chleb - 26176 przepisów (strona:441/1746)

Pasta z fasolki szparagowej 75

czytania: 2 min Pasta z fasolki szparagowej powstała przy okazji przeglądu lodówki. Okazało się, że mam trochę ugotowanej fasolki z dnia poprzedniego. Postanowiłam spróbować przygotować z niej pastę do chleba. Pomyślałam, że może również dobrze smakować z zapiekaną tortillą wypełnioną serem, ziołami oraz szybką sałatką z pomidorów, ogórków i papryki. Muszę przyznać, że był to bardzo dobry pomysł, pasta wyszła

SprawdzonaKuchnia.pl
Marynowana mozzarella 86

praskę 20 sztuk bazylii świeże listki 1/2 łyżeczki oregano świeże listki drobno posiekane skórka z cytryny otarta 2 łyżki soku z cytryny sól do smaku Dodatkowo pomidory bagietka lub chleb grubo mielony czarny pieprz Instructions Wszystkie składniki na marynatę umieścić w miseczce i wymieszać. Mozzarellę porozrywać na drobne kawałki dodać ją do przygotowanej marynaty i dokładnie wymieszać. Ser pozostawić

SprawdzonaKuchnia.pl
Pudding chlebowy 84

Czas czytania: 2 min Pudding chlebowy jest kolejnym przepisem „recyklingowym” w którym możemy wykorzystać niezbyt świeżą chałkę lub ciasto drożdżowe. Do tego przepisu możecie również użyć chleb tostowy. Angielski przysmak można przygotować w różnych wariantach z dodatkiem rodzynek, żurawiny smażonych jabłek lub duszonych pomarańczy. Tutaj możecie zaszaleć i dobrać takie dodatki, na jakie macie ochotę lub jakie macie

SprawdzonaKuchnia.pl
Tortilla 90

Czas czytania: 2 min Tortilla jest w pewnych częściach świata chlebem powszednim, a i u nas zdobywa coraz większą popularność to dlatego, że dzięki niej w łatwy i szybki sposób można przygotować coś pysznego do jedzenia. Tortille zazwyczaj kupujemy w sklepie, bo tak jest najłatwiej, są gotowe do spożycia, wystarczy tylko podgrzać i dodać kilka ulubionych dodatków

SprawdzonaKuchnia.pl
Rydze w sosie 137

Dzisiaj wykorzystam rydze do wspaniałego i bardzo prostego sosu na bazie serka mascarpone i śmietany. Sos jest bardzo smaczny, delikatny i aromatyczny można zjeść go ze świeżym domowym chlebem lub makaronem albo z goframi ziemniaczanymi . Sami zdecydujcie, z czym go zjecie, jedno jest pewne, nieważne co wybierzecie, a ze wszystkim będzie smakowała wybornie! Print Rydze w sosie .wprm-recipe-rating

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki z żurawiną 96

możemy obżerać się bez umiaru, bo to mogłoby skończyć się dla nas dużą nadwagą, a tego nie chcemy! Hasło #zostańwdomu to okazja do rozpoczęcia przygody z domowymi wypiekami chleba czy bułek . Zamiast wychodzić po pieczywo, można upiec je w domu, będą z tego same korzyści! Bułki z dzisiejszego przepisu są bardzo proste do przygotowania i nie trzeba mieć wielkiej wprawy

SprawdzonaKuchnia.pl
Szybki przepis na chlebek bananowy 105

przyjdzie do głowy. Jednak należy pamiętać, aby nie przesadzić z ilością dodatków i że banany w nim powinny być najważniejszym składnikiem. Course Desery Cuisine ciasto Keyword bananowe ciasto, bananowy chleb, chleb bananowy, chlebek, chlebek bananowy, chlebek bananowy z czekoladą, chlebek bananowy z orzechami, ciasto bananowe Prep Time 20 min. Czas pieczenia: 1 godz. Total Time 1 godz. 20 min. Servings

Zufi.pl
Sałatka Cezar z grzankami i grilowanym kurczakiem 109

smaku sol\u0105 i czarnym pieprzem, wedle uznania.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/salatka-cezar-z-grzankami-i-grilowanym-kurczakiem\/#wpzoom-rcb-direction-step-15912902212308169","image":""}]},{"@type":"HowToSection","name":"SA\u0141ATKA","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Kromki chleba lub bagietki kroimy w kostk\u0119. Pieczywo wrzucamy na rozgrzan\u0105 patelni\u0119 posmarowan\u0105 mas\u0142em. Przyrumieniamy z ka\u017cdej strony.","text":"Kromki chleba lub bagietki kroimy w kostk\u0119(...)majonezu i ponownie ubijamy trzepaczką. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, sos Worcestershire i mieszamy dokładnie. Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem, wedle uznania. SAŁATKA Kromki chleba lub bagietki kroimy w kostkę. Pieczywo wrzucamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną masłem. Przyrumieniamy z każdej strony. Sałatkę rzymską płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy na ściereczce. Z główki sałaty odrywamy

ProstePesto.pl
Ciastka gruszkowo pietruszkowe dla koni. 153

u0105gamy i odk\u0142adamy do ostudzenia. Ciastka najlepiej zostawi\u0107 jeszcze na 24-48h a\u017c wyschn\u0105 na wi\u00f3r. Dopiero takie suche ciastka (tak jak suchy chleb) mo\u017cna podawa\u0107 koniowi.","text":"Blach\u0119 z ciastkami wyci\u0105gamy i odk\u0142adamy do ostudzenia. Ciastka najlepiej zostawi\u0107 jeszcze na 24-48h a\u017c wyschn\u0105(...)u00f3r. Dopiero takie suche ciastka (tak jak suchy chleb) mo\u017cna podawa\u0107 koniowi.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/konskie-smaczki-ciastka-gruszkowo-pietruszkowe-dla-koni\/#wpzoom-rcb-direction-step-15911331672804790","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Drukuj Końskie Smaczki. Ciastka gruszkowo pietruszkowe dla koni. 5 od 1 osoby Autor: ProstePesto Danie: Ciastka Kuchnia: Końska Trudność: Łatwe Porcje 50 porcje Przygotowanie 30 min. Gotowanie

ProstePesto.pl
Jajko sadzone z pastą z awokado 98

wtedy ma smak i łatwo można je rozgnieść i zmienić w kremową pastę. Po drugie, trzeba użyć dobrego pieczywa, najlepiej ciemnego, bez zbędnych dodatków i aromatów. Zaszaleć i upiecz chleb samemu – skorzystaj z przepisu na chleb, którego nie trzeba wyrabiać – zawsze wychodzi! Serio – robimy go dwa razy w tygodniu Składniki: 1 awokado 2 duże lub 4 małe kromki(...)chleba (np. według tego przepisu ) 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka masła 4 jajka Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Kiedy zacznie się pienić, wbij ostrożnie na patelnię jajka, tak żeby żółtko było całe i nie rozpłynęło się. Lekko posól, przykryj. Smaż na małym ogniu 2-3 minuty, aż żółtko się zetnie. Krok

Niedzielny kucharz
Tarta z kakaowym kremem mascarpone i borówkami 103

Kolejna nasza weekendowa słodkość. Od pewnego czasu tak sobie zaczęliśmy dogadzać. W tygodniu nie bardzo odnajdujemy czas na cokolwiek, ledwie żeby jakiś szybki obiad zrobić, czasem jakiś chleb upiekę (bo z czegoś kanapki do fabryki trzeba zrobić). Ale gdy nadchodzi weekend… Wtedy wymyślamy sobie jakąś słodkość (zwykle Ania wymyśla) i bierzemy się do roboty. I na kilka dni rozpusty mamy

Marder&Marder Manufacture
Sałatka grillowa z papryczkami padron i grzankami 122

grilla ;) Możesz użyć starszego pieczywa, pamiętaj - nie marnujemy żywności! :)  Składniki: 3 duże garście pomidorków koktajlowych 3 duże garście papryczek padron 1/2 kostki sera feta 1 ogórek 3 kromki chleba (może być lekko czerstwy) 1 ząbek czosnku Sól  3 łyżki oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii Kilka kropel octu Sól, pieprz Przygotowanie: Pomidorki kroimy na pół, ogórki(...)octem, bazylią, oregano, solą i pieprzem. Pomidorki mieszamy z sosem, ogórkami i serem feta. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Większe papryczki kroimy na mniejsze kawałki, pozbawiamy je ogonków. Chleb kroimy w kosteczkę. Chleb i papryczki wrzucamy na patelnię. Przeciskamy czosnek. Posypujemy solą. Podsmażamy do momentu aż grzanki będą chrupiące. Dodajemy grzanki i papryczki tuż przed podaniem do sałatki (najlepiej

Czarnawisienka
Fougasse - chleb z Prowansji 133

kuchni francuskiej fougasse to rodzaj chleba zwykle kojarzony z Prowansją, ale spotykany - z różnymi odmianami, w innych regionach. Niektóre wersje są wyrzeźbione lub pocięte na wzór przypominający kłos pszenicy. Ten mój dzisiejszy ma kształt liścia, jest przepyszny, smakiem w tej samej grupie co włoska foccacia. Chrupiąca skórka i mięciutkie wnętrze. Posiłkowałam się przepisem Jacka z bloga Przepisy na domowy chleb(...)Francuski chleb z Prowansji. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pszenny chrupiący chleb 112

dyni 3 łyżki ( firmy Złoty Kłos) UWAGA!!  Mąkę,zakwas oraz pestki dyni można zakupić klikając w link poniżej: https://allegro.pl/uzytkownik/ZlotyKlosMaka?bmatch=baseline-al-product-cl-eyesa2-engag-dict43-uni-1-2-0318 Przygotowanie: W misce umieścić wszystkie składniki na chleb. Wyrobić ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. Ciasto wychodzi lekko klejące i tak powinno być.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę. Pod koniec wyrastania nagrzewamy piekarnik do temperatury(...)stopni. Przed włączeniem piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne. Po nagrzaniu piekarnika wyjmujemy naczynie i przekładamy do niego chleb. Nożem zrobić nacięcia. i włożyć do piekarnika. Pieczemy przez ok 60 minut. ( Dodatkowo aby chleb miał chrupiąca skórkę i pozostał dłużej świeży warto włożyć do piekarnika miseczkę z wodą). Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania