biorą udział: Edyta http://www.pasjasmaku.com/ Julianna - http://obiadgotowy.blogspot.com/ Marta http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com Agnieszka - http://www.wilczkowyswiat.pl/ Pasta kanapkowa z konserwy rybnej z marchewką 1 puszka filetów rybnych w pomidorach (może być śledź lub makrela) mała marchewka pół jabłka 1-2 łyżki majonezu pół małej cebulki Rybę przekładamy do miseczki. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach a jabłko na oczkach grubszych. Cebulkę
sierotka maRysia w kuchniDzień dobry moja propozycja na pierwszy dzień wiosny to lekka, kolorowa sałatka - taki nowoczesny sposób na podanie tradycyjnie wyrabianego sera. Wszyscy, którzy śledzą Cynamonowe na facebooku wiedzą, że w ubiegłym tygodniu dostałam smakowity krążek sera z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec . Ser koryciński to dojrzewający ser wytwarzany tradycyjnie na Podlasiu i co ważne zawierający tylko niepasteryzowane mleko sól
Cynamonowe szczęściegałki i dolewamy na patelnię. Odcedzamy makaron i mieszamy z powstałym sosem - od razu podajemy. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjetwardo. Po ugotowaniu obrałam i przekroiłam na połowę. Wyjęłam żółtka do których dodałam majonez,sól i pieprz ziołowy. Widelcem moment rozdrobiłam i powstała pasta. Łyżeczką nakładałam do jajeczka pasty.Śledzia wymoczyłam i odcisnęłam z wody,pokroiłam w drobną kosteczkę. Ogórki opłukałam i pokroiłam w kosteczkę. Kładłam na jajeczka z pastą śledzik i ogóreczek, smacznego
Różowa kuchniapieprzem. Smarujemy pastą ulubione pieczywo :) Smacznego! Jedna kanapka (chlebek graham) z FIT pastą - około 100 kcal :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjepojemniku. Możemy dłużej cieszyć się ich smakiem i kruchością. Z czystym sumieniem polecam foremki, które możemy zamówić w przystępnej cenie w sklepie http://foremkowanie.pl/ , A także zapraszam do śledzenia na Facebook.com Składniki : masło - 150 g żółtka jaj - 2 szt mąka - 225 g cukier waniliowy - 1 opak cukier - 70 g szczypta soli Przygotowanie : Wysypać na stolnicę mąkę, dodać pokrojone
Kuchnia Danusiwszytko co tylko wiem (filmik był dostępny na Insta stories). Jeśli ktoś z Was ma mimo to pytania odnośnie zakwasu na chleb, to śmiało piszcie. Zachęcam Was do śledzenia mojego profilu na Instagramie, bo tam jestem codziennie i jeśli tylko coś robię, to na gorąco pokazuje to aby móc podzielić się czym wiem, ale i też dowiaduje się całej masy
SMYKWKUCHNItylko 215 kcal :) - białko - 17 g - tłuszcze - 4 g - węglowodany - 26 g - błonnik - 6,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjetost - 160 kcal: - białko - 7,5 g - tłuszcze - 8 g - węglowodany - 14 g - błonnik - 3 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjemuszą. Dla nich ciasta bez pieczenia to rozwiązanie doskonałe. Jeśli szukacie tanich składników do tego (lub innego ciasta) zajrzyjcie tutaj po gazetki promocyjne. Nie warto przepłacać. Ja zawsze śledzę gazetki i na promocjach robię zapasy produktów do pieczenia. Dzięki temu nie tylko zaoszczędzam czas ale też zawsze mam w domu zapas na wypadek niespodziewanej weny twórczej. *foremka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDzieci uwielbiają smoki. Kochają opowieści o baśniowych stworach, tych lepszych i bardziej przyjaznych i tych trochę gorszych i straszniejszych. Dzieciaki z zapartym tchem i wypiekami na policzkach śledzą opowieści o dzielnych rycerzach toczących zaciekłe boje o uwięzione w wierzy księżniczki, gdzie w końcu smok zostaje pokonany, a w wersji bardziej współczesnej i oryginalnej stanie się w ostatecznym rozrachunku niezastąpionym sprzymierzeńcem
Krzywa Prostazupy- 202 kcal - białko - 13,2 g - tłuszcze - 4,2 g - węglowodany - 27 g - błonnik - 6 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie źródło inspiracji
Moje Kuchenne Rewelacjeautorskie pesto buraczane, które świetnie trafia w nasze kubki smakowe. Jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. My najczęściej dodajemy do hamburgerów ( w krótce dodam przepis ), ale pasuje też do śledzi, jajek, na kanapki, do risotta lub niektórych sałatek. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Później tylko wystarczy szczelnie zamknąć w słoiczku i przechowywać kilka dni w lodówce. SKŁADNIKI : buraki – 4 sztuki
kuchniabellissima.wordpress.comzawsze mam problem znaleźć czas na przygotowanie własnego przepisu na bloga, bo znika nim się obejrzę :-) Odkąd sięgam pamięcią, w dni postne stawał na naszym stole chłodnik ze śledzia, podkreślony świeżą cebulką, do którego obowiązkowo musiały się pojawić ziemniaki w mundurkach. I tak jest do dziś. I tak będzie jeszcze przez wiele lat, bo tak najbardziej lubimy zajadać solone filety
Poezja Smaków - blog kulinarnykolejnym podsumowaniem ciekawych linków. Kto jeszcze jest w tyle i nie widział poprzedniego zestawienia odsyłam do postu tutaj. W tym miesiącu kilka wieczorów poświęciłam dla Wikingów, momentami jak zaczarowana śledziłam ich przygody w drodze na zachód. Nie polubiliśmy się co prawda przez […] Artykuł Co mnie inspiruje – ciekawe linki #8 pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelope