Torcik rabarbarowo-krówkowy

Torcik rabarbarowo-krówkowy

Torcik rabarbarowo-krówkowy

Przepis na : deser

Wiosenny torcik z majowego rabarbaru z galaretką , puszysty biszkopt niczym nie nasączony bo nie ma takiej potrzeby, warstwa słodziutkiego kremu krówkowego z mascarpone, jest idealny słodko-kwaśny, nic nie przesłodzony, polewa z gorzkiej czekolady dopełnia smaku. Ciężko odmówić sobie dokładki, słodka rozpusta do filiżanki popołudniowej  herbaty. Tortownica 24 cm Biszkopt: 3 jajka ¼ szklanki cukru ½ szklanki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa rabarbarowa: ½ kg ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, ciasto, czekolada, galaretka, mascarpone, kajmak, ciastka kremówki, mak, ciasta z kremami, ciasto z kremem, deser, desery, tort, torty, krem mascarpone, ciasta z masa, ciasto z galaretka, biszkopt idealny, deser z galaretka, deser z mascarpone, ciasto z makiem, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.