ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:455/892)

Tort kokosowy 110

Składniki : Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych dodatkowo : dżem z czarnej porzeczki (kilka łyżek- według uznania) Poncz: 100 ml likieru malibu 100 ml wody Sposób wykonania: Biszkopt : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną

Smaki Natalii
Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia + film 134

Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia to pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach deser z serekiem mascarpone, śmietaną kremówką i galaretką, posypany wiórkami kokosowymi. Jest to idealna propozycja na każdą okazję, domowe przyjęcia, czy podwieczorek do kawy. Miłośnicy kokosu i mascarpone będą zachwyceni jego smakiem.     składniki na formę 28 x 22 cm 300 g podłużnych biszkoptów 2 galaretki

Smakowite Dania
Gofry żytnie pełnoziarniste 83

rozgrzewamy gofrownicę. Delikatnie malujemy ją olejem i wylewamy na nią odpowiednią ilość ciasta. Pieczemy, az do uzyskania chrupiących gofrów. Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja tym razem ubiłam do nich kremówkę z odrobiną barwnika spożywczego

Kulinarne przygody Gatity
Zupa grzybowa 103

selera, pora i kapusty włoskiej 2 liście laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego 2 rozgniecione ząbki czosnku zupa grzybowa 400 g suszonych grzybów 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka śmietanki kremówki 1,5 łyżki mąki pszennej 1 cebula 3 łyżki masła sól, pieprz do smaku 1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) 100 g makaronu łazanek Wykonanie Do dużego garnka wlewamy

Raj dla Podniebienia
CIASTO PRINCESSA Z JAGODAMI 105

blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml kremówki, 200 g mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, 3 batony Princessa kokosowa 3 łyżki jagód, kilka kostek gorzkiej czekolady WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier

słodki bratek
PROSTE I SZYBKIE CIASTO "JADĄ GOŚCIE" 151

ciastka francuskie. Ciasto wstawić do lodówki. Przyznam, że nie jestem zwolenniczką gotowych kremów i sięgam po nie w ostateczności. Można tu użyć zarówno dowolnego smaku kremu jak i śmietanę kremówkę lub krem do karpatki

Zrób to smacznie
sernik rosyjski 145

pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 min. składniki ma masę serową: 1000 g sera białego, zmielonego 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 250 ml śmietany kremówki 30% 280 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej sok i skórka z 1/2 cytryny (dokładnie wymytej) 1 szczypta soli wykonanie: Ser miksujemy z żółtkami, cukrem, mąką ziemniaczaną, sokiem z cytryny oraz

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Cappuccino 203

Pyszne, puszyste i mega kawowe ciasto. Lubicie cappuccino? Jeśli tak to na pewno Wam zasmakuje :) Delikatny biszkopt przełożony kremem cappuccino na bazie śmietany kremówki. Udekorowany polewą czekoladową. Rewelacja! Koniecznie wypróbujcie przepis. Składniki: Ciasto: 8 jajek 8 łyżek wody 1,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka kawy cappuccino

Krokusowy Dom
CIASTO AMARETTO Z MAKIEM I KAJMAKIEM + film 208

jajka (4 szt.) - mak mielony (170 g.) - cukier waniliowy (8g.) - proszek do pieczenia (1 łyżeczka) - kakao (2 łyżki) Krem: - masa kajmakowa (200 g.) - serek mascarpone (250 g.) - śmietanka kremówka 30% (100 ml.) Poncz: - woda (50 ml.) + likier amaretto (50 ml.) Dodatkowo: - dżem lub konfitura wiśniowa (200 g.) - kakao słodkie do dekoracji - wiśnie do dekoracji - wiórki czekolady  * foremka o wymiarach

RITA food channel
Tort brownie z czekoladowym musem, karmelizowanymi bananami i lustrzaną polewą 291

pszennej mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 1 banan 1 łyżka masła 1 łyżka golden syropu 50 g nutella Czekoladowy mus 180 g mlecznej czekolady 375 ml śmietanki kremówki, 36% 85 g nutella 2 listki żelatyny szczypta soli Czekoladowa polewa 6 listków żelatyny 200 g golden syropu 125 ml wody 180 g skondensowanego mleka 200 g czekolady Zacznij

codojedzenia
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM Z MASKARPONE I BITĄ ŚMIETANĄ. 216

dag.mąki pszennej przesianej 1 łyžeczka proszku do pieczenia 16 dag.cukru 5 jaj  Szczypta soli Polewa Krem z mascarpone i bitej śmietany ******************************************** 0.5 litra kremówki 30% 500 g.serka mascarpone 1 laska wanilii 3 łyžki cukru pudru **************************************** Ciasto :  1 . Z laski wanilii wybrać miąższ lub dać 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego. 2 . Czekoladę połamać na kawałki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Idealna Beza PAVLOVA z Czekoladą i Likierem 173

dużych jajek lub 7 z mniejszych, moje białka ważyły 238g) 360g cukru kryształu 3/4 łyżeczki białego octu winnego lub jabłkowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 100ml likieru Baileys 2 fixy do śmietany Dodatkowo: około 40-50g gorzkiej czekolady do roztopienia wiórki czekoladowe do posypania (ja starłam czekoladę obieraczką do warzyw, patrz

Mała Cukierenka
Czekoladowa Kubanka 374

następnie nutellę. Krem wykładamy na biszkopt nasączony filiżanką kawy espresso. Przykrywamy jasnymi herbatnikami, a te z kolei smarujemy powidłami śliwkowymi. Układamy warstwę z ciemnych herbatników. Pianka śmietankowa: Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Do gotowej dodajemy serek   mascarpone. Wykładamy na ciemne herbatniki i wyrównujemy. Posypujemy obficie kakao oraz startą czekoladą. Schładzamy kilka godzin w lodówce

Kuchnia w czekoladzie
Babaczki tiramisu 112

pieczenia 8 łyżek mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Poncz: 1 łyżeczka kawy rozpuszczonej w 5 łyżkach wrzącej wody 2 łyżeczki likieru amaretto Krem: 100ml śmietanki kremówki 150g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (lub do smaku) dodatkowo kakao do posypania   Piekarnik nagrzewamy do 180°. Blachę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami – silikonowe w tym przepisie się

Smaczna Strona
Imprezowe Kruche Babeczki z Czekoladą 248

mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 60g cukru pudru 1 żółtko Krem: 160g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 160g gorzkiej czekolady (użyłam 64%) 120ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (śmietana do deserów) 1-2 łyżki cukru pudru 4 łyżki likieru jajecznego lub kawowego lub rumu około 19 łyżeczek konfitury z czarnej porzeczki lub dżemu Dodatkowo: posypka

Mała Cukierenka