Polędwiczki wieprzowe panierowane w ziołach i parmezanie

Polędwiczki wieprzowe panierowane w ziołach i parmezanie

Polędwiczki wieprzowe panierowane w ziołach i parmezanie

Przepis na : obiad

Soczyste, pełne ziołowego aromatu polędwiczki - doskonały, pochodzący z włoskiej kuchni, prosty przepis na obiad :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób -1 porcja 350 kcal) 400-450 g polędwiczki wieprzowej 50 g twardego sera dojrzewającego  startego na małych oczkach 1 jajko 75 g bułki tartej sól, pieprz świeże zioła: rozmaryn, szałwia mięta, natka pietruszki oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Siekamy zioła i mieszamy z utartym serem, bułką tartą i kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Panierk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.