ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:450/1376)

Proste ciasto z powidłami 139

dżemem, marmoladą, dodać posiekane orzechy, inne bakalie lub kakao. Proste ciasto do kawy, na leniwe popołudnie, idealne i szybkie. Podaję z cytrusowym lukrem lub domową polewą (mocno!:) czekoladową Dziś u mnie proste ciasto bez miksera pachnące pomarańczami i powidłami. Wspaniałe w smaku, delikatne, rozpływające się w ustach, proste! Takie ciasto na jedną keksówkę znika szybko, często obdarowuję nim znajomych

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z morelami 50

Puszyste ciasto z morelami, bez miksera, łatwe i szybkie, które przygotujesz w kilka chwil. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki. Ciasto to to jedno z tych, do których wrzucisz dowolne owoce, nawet mrożone lub te z puszki. Upieczone ciasto smakuje polane lukrem, polewą czekoladową lub posypane cukrem pudrem. Zapraszam po sprawdzony przepis na pyszne i proste ciasto z owocami. Ciasto z morelami

Zasmakuj Kuchni
Babka drożdżowa z rodzynkami 116

Puszysta i bardzo delikatna babka drożdżowa to często spotykane ciasto na świątecznym stole. Przygotowanie jest dość łatwe, może być polana lukrem, polewą czekoladową lub posypana cukrem pudrem. Ciasto jest niezbyt słodkie i zdecydowanie można je podać dzieciom. Sekretem delikatnie wilgotnej struktury ciasta jest dodanie częściowo zaparzonej mąki. Babka drożdżowa dość szybko rośnie, jeśli w kuchni jest w miarę ciepło

Kuchcik gotuje
Mazurek pomarańczowy. 174

Wielkanocą, pamiętając że należy je przechowywać w chłodzie. Bazą jest pyszne migdałowo-pomarańczowe kruche ciasto, nadzienie stanowi marmolada z pomarańczy i suszonych moreli, a smaku dopełnia polewa czekoladowa. Takie połączenie jest spójne, ciasto jest dość słodkie, ale nadzienie z pomarańczy przełamuje tę słodycz, idealnie komponując się ze smakiem czekolady. Polecam! Składniki na mazurek pomarańczowy: 150 g mąki pszennej

Rozpustne gotowanie
Fale Dunaju 216

Fale Dunaju to chyba klasyka polskich ciast. Klasyczne ciasto ucierane, z dodatkiem kakao, wiśniami i lekkim budyniowym kremem pod pierzynką z czekoladowej polewy. Osobiście pamiętam to ciasto przygotowywane przez moją babcię. Wielokrotnie próbowałem się za nie zabrać, ale zawsze wydawało mi się ogromnie pracochłonne i zbyt skomplikowane. Jak się okazało, byłem w ogromnym błędzie. Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym trochę

Jacob Tastes
Śmietankowe pancakes z czekoladą w środku 130

dekoracji Przygotowanie: Kilka godzin przed smażeniem placuszków, a najlepiej dzień wcześniej wieczorem przygotować czekoladowe krążki. W tym celu na folii spożywczej lub papierze do pieczenia rozsmarować 5 łyżeczek kremu czekoladowo-orzechowego typu Nutella, tworząc 5 równych krążków (u mnie na zapas o jedno więcej, każdy krążek o średnicy 6,5 cm). Krążki włożyć do zamrażalnika na kilka godzin lub całą(...)niż średnica krążków czekoladowych). Gdy na powierzchni pancakes pojawią się pęcherzyki powietrza, a od spodu zaczną się rumienić, położyć na wierzchu każdego placuszka jeden krążek czekoladowy z zamrażalnika. Od razu przykryć krążki odrobiną ciasta. Trzeba postępować dosyć szybko, by czekolada nie wypłynęła z pancakes. Pamiętajcie również, by pozostałe czekoladowe krążki, których w danym momencie nie używacie przechowywać w zamrażalniku

Nastoletnie Wypiekanie
Kinder cake 217

masy, delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Dno formy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 3 części. Masa czekoladowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki słodkiego kakao 1 zagęstnik do śmietany(...)delikatnie połączyć. Masą przełożyć blaty ciasta, wierzch również, schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z niewielką ilością gorącego mleka. Ciasto wyjąć z lodówki, wierzch udekorować przestudzoną polewą czekoladową. Na nie zastygłej czekoladzie dowolnie rozłożyć czekoladki, cukierki i jajko ;) Kinder czekoladkami udekorować boki ciasta. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji: http://akademiakulinarnawhirlpool.pl/ http://www.marcoghia.pl

Domowa cukiernia Ewy
CIASTO MARCHEWKOWE Z MORELAMI, PISTACJAMI i CZEKOLADĄ 193

Nieduże, ale pełne smaku ciasto marchewkowe, z pistacjami, morelami i czekoladą. Z dużą ilością startej skórki pomarańczowej i z solidną porcją polewy czekoladowej.  Składniki użyte do przygotowania ciasta powinny mieć temperaturę pokojową, nie zapomnijcie więc o wcześniejszym wyjęciu jajek z lodówki. Suche i mokre składniki należy mieszać krótko i trochę niedokładnie. SKŁADNIKI 2 szklanki startej na tarce świeżej marchwi(...)szklanki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 pomarańczy 50 g drobno pokrojonych suszonych moreli 50 g posiekanych pistacji 50 g pokrojonej w kostkę gorzkiej czekolady POLEWA CZEKOLADOWA 75 g masła 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki wrzącej wody DO PRZEŁOŻENIA: powidła śliwkowe WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z funkcją

cool and minty
Czekoladowa i potrójnie orzechowa tarta bożonarodzeniowa 189

gładką masę. Jeśli nie chcesz się zachlapać sprawdź patent Beko, jak zmiksować masę bez bałaganu Formę na tartę wylep ciastem z lodówki, wylej masę orzechową i wstaw do piekarnika na godzinę. Czas pieczenia 1 godzina, temp. 160 stopni C. MASA CZEKOLADOWA: - 100 g gorzkiej czekolady - 60 g masła - 2 łyżki kakao - 4 łyżki cukru pudru - 4 łyżki wody - 1 łyżka(...)płaska łyżeczka żelatyny NA WIERZCH: - obrane migdały, orzechy laskowe, nerkowca, żurawina suszona Jeśli dotychczas nie wiedziałaś jak zrobić pięknie błyszczącą masę czekoladową, to własnie zdradzam Ci sekret- dodatek żelatyny do masy sprawi, że polewa na cieście będzie się pięknie błyszczeć. W rondelku rozpuść masło, dodaj kakao, cukier i miód.  W gorącej wodzie rozpuść żelatynę. Do rondelka z gotującą się

SMYKWKUCHNI
Ekspresowe ciasto z fasoli bez mąki 114

długie przygotowania deseru. A jaki efekt! Zachęcam do wypróbowania ciasta z czerwonej fasoli, które w smaku przypomina klasyczne ciasto kakaowe lub brownie, ale bez czekolady Gotowe ciasto polewam domową polewą czekoladową (z masła, mleka, cukru pudru i kakao), dowolnie można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. A! Jeszcze jedno, takie połączenie świetnie smakuje także gdy zamiast bakalii (tutaj chodzi

Zasmakuj Kuchni
Trójkolorowa babka na Wielkanoc. Trzy kolory – matcha, kurkuma, kakao 56

połączenia składników.   Ciasto dzielimy na 3 równe porcje i barwimy każdą na inny kolor. Polecam “barwniki” przesiewać przez siteczko, równomiernie po powierzchni ciasta. Dzięki temu łatwiej  i szybciej połączymy  kolorowe dodatki z ciastem podstawowym. Na ciasto żółte dodamy kurkumę i waniliowy budyń, na zielone herbatę matcha, na ciemne kakao.  Ciasto bardzo delikatnie mieszamy(...)pieczemy jeszcze 30 – 40 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmujemy ostrożnie z foremki i studzimy na kratce. Wystudzone polewamy lukrem lub czekoladą, proponuję żółty lukier z kurkumą. ŻÓŁTY LUKIER Cukier puder mieszamy dokładnie z kurkumą, dodajemy sok z cytryny, mieszamy i polewamy przestudzone ciasto. Babkę możemy udekorować czekoladowymi jajeczkami i startą czekoladą. Smacznego

Tajemnice Smaku
Metrowiec 796

nią wzmaga się mój apetyt na te „cięższe” ciasta. Wszystkie letnie tarty i biszkopty z galaretką robią miejsce dla pysznych szarlotek, serników czy też czekoladowych słodkości. Zapraszam na kawałeczek pysznego ciasta do kawki:) Metrowiec Ciasto 8 jajek 2 szkl cukru 3 szkl mąki 16 łyżek oleju 16 łyżek wody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao(...)łyżki mąki ziemniaczanej sok z połowy cytryny cukier waniliowy Polewa czekoladowa 200 g czekolady gorzkiej 2-3 łyżki masła Żółtka utrzeć mikserem z cukrem na puszystą masę, dodać olej, aromat i wodę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao. Piec w dwóch podłużnych formach

Pieguskowa Kuchnia
Jabłecznik z bitą śmietaną (bez pieczenia) 94

studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy jogurt i olejek cytrynowy, mieszamy. Na koniec wlewamy letnią żelatynę, ponownie miksujemy, wylewamy na wierzch ciasta, układamy kolejną warstwę herbatników. Ponownie przekładamy do lodówki. Polewa czekoladowa: Żelatynę rozpuszczamy(...)gorącej wody. W kąpieli wodnej, roztapiamy masło i czekoladę, dodajemy śmietankę, dokładnie łączymy składniki. Następnie wlewamy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy i studzimy. Gdy masa czekoladowa będzie się ścinać, wylewamy na wierzch ciasta i równomiernie rozprowadzamy. Schładzamy w lodówce

R'n'G Kitchen
Tarta czekoladowa, czyli sposób na zachowanie młodości i dobrego humoru ;) 112

się dzielę nie tylko zaspokoi pokusę sięgnięcia po coś słodkiego, ale przy okazji dostarczy nam cennych składników odżywczych i nie zrujnuje diet ;)  Przedstawiam Wam jaglaną tartę czekoladową na kruchym pełnoziarnistym cieście. No to co z tymi składnikami odżywczymi? Krem do tarty zrobiony jest na bazie kaszy jaglanej. A jak pewnie już nie raz słyszeliście, jest ona jedną z najbardziej(...)PRZEPIS CZEKOLADOWA TARTA NA PEŁNOZIARNISTYM SPODZIE SPÓD DO TARTY 100g mąki żytniej razowej 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50g mąki ryżowej 60g jogurtu naturalnego Łyżka oleju kokosowego Woda KREM 150g kaszy jaglanej Pół szklanki suszonych daktyli + woda do namoczenia Pół tabliczki gorzkiej czekolady 90% SPÓD DO TARTY Olej kokosowy rozpuścić Połączyć wszystkie składniki na spód do tarty Wyrobić elastyczne ciasto, które

HealthyCreations
łatwa, smaczna piernikowa bajaderka... 129

kakao 2 łyżki, dżem ze śliwek niskosłodzony 200 gram orzechy włoskie 3/4 szklanki, rodzynki 1/2 szklanki, wódka 50 gram, herbatniki 200 gram, krem toffi 1 opakowanie, posypka czekoladowa - ile potrzeba upiec ciasto piernikowe wg opisu na opakowaniu, najlepiej dzień wcześniej lub użyć resztki ciast, ciastek margarynę zagotować z wodą, kakao i wystudzić, do dużej miski pokruszyć ciasto, herbatniki (zostawić kilka

W Mojej Kuchni Lubię