śledź - 8419 przepisów (strona:456/562)

Sałatka jarzynowa ze śledziem 193

inna wersja tradycyjnej świątecznej sałatki warzywnej z dodatkiem śledzika. Jeśli już zrobiliście sałatkę jarzynową to (jeśli macie ochotę) to przełóżcie trochę do miseczki i dodajcie pokrojonego w paseczki śledzia. Wtedy spróbujecie czy zasmakuje Wam wersja śledziowa;) Udekorujcie ją paseczkami ogórków kiszonych lub marynowaną papryką. Mam nadzieję, że czasem będziecie po nią sięgać (i nie tylko od święta;) Składniki

Zasmakuj Kuchni
RECENZJE - ziołowe cukierki Evitta 202

Prócz cukru i syropu glukozowego znajdziemy witaminę C, miód pszczeli, wyciąg z owoców dzikiej róży, szałwii, rumianku czy mięty. barwniki m.i.n kurkumina i aromat. Polecam markę i zapraszam do śledzenia kolejnych mini recenzji z prezentacją najciekawszych nowych polskich produktów na rynku! Jeśli znasz ciekawy polski produkt bądź jesteś producentem i chcesz by został darmowo zaprezentowany, skontaktuj się ze mną

Kuchnia PROzdrowotna
Śledź z żurawiną i cebulką 136

Wyrazisty śledź doskonale smakuje w towarzystwie czerwonej cebuli i kwaśno-słodkiej żurawiny. Najlepiej gdy pozwolimy przegryźć się smakom 1-2 dni. Ale nawet na świeżo smakuje wybornie.   Składniki: 1 czerwona cebula 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 4 gotowe filety śledziowe a'la matias pieprz czerwony ziarnisty 50g suszonej żurawiny olej rzepakowy Sposób przygotowania: Filety śledziowe opłukać z oleju i namoczyć

Pyry na Gaz
SAŁATKA ŚLEDZIOWA FIT Z KOPERKIEM I CEBULĄ 367

cebula  pół pęczka koperku  1 łyżka oliwy  sok z połówki cytryny  5 dużych łyżek jogurtu greckiego dobrej jakości  sól, pieprz  Sposób przyrządzenia:   Śledzie, cebulę, koperek, pokroić. Wymieszać. Dodać oliwę,sok z cytryny, jogurt, przyprawy. Wymieszać, odstawić na godzinę przed podaniem. Jeść

pieprzny smaczek
Tradycyjne śledzie w oleju z cebulką 475

Tra dycyjne śle dzie z cebulką w oleju nie były moją ulubiona potrawą w dzieciństwie. Bar dzo długo nie mogłam się do nich przekonać, do momentu

ChilliJemy
Śledzie z sosem kawiorowym 196

Przepis inspirowany kuchnią rosyjską. Filety śledziowe można spokojnie zamarynować już teraz, a w wigilię rano przygotować sos. Przed wieczerzą wystarczy ułożyć śledzie na talerzu, polać sosem i udekorować. Przepis lekko przeze mnie zmodyfikowany pochodzi z wydawanego przed laty pisma kulinarnego „Smaki i Aromaty”.” Czytaj więcej

Wiem co jem
8K na Instagramie DZIĘKUJĘ! 185

Zakładając konto na Instagramie nigdy nie sądziłam, że tak wielu z Was, którzy codziennie śledzicie mój blog, postanowi dołączyć do mnie na tym profilu. Przeogromnie Wam dziękuję! Za tak liczne odwiedziny bloga, jak i profilu.  Za tak wiele lajków i komentarzy.  Dzięki Wam ma to sens i daje mi kopa do jeszcze większej pracy i zaangażowania. DZIĘKUJĘ

SMYKWKUCHNI
Podsumowanie akcji 165

Witam serdecznie wszystkich, którzy wzięli udział w mojej akcji Ziemniak i Spółka oraz tych, którzy nie do końca są przekonani do ziemniaczanych potraw, ale jednak śledzili dodawane przepisy J Podsumowując akcję, widzę, że niewielu jest smakoszy ziemniaków, chyba, że z dodatkiem mięska lub np. boczku. Z przykrością, ale niestety musiałam odrzucić przepis Bamberg i bamberska zupa ziemniaczana z boczkiem , dlatego

Kulinarne przemyslenia
Matiasy z jabłkami 190

Przygotowania do świąt wkroczyły w ostatnią fazę. Spieszę więc z kolejnym przepisem bez zbędnego rozpisywania się bo zaraz pędzę piec pierniczki. Jest to kolejny przepis na śledzie, które uwielbiam i które w okresie zimowym zajadamy dość często. Filety śledziowe należy dzień wcześniej zamarynować w occie jabłkowym z dodatkiem przypraw. Następnego dnia przygotować farsz z jabłek, cebuli, kiszonego ogórka i marynowanych

Wiem co jem
Wyniki konkursu "Kuchnia Staropolska" 170

jeszcze dziękuję za wszystkie zgłoszenia, które możecie przeczytać  pod tym postem :) (tam też recenzja tej świetnej książki)   Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Śledzie z burakami i jabłkiem 173

tylko! Takie śledziki będą smakować nie tylko na Wigilijnym stole, ale także raz na jakiś czas kiedy będziemy mieli ochotę na śledzika:) Składniki: 400 g śledzi a la matjas w oleju pokrojonych w kostkę 1 ugotowany lub upieczony burak pokrojony w paseczki (lub jeśli wolicie w kostkę) 1 średnie jabłko pokrojone w kosteczkę 1 średnia cebulka

Zasmakuj Kuchni
Recenzja książki "Polskie Jabłka", czyli jabłka na co dzień i od święta 191

smacznie wykorzystać jabłka w kuchni, również i na Boże Narodzenie Piernik z dżemem jabłkowym , drożdżówka z jabłkami pod kruszonką , kompot z suszu , śledzie z jabłkami w śmietanie . Co wspólnego mają ze sobą te potrawy? Jabłka - no to raczej oczywiste. Ale mniej oczywisty jest ich drugi wspólny mianownik czyli to, że zagoszczą w nadchodzące Boże Narodzenie na moim stole :)  Kocham

Grunt to przepis!
Śledzik z musztardą 136

gotujemy na twardo obieramy ze skorupek i kroimy drobno. Połowę jajek idzie na dno słoiczka, posypujemy je koperkiem i dajemy musztardę.Następna warstwa to buraczki marynowane na buraczki połowę śledzia pokrojonego drobno i znowu koperek i na końcu jajeczko pokrojone drobno , maleńki kawałeczek śledzika z boku aby wystawał i odrobinę buraczków z boku.Wygląda rewelacyjnie, a smakuje również dobrze

Różowa kuchnia
Tuńczyk na rukoli z sosem borowikowym 188

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na świątecznym stole od zawsze królują dania z ryb. W moim domu króluje karp, później śledź, a dalej wszystkie inne ryby ☺ Dziś przekonałam się, że doskonałą rybą jest tuńczyk. Bardzo prosty w przyrządzeniu, za to smak zniewalający 👌 Połączenie delikatnego mięsa tuńczyka z wyrazistym smakiem rukoli, do tego aromatyczne borowiki w sosie śmietanowym. Poezja! Składniki: -300 g steków

Kulinarne przemyslenia
Staropolska ściągawka wigilijna 168

powinien być elastyczny (nie łamiący się), o jasnym zabarwieniu (jabłka, gruszki), nie przypalony. Strucla - słodkie pieczywo drożdżowe w kształcie podłużnej bułki, zwykle nadziewane makiem, marmoladą, masą orzechową i lukrowane. Śledź - ryba morska z rodziny śledziowatych, określana jako ś. oceaniczny. W handlu znajdują się ś. świeże (zielone) do natychmiastowej konsumpcji, solone, wędzone lub w konserwach. Ze ś. można przyrządzić wiele potraw

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania