botwiny i koziego sera, pizzę z buraczanym pesto i kaszanką, makaron z jeżynami i kurkami, kompot z rabarbaru i truskawek z zielonym pieprzem, pasztet z musem z rabarbaru, śledzia z rabarbarem lub ze skorzonerą, pieczoną skorzonerę z boczkiem, chłodnik z jarmużem, raviolo z pasternakiem i płynnym żółtkiem, oraz pasternak pieczony z gruszkami i figami. A tymczasem polecam też moje przepisy
Ugotowane pozamiataneWiosna w tym roku nas nie rozpieszcza. Ratuję się o drobiną zieleni na talerzu , która z do datkiem słonecznika, oleju wiejskiego i śle dzia wcale nie
ChilliJemysię przespać, ale żeby zacząć w niej odpoczywać, zjadać wspólne posiłki, porozmawiać i pobyć razem, ale też po to, by rozwijać swoje talenty i spełniać marzenia. Przyjemnie było śledzić zmiany młodszych bohaterów, coraz mniej walczących o autonomię, a coraz bardziej towarzyskich i otwartych. Smuci natomiast starość Paulette, która gaśnie w oczach. Cała trójka dba jednak i troszczy się
Weekendy w domu i ogrodzieSEKO jak dla mnie jest numerem jeden, świetnie komponuje się ze wszystkim z czym go podamy. Składniki: 150 g filetów z olejem wiejskim Beczka śledzi SEKO 15 ziemniaków dużych 1 jabłko 1 czerwona cebula kilka gałązek szczypiorku sól, pieprz łyżka majonezu łyżka śmietany Wykonanie: Ziemniaki gotujemy. 10 ziemniaków wydrążamy , środki drobno kroimy. Pozostałe 5 ziemniaków
Z Majeczką w kuchnipewno kilka sztuk dla Jasia. Faszerowane marchewki z ciasta francuskiego Przeurocze muchomorki z jajek i pomidorków Muchomorki z jajek i pomidorków Jako że ze słodyczy najbardziej lubię śledzie… (hihihihi) to ta babka wielkanocna przypadła mi bardzo do gustu Babka wielkanocna – galaretka Nie wiem czy mi się uda ale bardzo chciałabym też spróbować tej wielkanocnej tarty z jajkami
Mama z miastasałatka ziemniaczana ze szparagami i krewetkami, zupa ze szparagów, pęczaku i twarogu, pory gotowane z anchois, pieczona rzepa ze szczawiem i miodem, wątróbka z grilla, czy marynowany śledź. Na deser będzie marmolada mirabelkowa i pudding z chleba z jabłkami, Wszystkie smaki Skandynawii Autor: Claus Meyer Wydawnictwo Buchmann Data premiery: 2016 Artykuł “Wszystkie smaki Skandynawii” – recenzja pochodzi z serwisu
Ugotowane pozamiatanestworzyć nowe sałatki i zaskoczyć rodzinę oraz znajomych. Na promocje warto „polować” zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym. W końcu lista zakupów jest naprawdę długa. Dlatego ja śledzę zawsze aktualne promocje online (na Qpony.pl ) i przez to jestem na bieżąco, a mój budżet na tym nie traci Ale wracając do sałatki… Jeśli tak jak ja lubicie serek wiejski
Słodkie okruszkitatarskiego, trwa to nie więcej niż kwadrans, a smakuje doskonale. Moje wydanie jest w wersji odchudzonej kalorycznie, ale nie smakowo, tak więc polecam na Wielkanoc idealny dodatek do jaj, śledzi i wędlin. Składniki: - 2 lub 3 ogórki konserwowe ja użyłam marynowanych w musztardzie, ale zwykłe też będą dobre - 1 słoik ok. 200 ml marynowanych grzybów, mogą być pieczarki, ale najlepsze
Apetyczna babeczkaskórki: medium waga: 1000 g składniki umieszczamy w tej kolejności: woda, drożdże, mleko, olej, miód, sól, przyprawy, mąki Polecam wypiekacz do chleba BREAD MAKER RBM-M1907E . Oczywiście śledźcie bloga, bo na pewno będę zamieszczać kolejne przepisy na cudeńka z tego urządzenia! Warto skorzystać z trwającej promocji! Życzę Wam smacznego
SMYKWKUCHNIregularnie śledzi bloga, ten wie, że od jakiegoś czasu eksperymentuję z domowymi chlebami. Po opanowaniu wypieków na bazie drożdży, nadeszła pora podnieść poprzeczkę. Wyhodowanie własnego zakwasu wydaje się skomplikowane, jednak wcale takie nie jest. Co prawda potrzebuje on trochę czasu aby dojrzeć, jednak nie wymaga dużo naszego zaangażowania. Przez większość czasu po prostu leży sobie w słoiku i dojrzewa :) Pieczywo
Milion SmakówŚwięta Wielkiej Nocy tuż, tuż. Czas pomyśleć o menu (linki do przepisów znajdziecie po kliknięciu w zdjęcie). Zacznijmy więc od śledzi: w oleju lub w śmietanie Teraz czas na sałatki: Oczywiście nie może zabraknąć barszczu białego: a teraz czas na słodkości: Korzystając z okazji życzę Wam zdrowych
paapilotkaawzględu na łatwy język i ciekawie zbudowaną fabułę. Ja jednak delektowałam się tą powieścią, by nie skończyć jej zbyt szybko ;) Tajemnica była oczywista od początku, ale czytelnik z uwagą śledzi historię młodej kobiety na zupełnie obcej ziemi, z daleka od rodziny i kraju. Interesujące jest też to, jak radzi sobie ona z latami ukrywanym sekretem. Jak autorka pisze na końcu
Weekendy w domu i ogrodziemogę je jeść codziennie. Na Wielkanoc prawie zawsze przyrządzam jajka faszerowane. Jak co roku obok nadziewanych jajecznych połówek pojawią się również inne wielkanocne smakołyki. Tort kanapkowy , drożdżowa babka i śledzie to potrawy, które lubię przyrządzać na Wielkanoc. Przepis na jajka faszerowane jest jednym z najprostszych wielkanocnych przepisów. Wystarczy ugotować jajka na twardo i przyrządzić guacamole. Należy jednak pamiętać, że awokado
codojedzeniaduża szklanka) - 155 kcal - białko - 1,5 g - tłuszcze - 0,6 g - węglowodany - 35 g - błonnik - 4,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeporcja makaronu - 550 kcal - białko - 40 g - tłuszcze - 7,5 g - węglowodany - 80 g - błonnik - 14 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacje