofermentowane – Siła Roślin 112

zagęściło ale trzeba dodać bardzo wyraźne owoce jak np. banan czy mango. Jednak najbardziej to białko pasuje nam do wypieków niż do jedzenia na surowo. Po upieczeniu w chlebie, bułkach czy omlecie nie zmienia smaku wypieku a świetnie podbija białko posiłku. Podsumowanie: Tak jak pisałyśmy już wcześniej, to białko naszym zdaniem lepiej pasuje do obróbki termicznej niż do jedzenia(...)wiele zastosować, bo dodajemy ją do omletów, bo nie trzeba do takiego omleta dodawać już innej mąki a przez to nie ma węglowodanów. Robimy też świetny pomidorowy chleb, muffinki czy spód do pizzy. Naszym zdaniem warto się w takie białko zaopatrzyć nawet jeśli nie jest się weganinem tak jak my. Chleb wysoko proteinowy, nisko tłuszczowy z pomidorami i przyprawami. Ocena

Candy Pandas
Chlebek bananowy 76

Chleb bananowy to amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. Przygotowywane m.in. z mąki, jajek, proszku do pieczenia i rozgniecionych bananów. W niektórych wariantach dodaje się także orzechy i owoce. Wypiekane jest w podłużnych formach podobnych do tych używanych do pieczenia chleba. Chlebek pachnie i smakuje bananami. Dzięki nim jest też

Wymiar Zdrowia
Tosty bez chleba o smaku pizzy 830

kolację i po raz kolejny sięgasz po nudne kanapki? Jeśli tak to mam dla Ciebie świetny przepis, który będzie doskonałą alternatywą dla kanapek. Tosty o smaku pizzy przygotowane bez chleba :)  To świetne rozwiązanie szczególnie jeśli często sięgacie po pieczywo, a nie macie dostępu do dobrego jakościowo, pełnoziarnistego chleba. W tych tostach możecie kombinować z doborem mąk i płatków(...)masę możliwości jeśli chodzi o dodatki. U mnie to głównie warzywa i trochę sera, ale może to być też mozzarella, feta, dobrej jakości wędliny, pestki i orzechy. TOSTY BEZ CHLEBA O SMAKU PIZZY Z podanych składników wyszło 8 pojedynczych tostów (trójkątów) 3 łyżki płatków jaglanych 2 łyżki płatków owsianych 3 łyżki mąki orkiszowej 2 jajka Przyprawy - oregano, papryka, sól, pieprz

HealthyCreations
Chlebek bananowy 75

Chleb bananowy to amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. Przygotowywane m.in. z mąki, jajek, proszku do pieczenia i rozgniecionych bananów. W niektórych wariantach dodaje się także orzechy i owoce. Wypiekane jest w podłużnych formach podobnych do tych używanych do pieczenia chleba. Chlebek pachnie i smakuje bananami. Dzięki nim jest też

Wymiar Zdrowia
GRZANKI Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 195

bardzo jak ja na pewno ten przepis przypadnie Wam do gustu. GRZANKI Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ: kilka pieczarek ( w zależności ile grzanek robicie ok. 2 szt. na jedną kromkę chleba) chleb pełnoziarnisty starty ser mozzarella zielona pietruszka sól i pieprz odrobina masła Pieczarki myjemy i kroimy w dość grube plasterki. Podsmażamy je na odrobinie masła z dwóch stron do momentu(...)nabiorą złotego koloru. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy nasze kromki chleba. Posypujemy je startym serem mozzarella, na niego układamy podsmażone pieczarki i znów posypujemy serem oraz posiekaną natką zielonej pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku na 180 stopniach z włączonym termoobiegiem ok 7-10 min. do roztopienia się sera. Grzanki z pieczarkami i mozzarellą

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Płaski chleb z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym 175

Prosty chleb nie wymagający formowania. Można go upiec w takiej formie jaką akurat mamy pod ręką. Dzięki temu, że jest płaski i puszysty można go kroić w kwadratowe bułeczki. Dodatek siemienia lnianego i płatków owsianych nie zmienia smaku a wprowadza odrobinę zdrowia Składniki: 200 ml platków owsianych 3 łyżki siemienia lnianego 800 ml maki pszennej 500 ml wody

Mohiella
Fotografia kulinarna czyli jak zaprojektować książkę kucharską? 98

się naokoło. Z czasem, gdy zaczniesz coraz bardziej zagłębiać się w fotografii kulinarnej dostrzeżesz, jak wiele można zdziałać poprzez wykorzystanie atrakcyjnych i korespondujących z daniem dodatków. Wyobraź sobie świeży chleb położony na nudnym, białym talerzu a taki sam bochen zaprezentowany na drewnianej desce do krojenia. Który z nich wzbudzałby w Tobie większy apetyt? Podobnie rzecz się ma z prezentowaniem potraw(...)Pozostając przy przykładzie chleba, to zauważ, że nie wystarczy go po prostu położyć przed obiektywem. Warto zadbać o to, aby „coś się działo” w kadrze. To nieco przewrotne, biorąc pod uwagę, że fotografia kulinarna jest tylko wariacją fotografii produktowej, ale jednak warto wyzbyć się nudy. W przypadku bochenka chleba wiele może zmienić jego rozkrojenie i estetyczne ułożenie kromek. Oczywiście

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania