Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki były jednym z pierwszych moich dań które nauczyłam się robić w dzieciństwie. Najczęściej jadłam je z dżemem lub nutellą. Tym razem w ramach projektu „Palcem po mapie” wyruszamy do Meksyku na naleśniki po meksykańsku z mielonym mięsem i czerwoną fasolką. Składniki na farsz: - 1 cebula - 1/2 kg mięsa mielonego - 1 puszka fasolki czerwonej - 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego - pieprz, sól, czerwona papryka - sos pomidorowy   Składniki na naleśniki: - 150 g mąki - 1 szklanka mleka - 1 jajko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne Wariacje

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchenne WariacjeKuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, zupa pomidorowa, mielone, mięso, fasolka, ciasto, sos pomidorowy, mięso mielone, sosy, ser, ciasto na naleśniki, ciasto z masa, ciasta z masa, ser żółty, papryka, kuchnia meksykańska, ciasto z bezami, sos do mielonego , mleko w proszku, sos do jajek, jajka z farszem, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kuchenne Wariacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.