wspomnień, tak bardzo to warzywo jest spójne z z nimi, że widząc stosy czerwonych łodyg na staranie, czuję cierpki smak łodygi pałaszowanej wprost z grządki. Ci z Was, którzy śledzą moje wpisy z pewnością pamiętają, że wiele wspomnień odnosi się do ogródka babci, to właśnie tam zaprzyjaźniałam się z warzywami i owocami, zakładałam swoje pierwsze grządki, uprawiałam kwiaty i.... chwasty
Słodki Kompromiskąpieli wodnej lub w mikrofalówce - i zamaczamy każde ciastko z jednej strony. Odkładamy na papier do zastygnięcia. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeposiekaną miętą. Układamy na bułce i oprószmy startą skórką z cytryny. Smacznego :) I dajcie koniecznie znać, jak Wam smakowało! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeSKŁADNIKI: 3 płaty matijasa 1 średnie jabłko dwa plastry ananasa 1 szalotka większa pieprz biały i czarny grubo mielony lub z moździerza 3 łyżki jogurtu naturalnego ewentualnie sól WYKONANIE: śledzie dobrze wymoczyć, następnie pokroić w kostkę, w drobną kostkę posiekać szalotkę, a jabłko w nieco większą, doprawić pieprzem ewentualnie solą, wymieszać, udekorować jogurtem
Kuchnia BeatySKŁADNIKI: 3 płaty matijasa kilka leśnych grzybów marynowanych(lub pieczarki) 3 kawałki papryki marynowanej ( z mojej spiżarni) 1 czerwona cebula grubo mielony pieprz czarny WYKONANIE: śledzie wymoczyć, pokroić w paski, grzybki, paprykę również pokroić w paski, cebulę w piórka, wszystko dokładnie wymieszać i gotowe
Kuchnia Beatywęglowodany - 26,5 g (30,3 g) - błonnik - 8,2 g (8,65 g) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeCzęsto masz ochotę na słodycze albo tłuste rzeczy? Rzucasz się na śledzie? Śnisz po nocach o makaronie? Możesz sobie nawet nie zdawać sprawy z tego, że Twój organizm próbuje Ci coś powiedzieć. O ile pojawiająca się od czasu do czasu ochota na jakiś konkretny produkt spożywczy jest całkowicie normalna, i nie ma sensu doszukiwać się w niej drugiego
Powiedz dietom nieCzas odetchnąć od mięsa, więc postanowiłem sięgnąć po rybę, a konkretnie tuńczyk. Uwielbiam łączyć ryby z owocami. Na moim blogu możecie na przykład odnaleźć sałatkowe połączenie śledzia z granatem , ale też mam na swojej liście film z przygotowania ryby w curry z sosem mandarynkowym . Stąd też postanowiłem połączyć tuńczyka z jabłkiem. Całość podaje w kanapce ozdabiając ją sałatą. Bogactwa smaku
Kuchennyviral.plkoktajlu - tylko 190 kcal! - białko - 7 g - tłuszcz - 2,5 g - węglowodany - 37 g - błonnik - 3,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjebyło prawda? :). Na najbliższej imprezie sama wypróbuję. Wygląda że robi się łatwo. Przekąski na zimno – wytrawne lody Ptysie na słono – jako że ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie to ten przepis szczególnie przypadł mi do gustu. Przekąski na ciepło – wytrawne ptysie Nadziewane pomidory zawsze zwracają na siebie uwagę. Przekąski na zimno – faszerowane pomidory Koszyczki z ciasta
Mama z miastaporcja - 316 kcal - białka - 23 g - tłuszcze - 21 g - węglowodany - 10 g - błonnik - 3,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjezapiekankę ziemniaczaną podasz także podczas uroczystego posiłku. Jeśli jednak delikatny, słodkawy smak warzyw chcesz przełamywać bardziej wyrazistymi dodatkami, świetnym wyborem będą ryby wędzone, np. łosoś, a także marynowane śledzie. Zapiekanka ziemniaczana z warzywami Zapiekanka ziemniaczana z warzywami Do tego typu dań nadawać się będzie większość warzyw: brokuły, kalafior, marchewka czy papryka. Smak ziemniaków świetnie podkreślą czosnek i cebula , zwłaszcza lekko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!porcja makaronu - około 530 kcal: - białka - 25 g - tłuszcze - 15 g - węglowodany - 70 g - błonnik - 12 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie źródło inspiracji
Moje Kuchenne RewelacjeMajówka 2017 zbliża się wielkimi krokami. Dziesiątki tysięcy osób już wypatruje, kiedy nastanie ostatni tydzień kwietnia i śledzi prognozy pogody, by móc jak najszybciej wyciągnąć grilla i urządzić pierwsze ogrodowe przyjęcie. Oczywiście nie może zabraknąć drobiu – dania z kurczaka są murowanym hitem każdego grilla. Zachęcamy do wypróbowania pikantnych szaszłyków z grilla oraz sycącej sałatki z kurczakiem. Dodatkowo serwujemy kilka ciekawostek
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne