skórki: medium waga: 1000 g składniki umieszczamy w tej kolejności: woda, drożdże, mleko, olej, miód, sól, przyprawy, mąki Polecam wypiekacz do chleba BREAD MAKER RBM-M1907E . Oczywiście śledźcie bloga, bo na pewno będę zamieszczać kolejne przepisy na cudeńka z tego urządzenia! Warto skorzystać z trwającej promocji! Życzę Wam smacznego
SMYKWKUCHNIregularnie śledzi bloga, ten wie, że od jakiegoś czasu eksperymentuję z domowymi chlebami. Po opanowaniu wypieków na bazie drożdży, nadeszła pora podnieść poprzeczkę. Wyhodowanie własnego zakwasu wydaje się skomplikowane, jednak wcale takie nie jest. Co prawda potrzebuje on trochę czasu aby dojrzeć, jednak nie wymaga dużo naszego zaangażowania. Przez większość czasu po prostu leży sobie w słoiku i dojrzewa :) Pieczywo
Milion SmakówŚwięta Wielkiej Nocy tuż, tuż. Czas pomyśleć o menu (linki do przepisów znajdziecie po kliknięciu w zdjęcie). Zacznijmy więc od śledzi: w oleju lub w śmietanie Teraz czas na sałatki: Oczywiście nie może zabraknąć barszczu białego: a teraz czas na słodkości: Korzystając z okazji życzę Wam zdrowych
paapilotkaawzględu na łatwy język i ciekawie zbudowaną fabułę. Ja jednak delektowałam się tą powieścią, by nie skończyć jej zbyt szybko ;) Tajemnica była oczywista od początku, ale czytelnik z uwagą śledzi historię młodej kobiety na zupełnie obcej ziemi, z daleka od rodziny i kraju. Interesujące jest też to, jak radzi sobie ona z latami ukrywanym sekretem. Jak autorka pisze na końcu
Weekendy w domu i ogrodziemogę je jeść codziennie. Na Wielkanoc prawie zawsze przyrządzam jajka faszerowane. Jak co roku obok nadziewanych jajecznych połówek pojawią się również inne wielkanocne smakołyki. Tort kanapkowy , drożdżowa babka i śledzie to potrawy, które lubię przyrządzać na Wielkanoc. Przepis na jajka faszerowane jest jednym z najprostszych wielkanocnych przepisów. Wystarczy ugotować jajka na twardo i przyrządzić guacamole. Należy jednak pamiętać, że awokado
codojedzeniaduża szklanka) - 155 kcal - białko - 1,5 g - tłuszcze - 0,6 g - węglowodany - 35 g - błonnik - 4,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjeporcja makaronu - 550 kcal - białko - 40 g - tłuszcze - 7,5 g - węglowodany - 80 g - błonnik - 14 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjewysmakowane i pięknie ułożone japońskie bento, którym możemy zaimponować kolegom z pracy. Nasz lunch box staje się manifestem tego, że dbamy o zdrowie nasze i najbliższych i że śledzimy trendy kuchni świata. Zwłaszcza, że wiele tych egzotycznych dań jest łatwiej zabrać na wynos i zjeść ze smakiem, niż tradycyjnego kotleta i ziemniaki. Jakie pyszności pakuje do pudełka Grażyna Bober-Bruijn
Ugotowane pozamiatanetylko 144 kcal! - białka - 7,3 g - tłuszcze - 1,7 g - węglowodany - 24,7 g - błonnik - 12,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjebufet kanapkowy galaretka hot dogi hot dogi francuskie hot dog z pieczarkami koreczki serowe kotlety schabowe po hawajsku kulki czekoladowo kokosowe poncz 1 poncz 2 śledź po japońsku trufelki WuZetka zapiekane parówki zapiekanki
królestwo garówporcja - 500 kcal - białka - 35 g - tłuszcze - 7 g - węglowodany - 73 g - błonnik - 8,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeSłodkości: Makowiec Piernik Desery, słodycze spożywamy po głównych daniach z węglowodanów. Odczekujemy np. 2 godziny i raczymy się tym co zawiera białko. Dania białkowe: Śledzik z cebulką w oleju Śledź w pomidorach Karp z chrzanem (lub inna ryba) Karp w galarecie Ryba po grecku Sałatka jarzynowa z jajkiem lub czerwoną fasolą Godzinowo może wyglądać to tak: 18:00 - początek Wigilii
Dieta Rozdzielna i ZdrowieKoktajl z jarmużu. Bo dopiero teraz dzięki Instagramowi i osobom, które życzliwie śledzą tu mój profil @vademecumblogera, dowiedziałam się, czy raczej zrozumiałam, że od... The post Koktajl z jarmużu. appeared first on MODA
MODA NA BIOspójrzcie, ilu lat dożywają Azjaci! Po piąte: Może być zróżnicowany. Do sushi tak naprawdę możecie użyć wielu innych składników! Ogórek, awokado, łosoś, tuńczyk lub inna ryba, paluszki krabowe, krewetki, śledź, sezam, kawior, papryka, szczypiorek… Warto pokombinować! Powyższy przepis jest świetną bazą do eksperymentów
Proste-przepisy.plkcal - białka - 4,85 g - tłuszcze - 0,7 g - węglowodany - 17,5 g - błonnik - 4,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacje