piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez około pół godziny. Podajemy ryby z warzywami i polewamy resztą masła. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjepasztecika była od dołu. I każdy pasztecik smarujemy roztrzepanym jajkiem, po czym posypujemy nasionami chia. 14. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy przez około 10 - 15 min. Ja śledziłam cały proces pieczenia, bo nie chciałam żeby za bardzo się spiekły a wiem, że każdy piekarnik inny, więc proszę kontrolować czas. Smacznego
Mój pomysł nakasę " dlatego dla gości przygotowałam potrawy z tego co było w spiżarce i w lodówce.Nic mi się niezmarnowało ,nawet olej z konserw , który wykorzystałam do przepisu na śledzie.Okazało się , że wszystko gościom smakowało i nawet nie zdali sobie sprawy jakim tanim kosztem wszystko zrobiłam.Minimum pracy i kosztów.To było najtańsze i najsmaczniejsze przyjęcie jakie do tej pory
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżce sera ricotta oraz kiełki. SMACZNEGO! Polecam Ci także: – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem z dyni – krem z białych szparagów
nietylkopasta.plbowiem 3-4 nowe pyszne przepisy. Jeśli jeszcze nie obserwujesz na stałe bloga, zachęcam Cię do tego. Kliknij powiadomienia w przeglądarce, obserwuj na Facebooku lub na Instagramie. Możesz także śledzić bloga na zBLOGowani.pl, nie zapomnij o tym co jeść na diecie? To zaczynamy, zapraszam do zaglądania do przepisów przez kliknięcie w zdjęcie lub nazwę danej potrawy. SAŁATKA BROKUŁOWA KREM BROKUŁOWY
nietylkopasta.plzachwyceni. W ten sposób przeważnie marynuje się grzybki albo warzywa, ale jak widać mięso też można tak przyrządzić. Szczególnie panowie będą bardzo zadowoleni z takiej przekąski bo nie tylko śledzie dobrze smakują w duecie z wodą ognistą. Macie wątpliwości? Niepotrzebnie. Jestem pewna, że takie marynowane kulki mięsne będą Wam smakować. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasałatkę Cezara jest tyle ilu kucharzy, restauracji i blogów. Niedawno oglądaliśmy odcinek Kuchennych rewolucji, w którym kucharz z braku składników podawał sałatkę Cezara bez anchois, ale za to śledziem… Taka polska wersja – sałatka Czarka Wyglądało to dość paskudnie. A jak powinna wyglądać sałatka Cezara, żeby chociaż przypominać oryginał? Postanowiliśmy zrobić śledztwo w tej sprawie. Sałatę wymyślił włoski emigrant i restaurator
Niedzielny kucharzsałatkę Cezara jest tyle ilu kucharzy, restauracji i blogów. Niedawno oglądaliśmy odcinek Kuchennych rewolucji, w którym kucharz z braku składników podawał sałatkę Cezara bez anchois, ale za to śledziem… Taka polska wersja – sałatka Czarka Wyglądało to dość paskudnie. A jak powinna wyglądać sałatka Cezara, żeby chociaż przypominać oryginał? Postanowiliśmy zrobić śledztwo w tej sprawie. Sałatę wymyślił włoski emigrant i restaurator
Niedzielny kucharzciasto – kupujcie tylko jajka z chowu na wolnym wybiegu, albo jeszcze lepiej – z chowu ekologicznego . Dlaczego to takie ważne? Ten temat poruszyła niedawno autorka bloga, który zaczęliśmy śledzić – RytmyNatury.pl. Na każdym jajku widnieje kod złożony z cyfr i liter (np. 0/PL/11111111). Jeśli w kodzie pierwsze jest 0 – oznacza to, że jajka są z chowu ekologicznego
Niedzielny kucharzrozpychający się na łóżku pasażer na gapę… No chyba że umie łapać z nos… To kolejna nowa umiejętności Miłosza. Co działo się na blogu? Ci, co nas śledzą, to wiedzą, że na Niedzielnym kucharzu nie ma nudy – właściwie codziennie pojawia się nowy wpis … Nie ma innego wyjścia – jeśli robi się menu od niedzieli do piątku
Niedzielny kucharzponieważ są naprawdę ok No może to ciastko czekoladowe powinno być większe Na koniec zapraszam Was do dzielenia się Waszymi spostrzeżeniami na temat Tratorii Mamma mia! i zapraszam do śledzenia blogu Następna recenzja będzie dotyczyć pizzy i owoców morza. Wyczekujcie kolejnych wpisów a tymczasem zapraszam Was serdecznie na Karmelicką w Krakowie do raju dla makaroniarzy Artykuł Mamma mia ! – makaronowy
I LOVE LIFEzupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem z dyni – krem z białych szparagów
nietylkopasta.plmusztardy francuskiej 1 czerwona papryczka chili 1 cebula 2 łyżki octu balsamicznego 200 g suszonych pomidorów w oleju 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki oleju z pomidorów pieprz mielony Śledzie moczymy w wodzie przez godzinę. Odsączyć z nadmiaru wody na ręcznikach papierowych, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka, suszone pomidory pokroić na paseczki, papryczkę pokroić na cienkie plasterki
kulinarnyswiatdomiwszystkim nie tylko do ryby. Potrawa nie zmienia smaku. Gdybyście mieli ochotę na inne dania z ryby mogę wam polecić na pewno rybę po grecku , albo też możecie przygotować śledzie w curry . Dość gadania. Zabieramy się za pracę. Będzie wam smakować. Zobacz mój film z przygotowania ryby Składniki – Ryba zapiekana w sosie śmietanowym 500 g ryby (filet z mintaja
Kuchennyviral.plcelu! POWODZENIA! Jeśli chcesz zamówić indywidualną dietę zapraszam tu TU KLIK! lub tu - KLIK!KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacje