porcja - 570 kcal: - białko - 36,5 g - tłuszcze - 9,5 g - węglowodany - 81 g - błonnik - 0,7 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjepragnę jeszcze raz podziękować wszystkim uczestnikom warsztatów za obecność, wszelkie pytania i sugestie i mam nadzieję, że do zobaczenia. ; ) PS. Na fanpejdżu czeka na Was mały konkurs. * * * Koniecznie śledźcie Vegan Food Festival na Facebooku ! Tam dowiecie się o nadchodzących edycjach festiwalu
Food Squarebardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta... Można w niej znaleźć przepisy nie tylko na wciąż popularne dania, takie jak tradycyjny polski żur, pyszny bigos czy śledzie w śmietanie, ale opisuje również wiele zapomnianych potraw i smaków, np. miszkulancję, orszadę czy pyszny międzywojenny deser Coupe à la Mode. Wszystkie receptury zostały tak opracowane, aby każdy - niezależnie
Di gotujeAutor: Ewa Chodakowska, Marta Kielak, Lefteris Kavoukis Wydawnictwo: Edipresse Książki Ilość stron: 224 Cena: 39,90 PLN Oprawa: twarda Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeszakszuki - 277 kcal - bez pieczywa - białko - 17 g - tłuszcze - 15,5 g - węglowodany - 19 g - błonnik - 5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjebita śmietana. Dużo bitej śmietany, najlepiej z bitą śmietaną. Czasem ten smutek to zachcianka, czasem klasyczny „wkurw nieutulony” a czasem „bo tak!” i wtedy bita śmietana najlepiej smakuje ze śledziami. Marzą nam się desery z bitą śmietaną, wanna z bitą śmietaną i wszystko w bitej śmietanie. Obłęd! Zazwyczaj tworzenie skomplikowanych deserów jest pracochłonne, wymaga uwagi, skrupulatności i czasu
ladykitchenporcja gyrosa - 430 kcal - białko - 34 g - tłuszcze - 30 g - węglowodany - 6 g - błonnik - 1,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjewiśnią, dosyć słodki, z kremem muślinowo – maślanym . Poniżej również tort bezowy „Dacquoise” pomarańczowo – truskawkowy mój faworyt. Biały tort, to tort pralinowo – kawowy, ozdobiony konwaliami z lukru. Jeśli śledzicie mnie na Facebooku lub Instagramie, to ostatnio dodałam zdjęcie tortu komunijnego, który zrobiłam, wzorując się właśnie na tym torcie. Kolejny pyszny tort oblany czekoladową polewą jest kokosowy z czarną porzeczką. Ozdobiony
Mała Cukierenkaklasy mojej siostry spadł na mnie i moją mamę W naszym menu znalazł się rzecz jasna domowy, świeżutki chleb (przepis na niego pojawi się już wkrótce na blogu, więc śledźcie go uważnie) i przepyszne ziemniaczki faszerowane bundzem i oscypkiem. Całość dopełniało kilka innych dań z typowo jesiennych składników jak szarlotka , sałatka z pieczonych buraków , faszerowana cukinia, czy ogórki kiszone . Jednak
PatiGotujeSmacznego :) 1 porcja - 260 kcal - białko - 24 g - tłuszcze - 12 g - węglowodany - 14 g - błonnik - 3 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeminut, w piekarniku nagrzanym do 220C. Bułeczki podajemy gorące, posypane szczypiorkiem. Długi majowy weekend cieszy mnie podwójnie, gdyż po prawie trzech miesiącach wróciłam do swojego domu. Osoby, które śledzą mój profil na Facebooku zapewne czytały o pożarze, jaki miał miejsce w naszej kamienicy. Moje mieszkanie oraz sprzęty uległy zniszczeniu. To były ciężkie miesiące ale mamy to już za sobą
Kasia i jej kobiecy świattłuszcze 1,6 g - węglowodany - 43 g - błonnik - 7,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeporcja - 300 kcal - białko - 43 g - tłuszcze - 13 g - węglowodany - 1,3 g - błonnik - 1,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeFilozofia smaku" Autor: Teo Vafidis Wydawnictwo: Edipresse Książki Ilość stron: 248 Cena: 49,90 PLN Oprawa: twarda Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjearomatycznej kawie i pysznemu ciachu. "Perełka" na którą zwróciłam w lokalu uwagę, to otwarta, oszklona kuchnia , do której zagląda się zza witryny ze słodkościami. Na bieżąco można tu śledzić poczynania cukierniczek i podglądać postępy we własnoręcznej produkcji właścicielek wszystkich tych cukierniczych arcydzieł :) Zaciekawiły mnie dodatkowo prowadzone tu warsztaty kulinarne dla dzieci lub rodziców z dziećmi, które często w piwniczce kawiarni
Grunt to przepis!