koktajlowymi , które w tym roku obrodziły niebotycznie . Składniki na 2 osoby: 2 małe filety z kurczaka 4 pieczarki garść pomidorów koktajlowych 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki śmietany kremówki 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka cukru sól do smaku 1 łyżka masła końcówki , różnych makaronów z napoczętych opakowań świeża bazylia do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron gotujemy według przepisu
Ogrodnik w podróżyskładniki na masę serową: 1000 g sera zmielonego(może być z wiaderka) 100 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 2 żółtka 200 g cukru 125 ml śmietany kremówki 30 g mąki ziemniaczanej składniki na piankę: 2 białka z ciasta 2 białka z sera 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie kisielu Przygotowanie: Z wyżej podanych składników zagniatamy kruche
Swojskie jedzonkoskórka z cytryny. Gdy mleko się zagotuje wsypujemy budyń i mieszamy aby się nie przypaliło aż będzie gęsty, wtedy odstawiamy żeby był zimny. W oczekiwaniu na budyń ubijamy śmietanę kremówkę z 1 kopiatą łyżką cukru aż będzie sztywna . Jeżeli ktoś nie czuje się pewny że masa mu się uda można sobie wcześniej przygotować żelatynę ok 3 łyżeczki rozpuścić i potem
Moje WyrobyPolewa i posypka: 100g orzechów włoskich 100g czekolady mlecznej 1 łyżka masła orzechowego 2 ciastka owsiane 1. Twaróg miksujemy z jajkami, miodem, masłem orzechowym, mąką i kremówką. Miksujemy wyłącznie do połączenia składników by nie napowietrzać masy. 2. Na tortownicę 22cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wylewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 60 minut
Szefowa kuchniorzeźwiającymi borówkami i niebieską galaretką to świetny pomysł na odrobinę słodkości do codziennej kawki. Składniki: Spód: 200g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowa: 1kg sera z wiaderka 200ml śmietany kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 250ml mleka 2 galaretki niebieskie 250ml wrzątku Warstwa z galaretki: 2 galaretki niebieskie 250g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Spód: Sucharki zmiksować
Szalona Kuchnia Ewelinyokoło 30 rurek: * 3,5 szklanki mąki pszennej * 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany * 125 g masła * 1 jajko * szczypta soli * brązowy cukier do obtaczania Na nadzienie: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Ze wszystkich składników na rurki zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować bardzo cienko
Zrób to smaczniegruszki powinny mieć formę grubszych plastrów. Agrest można wrzucić w całości. Tarta z malinami Deser ten składa się z kruchego ciasta , wypełnionego kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki . Proporcje obu składników powinny być takie same lub zbliżone (np. 250 g serka i 200-250 ml śmietany), dlatego przygotowując większą porcję, należy odpowiednio zwiększyć ich ilość. Nie może zabraknąć
Moja smaczna kuchniajeszcze odrobinę masła, aby dodać do sosu maślany smak i ekstra kremowość. Składniki (na 2 duże porcje): 250g mrożonych lub świeżych kurek 160g makaronu tagliatelle 1 szalotka 200ml śmietanki kremówki 100ml bulionu warzywnego 50ml białego wina 2 łyżki masła łyżka drobno posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Zaczynamy od zrobienia sosu – cebulkę szalotkę obieramy, przekrawamy
Smaczna Stronaziemniaki się zarumienią, przełóż je do formy, a na tej samej patelni podsmaż cebule pokrojoną w piórka z 400 g umytych i osuszonych kurek. Dodaj do nich śmietanę-kremówkę i lekko poprósz solą oraz pieprzem. Kurkowo-cebulowym sosem polej ziemniaki i piecz przez 35 minut w piekarniku pod przykryciem. Zupa krem z kurek Kurki fantastycznie sprawdzają się w zupach, zwłaszcza
Kuchcik gotujeMężowi bardzo smakował i polecam wam serdecznie żeby zrobić taki deser rodzince (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mus bananowy składniki: 4 dojrzałe banany 1/2 łyżeczki soku z cytryny 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Mus bananowy wykonanie: Banany miksujemy na gładko, dodajemy sok z cytryny aby nie czerniały. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy śmietanę stopniowo
Delusional Trinełyżką. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników dokładnie rozprowadzamy masę mleczną. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na warstwie ciastek i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch ciasta ścieramy na tarce o małych oczkach gorzką
Smakowite Daniawyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 400 g kremowego serka (soft cheese np. Philadephia) 250 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g borówek 200 g malin Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubitą
Made By Mom And Sonwynos. spody daktylowe: 100 g daktyli suszonych 1 łyżeczka kakao 1/2 szklanki startych migdałów 3 łyżki oleju kokosowego płynnego masa serowa: 150 g sera twarogowego 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka budyniu skórka pomarańczowa 2 łyżki cukru pudru 2 jajka 3 śliwki duże Spody daktylowe: Daktyle, kakao miksuję blenderem. Dodaję migdały, olej i dalej miksuję. Masy starczy na trzy
wesoła kuchnia