śledź - 8346 przepisów (strona:456/557)

Znane firmy w biedronkowych markach 211

sieci delikatesy centum pod nazwa aqua produkowana jest przez firmę POLSKA WODA a więc dostajemy tą samą wodę która jest pod marką PRIMAVERA Sałatki, pasty do smarowania i śledzie dla biedronki i lidla produkuje firma LISNER i w 100% odpowiadają produktom markowym tego producenta Konserwy rybne dla biedronki produkuje firma GRAAL również dobrze znana firma sprzedająca takie same produkty

Kuchnia PROzdrowotna
Co wybrać na podłogę w kuchni? 136

wybrać na ścianę w kuchni ( wpis znajdziecie tutaj ). Artykuł spotkał się z odzewem z waszej strony, więc postanawiam iść za ciosem i napisać wam coś więcej. Ci, którzy śledzą mojego bloga wiedzą, że jakiś czas temu urządzaliśmy z mężem kuchnie i stawaliśmy w tamtym czasie, przed kilkoma dylematami. Jednym z nich, chociaż niezupełnie, było pytanie: co wybrać na podłogę

Relaxtime
Skandynawska kanapka ze smażonym jabłkiem i chrupiącym bekonem 106

może nic nadzwyczajnego, ponieważ wszyscy dobrze je znamy z codziennego życia, warto jednak przyjrzeć się dodatkom jakie Skandynawowie kładą na swoje kanapki. Najbardziej popularnym dodatkiem są oczywiście śledzie przyrządzone pod różnymi postaciami (w tym surowe), ja jednak za ta rybą nie przepadam i właściwie jej nie jadam (z niewielkimi wyjątkami), popularne są również inne owoce morza, w tym oczywiście krewetki

Codzienne Gotowanie
magazyn Maszkety - jesienny numer z moimi przepisami 145

którzy śledzą profil na facebooku, wiedzą że dostępny jest nowy numer Maszketów. Dla tych, którzy omijają fb szerokim łukiem, podrzucam na końcu bezpośredni link do magazynu. Jeśli jeszcze nie trafiliście na ten magazyn, to śpieszę poinformować, że tworzą go śląskie blogerki i wbrew pozorom nie dotyczy wyłącznie gotowania. Wśród przepisów znajdziecie dwa moje - na chleb piwno-orzechowy i na zupę

Eksperyment sobotni
Pasta śledziowa do pieczywa 195

szybka pasta do pieczywa. Składniki na jej przygotowanie można mieć zawsze w zanadrzu i wyczarować w kilka minut pyszną pastę na kolację czy śniadanie.   Składniki: 2 puszki śledzi w sosie paprykowym 2 jajka średnia biała cebula 2 ogórki kiszone ½ pęczka natki pietruszki sól, świeżo mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Jajka i ryby wraz

Pyry na Gaz
Ciasto na maślance z owocami 104

owoce. Świetnie smakuje z jagodami, jabłkami czy żurawiną :) Najważniejsze, by pamiętać, że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową, wtedy ciasto na pewno Wam się uda :) Polecam!  Ps. Jeśli śledzicie mój profil na Instagramie to wiecie z pewnością, że ostatnio żyję tylko budową i remontami. Jeszcze dużo przede mną, ale powoli zaczynam już myśleć o meblach do swojego mieszkanka. Świetną

Domowa cukiernia Ewy
Piernikowe zawijańce z dżemem wiśniowym 137

pomyśleć! Prezenty, sprzątanie, jedzonko i przede wszystkim przygotowania duchowe. Ja w zeszły weekend na dobre zabrałam się za świąteczne przepisy, które będę regularnie (aż do świąt) publikować na blogu. Śledźcie Nastoletnie, może Was zainspiruję!  Piernikowe zawijane drożdżówy z wiśniowym dżemem. Mięciutkie, bardzo puszyste, nie za słodkie. Bardzo korzenne z posmakiem piernika. Polecam! Składniki: (na 12 sztuk) Ciasto

Nastoletnie Wypiekanie
Tatar z jelenia 127

Podawać tatara z jajkami i pieczywem (grzankami). Można podać z sosem grzybowym (przepis na sos w książce), sosem tatarskim lub bez sosu. Podczas warsztatów został przygotowany również tatar ze śledzia, sandacza, łososia, polędwicy wołowej oraz zupa grzybowa z rybami. A zanim zaczęłyśmy gotować, Karol Okrasa pokazał nam co zrobić z dziczyzną i kaczką

królestwo garów
Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Wspomnienia z warsztatów kulinarnych Lidl'a 103

rodzinnym domu, pachnącym sianem, plackami i maślanką. Mieliśmy okazję przygotować kilka dań właśnie z tej książki!. Na ruszt wzięliśmy zatem tatar z sandacza z marynowanymi grzybkami tatar ze śledzia na grzankach tatar wołowy w omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi

Z Kuchni Do Kuchni
Warsztaty Kuchni Lidla: kuchnia polska z Karolem Okrasą 150

przygotowywała inne danie,  a potem zasiedliśmy wszyscy przy przepięknie udekorowanym stole i biesiadowaliśmy próbując, tego co ugotowaliśmy. I tak oto na stole pojawiły się następujące dania: tatar ze śledzia na grzankach tatar z sandacza  z marynowanymi buraczkami tatar wołowy z omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio

Kulinarne przygody Gatity
Szybka sałatka śledziowa 136

Przeglądając różne propozycje na śledzie, natknęłam się na ten przepis szlachecki. I postanowiłam zmodyfikować go pod nasz gust kulinarny. Powstała przepyszna sałatka, którą możemy podać w słoiczkach. Dzięki czemu i ładnie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Polecam! Składniki : *4 ogórki korniszony  * 200g filetów śledziowych w oleju rzepakowym SEKO * papryka czerwona * cebula czerwona  * sól, pieprz  * śmietana 18% * koperek Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 135

nowej lekturze miałam możliwość uczestniczyć po raz kolejny we wspaniałych warsztatach, na których zgłębialiśmy tajniki kuchni Polskiej.  Królowały zdecydowanie podwędzane tatary. Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego

Niezły Młynek
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 178

przepisów, z którymi każdy poradzi sobie w swojej domowej kuchni. To właśnie z niej przygotowywaliśmy smakowitości, które na koniec zjedliśmy przy pięknie zastawionym stole. Robiliśmy między innymi tatara ze śledzia na grzankach, proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną

karmelowy
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 134

uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne, wędzone i zaskakujące w smaku. Dodatkowo podano zupę grzybową z białymi warzywami ugotowaną na wywarze z kwasu z kapusty i placuszki ziemniaczane przygotowane

Kuchnia Bon Appetit
Chowder 131

dymny aromat.\ Rybę staramy się zawsze dodawać mrożoną - jest delikatna i nie dominuje, a jedynie nadaje subtelny smak. W przypadku ryby świeżej należy wybrać rybę mało charakterną, delikatną (nie śledzie!), sprawdzi się też łosoś, ze względu na towarzystwo brzuszków. Brzuszki - oddzielamy mięso od skóry i przeglądamy czy nie ma ości - zdarzają się czasami dość duże, ale zwykle nie więcej niż

Kuchnia od dwojga

Proponowane wyszukiwania