szklanki cukru 1 niepełna szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Krem kokosowy 1 puszka schłodzonego mleka kokosowego 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny Do nasączenia 1/2 szklanki gorącej wody 1 łyżka cukru sok z 1/2 cytryny 3 łyżki wody różanej Do dekoracji praliny kokosowe suszone płatki róż wiórki kokosowe Przygotowanie
Smakowity Blog Kulinarnyświeżych drożdży 3 jajka 100 g masła [roztopionego] 70 g cukru cukier waniliowy pół łyżeczki soli 2 łyżki wódki lub ekstraktu waniliowego Dodatkowo około 1 l śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru cukier puder do posypania pączków Z drożdży , 1 łyżki cukru , 1-2 łyżki mąki i mleka zrobić rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać
Moje domowe kucharzeniepołączeniu z łososiem to raj dla podniebienia. Łosoś zapiekany w piekarniku niezwykle soczysty i bardzo smaczny. Składniki 350 g świeżego łososia 400 g mrożonego szpinaku 150 ml śmietany kremówki 2 łyżki wiórek masła sól, pieprz sok z 1 cytryny … Czytaj dalej Łosoś w zielonym sosie
gotuj ze mnąsię robi. Ciasto zrobiłam w wersji bezalkoholowej, ale można też dodać kilka kropli wódki do ponczu. SKŁADNIKI 1 op. podłużnych biszkoptów (200g), 250 g serka mascarpone, 250 g śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, aromat waniliowy, kakao do oprószenia, 1 szkl. mocnej kawy WYKONANIE Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie ser i aromat waniliowy. Formę wykładamy folią, połowę biszkoptów
słodki bratekwaniliowy bez cukru 120g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 300g wiórków kokosowych 200g masła Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości kakao 64%) 100g mlecznej czekolady 200g śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania 1-2 batoniki kokosowe (niekoniecznie) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 2. Białka
Mała CukierenkaSkładniki Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 ml śmietany 18% szczypta soli 2 łyżki cukru waniliowego Krem 250 g mascarpone 3 łyżki cukru 250 ml śmietany kremówki Wykonanie Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto. ciasto przekładamy do torebki i wkładamy na min. godzinę do lodówki. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z części rozwałkowujemy i tniemy
Mieszam w Garnkumąki pszennej typu 450, do nasączenia : 70 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu (można pominąć), 5 ml soku z cytryny, krem : 250 g serka mascarpone, 200 ml śmietany kremówki 30%, ostra papryczka (u mnie 2 papryczki czerwone rawit), 550 ml pulpy z mango, 14 g żelatyny, sól, do wysmarowania formy : masło, bułka tarta Pulpę mango wymieszać z imbirem. Jajka ubić
królestwo garówtortownicę o średnicy około 24 cm lub kilka ramekinów 5 serków homogenizowanych naturalnych lub o smaku waniliowym (po około 140 g każdy) 250 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 36%, 6-7 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w wodzie 2-3 łyżki cukru pudru 3-4 łyżeczki liofilizowanych sproszkowanych borówek amerykańskich opcjonalnie 2 galaretki owocowe (smak do wyboru
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapszennej 250 g m ą ki migdałowej 250 g masła 50 g cukru 2 jaja 1 cytryna szczypta soli Krem 500 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 50 g cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego Dekoracja makaroniki, ciasteczka w kształcie serc, ma ł e beziki, kropelki białej czekolady, czerwona porzeczka **** INGREDIENTI Pasta frolla
La grande e la piccola cuocagorącej wodzie. Dokładnie wymieszać. Jabłka przełożyć na 1 blat orzechowy, wyrównać i odstawić do lekkiego stężenia. 3. Żelatynę do masy śmietanowej rozpuścić w wodzie i lekko ochłodzić. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem, po czym dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. 4. Większą część masy wyłożyć na jabłka, przykryć drugim blatem orzechowym. Resztą masy śmietanowej udekorować tort. Wierzch posypać siekanymi orzechami
Kuchnia domowa Anikoniecznie podajcie je ze świeżymi owocami. składniki: 3 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 250 ml śmietany kremówki (30%) 2 łyżki cukru pudru cukier puder do posypania owoce do podania wykonanie: Dwie blaszki wyłożyłam papierem do pieczenia, na każdym narysowałam cztery kółka o średnicy 10 cm. Białka ubiłam
babka w formiedodatkowo galaretki Wykonanie: Mus rozgrzać w rondelku, do gorącego wsypać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretki. Przestudzony wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na masie jabłkowej Beza na górną warstwę
W garach u Gosiciasto przekroić na blaty i już wystudzone przełożyć masą śmietanową. U mnie ciasto urosło z górką więc górną część pokruszyłam ozdabiając ciasto. Masa przygotowanie : 250g serka mascarpone 100ml śmietanki kremówki 30-36% 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki zmiksować razem na gładką masę, którą przełożyć wystudzone ciasto
W garach u Gosipojemności (możemy je umieścić skosem w foremkach na muffinki). Wstawiamy do lodówki co całkowitego zastygnięcia. składniki na czekoladową panna cottę: 150 ml mleka 150 ml śmietanki kremówki 20 g cukru lub do smaku 40 g czekolady deserowej 20 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka kakao 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka wody wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia
Domowy Smak Jedzenia