Śledzie z cebulką w oleju lnianym
Śledzie z cebulką w oleju lnianym
Zdrowa przekąska o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych - cennych dla naszego organizmu. Polecam ją każdemu. 500 g solonych płatów śledziowych (Matias) 2 duże cebule ok. 200 ml oleju lnianego Płaty śledziowe moczyć w wodzie 0,5 h. Następnie zlać wodę i pokroić je na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Układać w dużym słoiku (0,9 l) na przemian warstwami, raz śledzie, raz cebulka, aż do zapełnienia. Całość zalać olejem lnianym. Słoik mocno zakręcić i odstawić do lodówki na 3 dni, żeby... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Krokusowy Dom
Autor
Szaffranka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
słoik, przekąska, śledź, przekąski, sledzie w oleju
Inne przepisy z Krokusowy Dom
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję