Bondeulle 4 jajka 1 duża lub 2 małe cebule czerwone 1 duża lub 2 małe marchewki 3 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy kremskiej koperek Przygotowanie: Śledzie namoczyć co najmniej przez godzinę w zimnej wodzie, wyjąć, wytrzeć do sucha i pokroić na kawałeczki. Jajka ugotować na twardo – wystudzić. Groszek zielony i kukurydzę odcedzić z zalewy. Cebulę obrać
Ciastka - domowe słodkościpieczeniem. Jeśli są większe, to wystarczy przekroić wzdłuż. Podawać z ziołowymi sosami na bazie jogurtu lub pikantnymi dipami. Kiedy ja przygotowywałam ten wpis, mój kot Klakier, schowany w kartonie, śledził latającą mu przed nosem muchę
Codzienna kuchnia niecodziennaplacki z dodatkami) - 330 kcal: - białka - 17 g - tłuszcze - 16 g - węglowodany - 29 g - błonnik - 6 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeporcja - 250 kcal: - białko - 8 g - tłuszcze - 11 g - węglowodany - 25 g - błonnik - 2,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeporcja - 570 kcal: - białko - 36,5 g - tłuszcze - 9,5 g - węglowodany - 81 g - błonnik - 0,7 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjepragnę jeszcze raz podziękować wszystkim uczestnikom warsztatów za obecność, wszelkie pytania i sugestie i mam nadzieję, że do zobaczenia. ; ) PS. Na fanpejdżu czeka na Was mały konkurs. * * * Koniecznie śledźcie Vegan Food Festival na Facebooku ! Tam dowiecie się o nadchodzących edycjach festiwalu
Food Squarebardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta... Można w niej znaleźć przepisy nie tylko na wciąż popularne dania, takie jak tradycyjny polski żur, pyszny bigos czy śledzie w śmietanie, ale opisuje również wiele zapomnianych potraw i smaków, np. miszkulancję, orszadę czy pyszny międzywojenny deser Coupe à la Mode. Wszystkie receptury zostały tak opracowane, aby każdy - niezależnie
Di gotujeAutor: Ewa Chodakowska, Marta Kielak, Lefteris Kavoukis Wydawnictwo: Edipresse Książki Ilość stron: 224 Cena: 39,90 PLN Oprawa: twarda Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeszakszuki - 277 kcal - bez pieczywa - białko - 17 g - tłuszcze - 15,5 g - węglowodany - 19 g - błonnik - 5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjebita śmietana. Dużo bitej śmietany, najlepiej z bitą śmietaną. Czasem ten smutek to zachcianka, czasem klasyczny „wkurw nieutulony” a czasem „bo tak!” i wtedy bita śmietana najlepiej smakuje ze śledziami. Marzą nam się desery z bitą śmietaną, wanna z bitą śmietaną i wszystko w bitej śmietanie. Obłęd! Zazwyczaj tworzenie skomplikowanych deserów jest pracochłonne, wymaga uwagi, skrupulatności i czasu
ladykitchenporcja gyrosa - 430 kcal - białko - 34 g - tłuszcze - 30 g - węglowodany - 6 g - błonnik - 1,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjewiśnią, dosyć słodki, z kremem muślinowo – maślanym . Poniżej również tort bezowy „Dacquoise” pomarańczowo – truskawkowy mój faworyt. Biały tort, to tort pralinowo – kawowy, ozdobiony konwaliami z lukru. Jeśli śledzicie mnie na Facebooku lub Instagramie, to ostatnio dodałam zdjęcie tortu komunijnego, który zrobiłam, wzorując się właśnie na tym torcie. Kolejny pyszny tort oblany czekoladową polewą jest kokosowy z czarną porzeczką. Ozdobiony
Mała Cukierenkaklasy mojej siostry spadł na mnie i moją mamę W naszym menu znalazł się rzecz jasna domowy, świeżutki chleb (przepis na niego pojawi się już wkrótce na blogu, więc śledźcie go uważnie) i przepyszne ziemniaczki faszerowane bundzem i oscypkiem. Całość dopełniało kilka innych dań z typowo jesiennych składników jak szarlotka , sałatka z pieczonych buraków , faszerowana cukinia, czy ogórki kiszone . Jednak
PatiGotujeSmacznego :) 1 porcja - 260 kcal - białko - 24 g - tłuszcze - 12 g - węglowodany - 14 g - błonnik - 3 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjetłuszcze 1,6 g - węglowodany - 43 g - błonnik - 7,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacje