upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Przekrawamy na dwa blaty. Z drugim biszkoptem postępujemy tak samo. nasączenie: ok. 100 ml mocnej kawy, posłodzonej składniki na krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru wykonanie: Śmietankę miksujemy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy mascarpone i miksujemy na sztywny krem. wierzch: ok. 4 łyżki masy krówkowej
Domowy Smak Jedzeniamasła pokrojonego w kostkę 70 g cukru 1 jajko 60 g mielonych migdałów 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego szczypta soli Składniki na krem: 120 g śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego ½ łyżeczki cynamonu Wykonanie ciasta: Mąkę przesiałam do miski. Dodałam masło pokrojone w kosteczkę i razem posiekałam. Dodawałam pozostałe składniki, tj. migdały, cukier, sól i cukier waniliowy
Kuchnia u Krysibędzie pyszne. Składniki (na 3-4 porcje): 700g wołowiny 250g małych pieczarek 2 średnie cebule 4 ogórki kiszone 700ml bulionu wołowego 100ml białego wina – opcjonalnie pół szklanki śmietanki kremówki 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka ostrej musztadry 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku 3-4 łyżki oleju Cebulę obieramy, przekrawamy i kroimy w większą kostkę
Smaczna Stronaszybki obiad. Teraz podpowiemy Wam jak je zrobić. Składniki 600 g miąższu dyni hokkaido 4 grube kromki wiejskiego chleba 1 cebula 200 g pomidorków koktajlowych 2 jajka 1/2 szklanki kremówki 100 g tartego parmezanu 1 łyżka masła 125 ml oliwy z oliwek sól pieprz gałka muszkatołowa 500 g makaronu spaghetti Przygotowanie Miąższ z dyni kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, smażymy
R'n'G Kitchenchoć samo w sobie także jest smaczne. (Moja córka może to potwierdzić.) Polecam i kaki i oczywiście babeczki, które musicie koniecznie upiec! (około 8 sztuk) 100g masła 50g śmietanki kremówki 1 jajko 150g mąki pszennej/orkiszowej 100g cukru kokosowego (*) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 owoc kaki Kruszonka: 50g cukru kokosowego 2 łyżki masła 2 łyżki mąki Przygotować kruszonkę
Di gotujejakości sera białego, dwukrotnie mielonego, nie z wiaderka - 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej - 12 dag masła - 15 dag cukru pudru - 4 łyżki kwaśnej śmietany - 1/2 szklanki słodkiej śmietany kremówki 30-36% - wanilia - sok z połowy cytryny plus skórka otarta z całej cytryny (uprzednio sparzona wrzątkiem ) Lukier cytrynowy: - 1/2 szklanki cukru pudru - sok z cytryny Dobrej jakości przyprawy i bakalie
Apetyczna babeczkamleka 90 g masła 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli 1 jajko roztrzepane nadzienie 300 g orzechów włoskich 150 g brązowego cukru 120 g śmietanki kremówki 4 łyżki rumu 1 łyżeczka cynamonu 1 białko Wykonanie: Ciasto : w wysokim naczyniu mąkę wymieszać z drożdżami, dodać cukier, sól, mleko i resztę składników. Wyrabiać ciasto, aż będzie elastyczne
Raj dla Podniebieniałyżek kaszki manny 250g cukru pudru 150g masła Powidła śliwkowe lub dżem wiśniowy (lub inny kwaskowaty) – ok 300g 100g orzechów włoskich Polewa: 100g gorzkiej czekolady 50ml śmietanki kremówki Kilka orzechów włoskich do ozdoby *** Przygotowujemy ciasto: masło z miodem i cukrem podgrzewamy, mieszamy do rozpuszczenia i całkowicie studzimy. Mąkę mieszamy z sodą i przyprawą do piernika, dodajemy jajka
Blog z ApetytemWiśniami Składniki: około 600g podłużnych biszkoptów Do nasączenia: 200ml mocnej kawy 200ml wiśniówki Krem: 250g serka mascarpone 200g gotowego sera na sernik (twaróg zmielony jak z wiaderka) 650ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) około 400g wiśni z kompotu (dobrze osączone) 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Dodatkowo
Mała Cukierenkamiski wbijamy jajko, wlewamy mleko, wodę, olej, dodajemy sól, lubczyk i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę i mieszamy dokładnie rózgą lub mikserem na jednolite ciasto konsystencji śmietanki kremówki – możliwe że będzie trzeba dodać trochę więcej mąki do uzyskania takiej konsystencji. Z gotowego ciasta pieczemy naleśniki. Łączymy farsz – do wystudzonej soczewicy dodajemy cebulę z grzybami, doprawiamy dobrze
Smaczna Stronaniespodzianką, idealna dla amatorów ciepłych lodów :) Składniki: 1 opakowanie ciepłych lodów 10-12sztuk 500g serka waniliowego jogobella lub inny ulubiony 500ml śmietanki kremówki 30-36% 4 równe galaretki, u mnie agrestowe Przygotowanie: 2 galaretki przygotować na 2 szklanki gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietankę, dodać serek następnie wmieszać tężejącą galaretkę. W miedzy czasie
W garach u Gosigalaretka o dowolnym smaku Usmażyć jabłka starte na tarce,dodać galaretką rozpuszczoną w 1/4 szklanki wrzącej wody. Wymieszać. Polewa czekoladowa: 150 g czekolady mlecznej bądź deserowej 100 ml śmietany kremówki 30% Śmietanę razem z połamaną czekoladą podgrzewać na parze,aż powstanie gładka polewa. Przełożenie ciasta Ciasto - masa budyniowa - ciasto - masa jabłkowa - ciasto - polewa czekoladowa
Niespełnione zdolności kulinarneporem – Składniki: ok. 600 g filetu z łososia sok z połowy małej cytryny 3 duże pory (tylko białe i jasnozielone części – ok. 300 g) 300 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 czubate łyżki mascarpone 4 czubate łyżki startego parmezanu – ok. 40 g sól i pieprz do smaku 2 łyżki posiekanego drobno szczypiorku masło lub oliwa/olej
Kulinarne Przebojerazem. Mamy dwa w jednym. sernik: 750 g sera twarogowego półtłustego 400 g jogurtu greckiego 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki cukru pudru 2 pomarańcza 200 ml śmietany kremówki 30 % piernik: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 80 g masła 2 jajka 2/3 szklanki jogurtu greckiego 1 łyżka przyprawy do piernika 170 g miodu naturalnego 1 łyżka
wesoła kuchniaBakalland 50g soczystej wiśni Bakalland (można dać żurawinę lub rodzynki) 50g suszonej moreli całe owoce Bakalland 2 łyżki kakao bez cukru Polewa: 150g białej czekolady 90-100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% bakalie do ozdoby cukier puder do posypania 1. Orzechy posiekać, a morele pokroić na kawałeczki. Obie mąki połączyć i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Do miski
Mała Cukierenka