ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:452/1376)

Sernik Szachownica 57

Fantazyjny sernik z kakaowym ciastem. Raczej dość popularny. W sieci krąży sporo przepisów, w których łączy się masę serową z ciastem biszkoptowym. W bardzo starym przepisie, według którego piecze się ten sernik w mojej rodzinie, stosuje się ciasto ucierane. Ciasto kakaowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 125 g margaryny 2 jajka 1½ łyżeczki sody oczyszczonej(...)Blaszkę ponownie wyłożyć papierem. Ułożyć w równych odstępach połowę przygotowanych pasów ciasta kakaowego. Wolne miejsca wypełnić połową masy serowej. W taki sam sposób ułożyć na wierzchu drugą warstwę z pasów ciasta i sera, tak aby na przekroju powstała szachownica. Piec około 60 minut. Upieczone ciasto wystudzić, oblać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 60 g masła lub margaryny mlecznej 4 łyżki cukru

Praktyczna pl
3 najlepsze bezglutenowe desery – zdrowo to też znaczy smacznie! 143

mąki owsianej bezglutenowej Czekoladę i masło rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Jajka i ksylitol zmiksować do puszystości, dodać mąkę i stopniowo wlewać mieszankę czekoladową cały czas miksując. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wymiary 32 x 20 cm (nie większa, ale może być mniejsza). Piec w 175 stopniach, termoobieg 20-25 minut. Im krócej

Mój pomysł na
Bezglutenowe brownie z solonym karmelem 158

mąki owsianej bezglutenowej Czekoladę i masło rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Jajka i ksylitol zmiksować do puszystości, dodać mąkę i stopniowo wlewać mieszankę czekoladową cały czas miksując. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wymiary 32 x 20 cm (nie większa, ale może być mniejsza). Piec w 175 stopniach, termoobieg 20-25 minut. Im krócej

coolinarny
Ciasto SNICERS - wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia :) 204

orzechowej oraz całych orzeszków. Ciasto wyszło przepyszne, mocno orzechowe i nawet nie tak mocno słodkie, jako mogłoby się wydawać. Jest wegańskie, bez glutenu, bez cukru białego. Do przygotowania poniższego ciasta użyłam fantastycznych maseł orzechowych od marki Orzechownia  ( TUTAJ   profil na Facebooku). Na razie w ofercie występują dwie wersje tego masła - naturalna oraz słony karmel . I ten drugi wariant(...)możliwości najgładszą, bezgrudkową konsystencję. I wyłóż na spód.  Gotowe ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin, aż masa jaglana stężeje i będzie możliwa do krojenia.  Ciasto przed podaniem polej kremem czekoladowym (wymieszaj masło orzechowe z kakao i wodą, dodawaj po trochę wody, aby konsystencja była możliwa do polewania wierzchu ciasta) i obsyp prażonymi orzeszkami ziemnymi

Zdrowie na języku :P
Czekoladowy sernik na herbatnikach. 129

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik. Wyjątkowo nie utarty na maśle, lecz ubijany ze śmietanką kremówką. Jest on bardzo delikatny w smaku i taki lekki, całości

Izabelawkuchni
ciasto czekoladowe z delicjami 310

masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×25 cm – miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony przekrawamy na dwa blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przekrawaniem. składniki na krem czekoladowy: 200 g czekolady (użyłam 100 g gorzkiej(...)mocnego naparu kawy wymieszanego z cukrem i alkoholem do smaku wykonanie ciasta: Pierwszy blat biszkopta nasączamy wykładamy 1/2 cz. kremu. Układamy delicje namaczane w nasączeniu. Na delicjach rozsmarowujemy pozostałą część kremu. Układamy biszkopt, który również nasączamy. Wierzch smarujemy odłożonym kremem i polewamy polewą czekoladową. do polewy użyłam składników: 100 g czekolady i 50 g masła, które rozpuściłam i wymieszałam

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto orzechowo-kokosowo-czekoladowe 85

Uwielbiam mascarpone, ale w kuchni lubię zmiany, więc wymyśliłam coś zupełnie nowego i wyjątkowego. Jest to przepis na ciasto orzechowo-kokosowo-czekoladowe, ltórego głównym składnikiem jest mascarpone, ale bez mleka. Długo szukałam mascarpone bez dodatku mleka i z małą ilością węglowodanów. W końcu znalazłam! Na pewno kupicie go w sklepie Auchan. Mam nadzieję, że ta mała wskazówka zaoszczędzi trochę Twojego

Keto Przepisy
Mazurek z czekoladowymi jajkami 148

nadchodzących świąt, którego nie może zabraknąć na naszym stole. No bo kto nie kocha robić mazurków. Szybkich, prostych, efektownych, kolorowych ciast? Moja propozycja na tegoroczny mazurek to ciasto, w którym zatopione zostały czekoladowe jajka-pisanki. Słodki dol, słodki kajmak, słodkie pisanki, gorzka czekolada... czyli rozpusta słodyczy... ale polecam, bo wygląda i smakuje bosko. Źródło tutaj. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Funfetti 306

bardzo charakterystyczny dla tego serialu. Szczególnie zapada w pamięć mina Taystee**, gdy z zamglonymi z pożądania oczami, zapatrzona w wielką blachę z ciastem wypowiada z namaszczeniem nazwę ciasta: "Funfetti z polewą czekoladową..." :) Dlatego i ja postanowiłam zrobić funfetti i być może udało mi się nim wkupić w czyjeś łaski! :) Przy okazji mam nadzieję wkupić się również w Wasze, przepisem

Kuchnia Prezydentowej
Orzechy włoskie - sprawdzone przepisy i garść informacji 224

ciast, zastępując część mąki, v      zmielonymi orzechami dekoruje się boki tradycyjnych polskich tortów – najczęściej orzechowo-kawowych lub orzechowo-czekoladowych, v      połówki orzechów wykorzystywane są jako dekoracja wierzchu tortów i ciast, v      posiekane orzechy rozsypane na bezie stanowią ostatnią warstwę słynnego ciasta Pani Walewska (pychotka(...)miodowo-orzechowe Ciastka jeżyki Sałatka z buraczków, wędzonego łososia i sera gorgonzola Ciastka orzechowe z Kołaczyc Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym Kruche babeczki orzechowe Sałatka z kaszy bulgur z kurczakiem curry i ananasem Kwiat jabłoni – ciasto orzechowe z jabłkami i kremem z białej czekolady Makowiec na kruchym spodzie Mini tartaletki makowe Piernikowy murzynek z gruszkami Kruszonka lasowiacka Placek

Trzeci talerz
Rogaliki serowe z czekoladą 97

Rogaliki serowe z czekoladą Kruche, mięciutkie, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne rogaliki wykonane z ciasta na bazie twarogu z nadzieniem czekoladowym.     Składniki: 200g zmielonego twarogu 100g masła 1 jajko 60g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 300g mąki pszennej 10g proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: krem czekoladowy do nadziania rogalików cukier puder do posypania(...)ostudzone masło i łączymy. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto *** *** Następnie ciasto dzielimy na 3 równe części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na kształt koła *** *** Koło dzielimy na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie układamy łyżeczkę kremu czekoladowego *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia *** *** Zwinięte

Blog z Apetytem
Kruche ciasteczka maślane z konfiturą 108

podsypywania 175 g masła (zimnego) 2 żółtka 75 g cukru pudru łyżka zimnej wody płaska łyżeczka cukru waniliowego szczypta kurkumy (dla kolorku) do dekoracji: konfitury, polewa czekoladowa, bakalie itp. Czas przygotowania ciasto: 15 minut + 1h chłodzenia wycinanie i pieczenie: 30 minut Liczba porcji w zależności od foremek, nawet do 100 ciasteczek Wartości odżywcze w jednym ciastku (z łyżeczką powideł śliwkowych(...)stopniach (góra-dół). Pilnujemy, aby się za mocno nie spiekły, mają się tylko zezłocić. Tak samo postępujemy z pozostałym ciastem (lub zostawiamy je w lodówce na kolejne dni). Po ostudzeniu kruche ciasteczka dekorujemy ulubionymi konfiturami, polewą czekoladową i bakaliami. Pamiętajcie, aby wybierać te gęste konfitury i dżemy (najlepiej powidła), ponieważ im mniej wody, tym bardziej kruche pozostaną ciastka. Smacznego! Artykuł

Analiza Smaku
Czekoladowe muffinki 281

Muffinki z czekoladowymi groszkami w środku. Ciasto na bazie jogurtu naturalnego, dlatego muffinki są sprężyste, a zarazem wilgotne. Polecam do wypróbowania:)  Składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej 120 g masła, roztopionego 200 g jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g groszków czekoladowych lub posiekanej gorzkiej czekolady Do miski wsypać

Zabawa smakiem
Mazurek kajmakowo – czekoladowy na kokosowym spodzie 83

sól i wiórki kokosowe.Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki, Formę 24×24 wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni, Pierwszą część ciasta wyjąć z lodówki rozwałkować na cienki placek i przełożyć do formy, podpiec około 20 minut. Po tym czasie wyjąć i posmarować powidłami, Drugą część ciasta również rozwałkować na cienki placek(...)mikrofali, aż do uzyskania płynnej konsystencji, wyłożyć na wystudzony spód i pozostawić do ostygnięcia, Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, gotową polewą pokryć ciasto, Mazurka udekorować bakaliami. Artykuł Mazurek kajmakowo – czekoladowy na kokosowym spodzie pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Kajmakowo-czekoladowy przekładaniec 147

Przekładaniec z chrupiącymi herbatnikami, kremem budyniowym o smaku czekoladowym, kajmakiem, bitą śmietaną i orzeźwiającym dżemem porzeczkowym. Takie połączenie smaków sprawia, że ciasto świetnie smakuje, szybko znika ze stołu i idealnie sprawdzi się przy filiżance kawki. Składniki: 200g herbatników jasnych  Petit Beurre 200g ciemnych herbatników Petit Beurre 280g dżemu porzeczkowego 280g masy kajmakowej 50g mlecznej czekolady złota posypka Krem budyniowo(...)ubić na sztywno, dodać cukier i całość dokładnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej i kremowej konsystencji. 3. Składanie ciasta: Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą ciemnych herbatników, wyłożyć dżem porzeczkowy, drugą ciemną warstwę herbatników, krem budyniowo-czekoladowy , wyłożyć trzecią-jasną warstwę herbatników, posmarować masą kajmakową, wyłożyć czwartą-warstwę jasnych herbatników, a na końcu wyłożyć krem śmietanowy

Szalona Kuchnia Eweliny