Bruschetta z szynką parmeńską i mozzarellą to szybka przekąska idealna na każdą okazję. Świetnie sprawdzi się na spotkaniu ze znajomymi, ale również możecie przygotować ją na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mój pierwszy chleb bez mąki i od razu przypadł mi do gustu :) Posmakował nawet dwulatkowi, który za chlebem nie przepada. Inspirację do upieczenia tego chleba zaciągnęłam ze strony jadłomania. Polecam ! Składniki: (szklanka 250 ml) Płatki owsiane 1,5 szklanki Słonecznik łuskany szklanka Siemię lniane 3/4 szklanki Siemię lniane zmielone 10 pełnych łyżek Pestki dyni 1/2 szklanki Sól 2 łyżeczki
Kulinarne przygodyprzygotowania grzanek użyłam rokpolu, ale można użyć każdego innego sera z niebieską pleśnią. 4 kromki chleba tostowego, 100 g sera z pleśnią, 80 g miękkiego masła, 50 g orzechów włoskich, świeżo mielony pieprz, masło do smarowania chleba, pietruszka, Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki chleba posmarować z obu stron masłem i ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garówminut. Na koniec całość blendujemy, doprawiamy sokiem z cytryny oraz solą. Zupę podajemy polanę na wierzchu oliwą, sokiem z cytryny i posypaną suszoną miętą. Świetnie smakuje z pajdą chleba
Dzieje kuchennej Wiewióryzakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania kanapki klub. 8 długich i cienkich plastrów surowego boczku 12 kromek chleba tostowego 15 dkg plastrów szynki z indyka 6 łyżek majonezu 6 łyżeczek musztardy mała główka sałaty (10 dkg) 1 duży pomidor (lub kilka pomidorków koktajlowych) Jak przygotować kanapkę z szynką(...)boczkiem . Kromki chleba ułożyć na blasze do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 3 minuty. Po 3 minutach przewrócić na drugą stronę i podpiekać przez kolejne 2 minuty. Sałatę pokroić w szerokie pasy, pomidora pokroić w plastry. Na patelnię nieprzywieralną położyć plastry boczku. Boczek podsmażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Złożenie kanapki
mecooksNONE X-NONE Dzisiejszy przepis sprawdzi się na kolację lub jako przekąska na wieczorne spotkanie z rodziną czy znajomymi, których w tym okresie nie zabraknie. SKŁADNIKI - 1 bochenek chleba - 200 g sera żółtego w kawałku - pół kostki masła - pół saszetki ziół włoskich z suszonymi pomidorami (zamiennie można zmieszać kilka przypraw np.: zioła prowansalskie, bazylię, majeranek) Masło dokładnie mieszamy z ziołami(...)żółty kroimy w dość grube kawałki, a następnie przecinamy je jeszcze na pół, tak aby powstały prostokątne plastry. W chlebie robimy kilka równoległych nacięć wzdłuż jego długości. Nacięcia obficie smarujemy masłem i wkładamy do nich paski sera. Całość podgrzewamy w piekarniku ok. 20 minut (do momentu gdy ser się stopił, a chleb zarumieni). Pasta z ciecierzycy – SKŁADNIKI: - 400 g ciecierzycy
Związek na patelniSkładniki: – 8 kromek chleba tostowego – 1 opakowanie sera kremowego z szynką w plastrach Hochland – 8 plastrów surowego boczku – 4 ogórki konserwowe lub/i papryka – opcjonalnie: 8 plastrów wędliny Z kromek chleba odcinamy skórkę i rozwałkujemy wałkiem na cienkie kromki. Na każdą kromkę układamy plastry sera kremowego Hochland, na to układamy po ćwiartce ogórka lub/i papryki(...)Zwijamy w roladkę i owijamy boczkiem. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na średnim ogniu do zarumienienia boczku. Smacznego! Artykuł Roladki z chleba tostowego pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourselfjest dobrze do pewnego momentu, ale nie poddaję się i mam kilka przepisów do wypróbowania. Może i Wy się zainspirujecie? http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2015/04/bueczki.html 1. Jestem ciekawa smaku tego chleba i w najbliższym czasie spróbuję go zrobić http://www.jusiagotuje.pl/2015/09/penoziarnisty-chleb-z-sezamem-bez.htm l 2. Jak najprostszy to może warto spróbować? http://kuchnianawzgorzu.pl/przepis-na-chleb-najprostszy/ 3. Zbieram te ziarna i zbieram...Chleb zmieniający życie(...)ciekawy, jak wreszcie go zrobię na pewno opiszę swoje spostrzeżenia ;) http://dietetyczne-gotowanie.blogspot.co.uk/2015/03/chleb-z-ziarnami-bez-maki-zmieniajacy.html 4. Ten chleb robi furorę w grupie kulinarnej, którą Wam ostatnio polecałam - Kulinarne Szaleństwa. Jak zobaczy się tyle zdjęć udanych chlebków to, aż chce się też taki upiec http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,0,58.html 5. Moja mama ostatnio nauczyła mnie robić podpłomyki, podobne do prozaków, najlepsze z dżemem, lubię
Na moim talerzupewno słyszeliście o słynnym irlandzkim chlebku na sodzie "soda bread", pieczonym bez dodatku drożdży, szybkim w przygotowaniu i niezwykle smacznym. Jeżeli macie ochotę na nieskomplikowany chleb, polecam Wam mój dzisiejszy przepis;) Do przygotowania chleba wykorzystałam m ą k ę razow ą i dodatek ziaren: sezamu, pestki dyni oraz słonecznika(...)minuti. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Ciasto przekładamy do prostokątnej formy o wymiarach (32 x 13 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta delikatnie wyrównujemy i nacinamy. Chleb pieczemy ok. 30-35 minut. **** Riscaldate il forno a 180 gradi. Distribuite l'impasto in uno stampo rettangolare da 32 x 13 cm rivestito con carta da forno e incidete
La grande e la piccola cuocarówne z brzegami foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 st. C) i pieczemy przez 10 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 st. C i pieczemy ok. 30-35 min. Chleb jest upieczony gdy postukany od spodu palcami wyda głuchy odgłos. Odstawiamy na kratę do całkowitego wystudzenia
Domowy Smak Jedzeniazrobić z ziemniaków które pozostają nam z obiadu? Można upiec pyszny chleb;) Wyszedł niezwykle miękki i puszysty, po prostu znakomity. Polecam zrobić i się o tym przekonać :) SKŁADNIKI NA DUŻY BOCHENEK LUB 2 MAŁE KEKSÓWKI: 30 dag ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 60 dag mąki pszennej 1-2 łyżeczki soli łyżeczka cukru 42 g świeżych drożdży(...)formujemy bochenek lub wkładamy do wysmarowanych tłuszczem 2 keksówek. Odstawiamy pod przykryciem, aż ciasto urośnie. Chleb w kilku miejscach nacinamy, smarujemy wodą. Pieczemy w 200 st. C ustawienie góra dół ok. 30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika wierzch przesmarowałam zimną wodą, skórka zrobiła się błyszcząca. Kroimy
Pani na deserpakujemy, pasteryzujemy i mamy ;) Tak było u nas. Sprawdziło się ma szybki obiad. Teraz podpowiemy Wam jak je zrobić. Składniki 600 g miąższu dyni hokkaido 4 grube kromki wiejskiego chleba 1 cebula 200 g pomidorków koktajlowych 2 jajka 1/2 szklanki kremówki 100 g tartego parmezanu 1 łyżka masła 125 ml oliwy z oliwek sól pieprz gałka muszkatołowa 500 g makaronu(...)dyni kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, smażymy razem z łyżką masła. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Jajka mieszamy ze śmietaną. Do smaku doprawiamy solą i pierzem. Pokrojony w kostkę chleb moczymy w masie. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy 1/3 farszu. Wykładamy namoczony chleb. Następnie pokrojone pomidorki i pozostałą część farszu. Pieczemy 10 min w temperaturze 200°. Po tym czasie polewamy
R'n'G Kitchenwarzyw, orientalnych przypraw i – szkieletu oraz kostek z upieczonego w niedzielę kurczaka. Rosół można wykorzystać na wiele sposobów, np. jako bazę do innych zup lub sosów. SZARLOTKA Z CHLEBA Doskonały patent na nadmiar pieczywa lub czerstwy chleb. Przepis na tę szarlotkę jest prosty, wychodzi zawsze, smakuje wspaniale i prawie w ogóle nie wymaga pracy. DOMOWE TORTILLE, CZYLI SPOSÓB NA RESZTKI(...)domowego wyrobu, miękkie i elastyczne jak naleśnik. W przeciwieństwie do sklepowych, nie zawierają całej gamy sztucznych składników. I są trzy razy tańsze. RIBOLLITA, CZYLI WYKWINTNA WŁOSKA ZUPA Z CZERSTWYM CHLEBEM Ribollita jest prosta jak zupa z gwoździa. Zrobisz ją z kilku składników, które na pewno masz w kuchni. Niepozorna, a smakuje przepysznie. Szczególnie drugiego dnia. Artykuł Co zrobić z resztek
Niedzielny kucharzWyszło super. Składniki: kurczak o wadze 2 kg 750 g łopatki wieprzowej 1 marchewka (z rosołu) 1 korzeń pietruszki (z rosołu) mały kawałek selera (z rosołu) 2 kromki chleba razowego 2 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku pół szklanki rosołu 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 gałązka rozmarynu pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej pół łyżeczki mielonego(...)odrobinę wody, czyścimy ją jakby z resztek smażenia, wszystko wlewamy do naczynia z łopatką. Naczynie przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Chleb razowy zalewamy bulionem. Mięso z kurczaka, łopatkę (bez liści laurowych i ziela) i warzywa mielimy w maszynce (ja zrobiłam to raz, Wy możecie to zrobić dwukrotnie), wrzucamy do miski. Dodajemy
Kardamonovywprawdzie pożywną, ale dość ubogą wersję tej potrawy. W jej pierwotnych założeniach leży jednak to, aby można było ją przygotować „szybko i z byle czego”. Innymi słowy, wziąć kawałek chleba i „rzucić” na niego kawałek szynki, sera i szybko usadzone jajka. Wziąwszy to po uwagę możecie przyjąć, że przepis poniżej to opcja niemal luksusowa Wciąż jednak jej przygotowanie nie powinno(...)szybka w przygotowaniu, u nas w „bogatej” wersji na tostach z kolorową i zdrową sałatką. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 duże (L) jajka 4 kromki mieszanego chleba tostowego 2 duże / 4 małe plastry ulubionej szynki 4 plasterki topionego sera kilka liści sałaty (masłowej, rzymskiej) 2 łyżki masła 2-3 łyżki oliwy sól czarny pieprz świeżo mielony Sałatka
Kulinarna Pokusa