klasy mojej siostry spadł na mnie i moją mamę W naszym menu znalazł się rzecz jasna domowy, świeżutki chleb (przepis na niego pojawi się już wkrótce na blogu, więc śledźcie go uważnie) i przepyszne ziemniaczki faszerowane bundzem i oscypkiem. Całość dopełniało kilka innych dań z typowo jesiennych składników jak szarlotka , sałatka z pieczonych buraków , faszerowana cukinia, czy ogórki kiszone . Jednak
PatiGotujeSmacznego :) 1 porcja - 260 kcal - białko - 24 g - tłuszcze - 12 g - węglowodany - 14 g - błonnik - 3 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjetłuszcze 1,6 g - węglowodany - 43 g - błonnik - 7,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeporcja - 300 kcal - białko - 43 g - tłuszcze - 13 g - węglowodany - 1,3 g - błonnik - 1,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeFilozofia smaku" Autor: Teo Vafidis Wydawnictwo: Edipresse Książki Ilość stron: 248 Cena: 49,90 PLN Oprawa: twarda Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjearomatycznej kawie i pysznemu ciachu. "Perełka" na którą zwróciłam w lokalu uwagę, to otwarta, oszklona kuchnia , do której zagląda się zza witryny ze słodkościami. Na bieżąco można tu śledzić poczynania cukierniczek i podglądać postępy we własnoręcznej produkcji właścicielek wszystkich tych cukierniczych arcydzieł :) Zaciekawiły mnie dodatkowo prowadzone tu warsztaty kulinarne dla dzieci lub rodziców z dziećmi, które często w piwniczce kawiarni
Grunt to przepis!wspomnień, tak bardzo to warzywo jest spójne z z nimi, że widząc stosy czerwonych łodyg na staranie, czuję cierpki smak łodygi pałaszowanej wprost z grządki. Ci z Was, którzy śledzą moje wpisy z pewnością pamiętają, że wiele wspomnień odnosi się do ogródka babci, to właśnie tam zaprzyjaźniałam się z warzywami i owocami, zakładałam swoje pierwsze grządki, uprawiałam kwiaty i.... chwasty
Słodki Kompromiskąpieli wodnej lub w mikrofalówce - i zamaczamy każde ciastko z jednej strony. Odkładamy na papier do zastygnięcia. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeposiekaną miętą. Układamy na bułce i oprószmy startą skórką z cytryny. Smacznego :) I dajcie koniecznie znać, jak Wam smakowało! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeSKŁADNIKI: 3 płaty matijasa 1 średnie jabłko dwa plastry ananasa 1 szalotka większa pieprz biały i czarny grubo mielony lub z moździerza 3 łyżki jogurtu naturalnego ewentualnie sól WYKONANIE: śledzie dobrze wymoczyć, następnie pokroić w kostkę, w drobną kostkę posiekać szalotkę, a jabłko w nieco większą, doprawić pieprzem ewentualnie solą, wymieszać, udekorować jogurtem
Kuchnia BeatySKŁADNIKI: 3 płaty matijasa kilka leśnych grzybów marynowanych(lub pieczarki) 3 kawałki papryki marynowanej ( z mojej spiżarni) 1 czerwona cebula grubo mielony pieprz czarny WYKONANIE: śledzie wymoczyć, pokroić w paski, grzybki, paprykę również pokroić w paski, cebulę w piórka, wszystko dokładnie wymieszać i gotowe
Kuchnia Beatywęglowodany - 26,5 g (30,3 g) - błonnik - 8,2 g (8,65 g) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeCzęsto masz ochotę na słodycze albo tłuste rzeczy? Rzucasz się na śledzie? Śnisz po nocach o makaronie? Możesz sobie nawet nie zdawać sprawy z tego, że Twój organizm próbuje Ci coś powiedzieć. O ile pojawiająca się od czasu do czasu ochota na jakiś konkretny produkt spożywczy jest całkowicie normalna, i nie ma sensu doszukiwać się w niej drugiego
Powiedz dietom nieCzas odetchnąć od mięsa, więc postanowiłem sięgnąć po rybę, a konkretnie tuńczyk. Uwielbiam łączyć ryby z owocami. Na moim blogu możecie na przykład odnaleźć sałatkowe połączenie śledzia z granatem , ale też mam na swojej liście film z przygotowania ryby w curry z sosem mandarynkowym . Stąd też postanowiłem połączyć tuńczyka z jabłkiem. Całość podaje w kanapce ozdabiając ją sałatą. Bogactwa smaku
Kuchennyviral.pl