śledź - 8346 przepisów (strona:434/557)

Piña colada, czyli przepis na baaaardzo kokosowe ciasto z ananasem 162

można skończyć na jednym ) to nic się nie stanie, bo oczywiście jest to przepis na zdrowe ciasto z owocami ;p Wiecie, bez białego cukru, mąki pszennej itp. *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie W dużej misce porządnie wymieszaj łyżką wszystkie sypkie składniki oprócz cukru, czyli mąkę migdałową, mąkę kokosową, mąkę konopną

Eat me! Fit me!
Sałatkowe ciasto na krakersach 179

zmiękły.Bardzo zaskoczyła mnie smakiem i tym jakie mięciutkie były te krakersiki ,nakładałam ją jak ciasto -idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole, polecam gorąco!!!! Składniki: 36 krakersów, 2 puszki śledzia lub makreli w pomidorach (ok 340g), 6 jajka, 100g żółtego sera, ok 8 łyżek majonezu, Szczypta słodkiej papryki, Szczypta pieprzu, szczypiorek Przygotowanie: Ser ścieramy na grubych oczkach tarki i mieszamy

Swojskie jedzonko
Sałatka jarzynowa 151

Wielkanoc: – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy

nietylkopasta.pl
Fit placuszki z cukinii i batata z wiosennym dipem 157

porcja (3 placuszki z dipem) - 325 kcal: - białka - 12 g - tłuszcze - 11 g - węglowodany - 40 g - błonnik - 9 g Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Pasztet tradycyjny 199

Wielkanoc: – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami

nietylkopasta.pl
Wielkanocny food wine pairing 140

może być równie dobrze w połowie kwietnia. Jak Wy byście się czuli, gdybyście musieli czekać na ulubione danie prawie miesiąc dłużej? Nadchodzi Wielkanoc!   Wypijmy za pożegnajcie postnego śledzia! Kiedy jednak przychodził już ten dzień, zaczynała się uczta. Dziś kiedy nie pościmy wcale lub co najwyżej symbolicznie i gdy zielone warzywa dostępne są w sklepie przez cały rok nie potrafimy

Ugotowane pozamiatane
Chleb Polny pszenno żytni 162

Jeśli śledzicie trochę mój blog, to pewnie wiecie, jeśli trafiliście tutaj dopiero co, to chleba nie kupuję regularnie od jakiś 5 lat. Nie powiem, żebym w cale nie kupowała, zdarzyło mi się z 4-5 razy w tym okresie chleb kupić. A bo to miałam smaka na jakiś konkretny rodzaj, albo po porodzie nie chciało mi się zwyczajnie chleba piec

Mieszam w Garnku
Drożdżowe ślimaczki z cheddarem i boczkiem 143

Należę do tych dziwnych osób, które ze słodyczy najbardziej lubią tatara i śledzia z cebulą. Oczywiście z drugiej strony kocham miłością pierwszą domowe ciasto drożdżowe, takie, które ma dużo kruszonki i jeszcze więcej kruszonki. Umówmy się, każdy kocha – nie ma nic lepszego niż ciepła drożdżówka z masłem popijana szklanką mleka. Jednak moje parszywe serduszko domaga się konkretów. Ostro, wytrawnie

ladykitchen
Wątróbka indycza w sosie malinowym z chili z domowym makaronem 112

Czekolady, podekscytowana jak podczas pierwszej randki. Więc w pewien wtorkowy poranek spacerowałam tam o 6:00 rano z siatkami pełnymi policzków wołowych, indyczych wątróbek, jabłek Szara Reneta, dobrej włoszczyzny, śledziem i kilkoma moimi dietetycznymi fanaberami w stylu czarna soczewica czy fasola adzuki. Wieczorem przygotowałam ciasto na makaron i zamarynowałam w chili i winie wątróbkę. Dopiero kolejnego dnia mogłam dokończyć dzieła

Mango Papaja
Paszteciki krucho drożdżowe 158

pasztecika była od dołu. I każdy pasztecik smarujemy roztrzepanym jajkiem, po czym posypujemy nasionami chia. 14. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy przez około 10 - 15 min. Ja śledziłam cały proces pieczenia, bo nie chciałam żeby za bardzo się spiekły a wiem, że każdy piekarnik inny, więc proszę kontrolować czas. Smacznego

Mój pomysł na
Tarta z burakiem i pesto 168

mnie znają lub śledzą naszą stronę od jakiegoś czasu wiedzą że szczególną miłością darze buraki ;) Miłością długą, mocną i niezwykle silną. Owocuje ona w liczne danie z burakiem w roli głównej, zarówno tej tradycyjnej jak sałatki, czy zupy. Jak i bardziej ekstrawaganckiej jak smoothie, czy ciasta. Tym razem moja wielka sympatia wylądowała w tarcie wraz z towarzystwem sera feta

Kolizje Smaków
Pancakes orkiszowe - orkiszowe pankejki :) 172

porcja - 105 kcal: - białko - 3 g - tłuszcze - 0,6 g - węglowodany - 12 g - błonnik - 2 g  Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami 181

słonecznikiem. Smacznego! 1 porcja - 556 kcal:- - białko - 24 g - tłuszcze - 27 g - węglowodany - 53 g - błonnik - 10 g Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Gofry owsiane 115

porcja (bez dodatków) - 123 kcal - białko 5.5 g - tłuszcze - 3 g - węglowodany - 17 g - błonnik - 1.7 g Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Śledziowe jajeczka 106

Śmietana gęsta ½ szklanki Masło 3 łyżki Sól i pieprz do smaku Cukier do smaku Chrzan  tarty 2 łyżki Natka pietruszki posiekana 2 łyżki Pomidor 4 szt. Wykonanie: Śledzie zalać mlekiem, odstawić na godzinę, wyjąć, osuszyć i drobno pokroić. Następnie utrzeć z masłem dodając stopniowo twaróg i przyprawy do smaku. Z przygotowanej masy, formować zwilżonymi dłońmi owalne kulki w kształcie

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania