Charakterystyka kuchni niemieckiej i litewskiej

Charakterystyka kuchni niemieckiej i litewskiej

Charakterystyka kuchni niemieckiej i litewskiej

Cechą charakterystyczną kuchni niemieckiej jest to, że jest różnorodna i niejednolita. Każda część Niemiec ma swoje smaki. Jest bardzo podobna do kuchni polskiej. Jeżeli chodzi o ryby to możemy tam spotkać śledzie, homary, węgorze, okoń, pstrąg. Podawane są w różnych odmianach między innymi w zupach czy surówkach. Kuchnia niemiecka w swoim menu ma dużą ilość dań mięsnych przede wszystkim kiełbasy, kiełbaski i szynki. Najpopularniejszym daniem w Niemczech oprócz białej kiełbasy są również knedle . Najczęściej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Autor

Grzes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, ryby, pierogi przepis, zupa, pierogi, napój, obiad, kiełbasa, ryba, mielone, dania mięsne, biała kiełbasa, mięso mielone, przekąska, pstrag, kanapki, deser, surówka, kapustą, śledź, kolacja, desery, szynka, golonka, przekąski, ciasto, boże narodzenie, ciasteczka, pierogi z mięsem, zupa z mięsem mielonym

Inne przepisy z Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.