Kruche babeczki – ależ Wam się spodobały te wczorajsze facebookowe wariacje. Już spieszę z przepisem na ten smakołyk. Przyznam, że moje pierwsze babeczki powstały z tego, co mi zwyczajnie zostało z poprzednich wypieków, ale zmotywowaliście mnie do upieczenia „uczciwego” sortu Kruche babeczki – pomarańczowy zawrót głowy Składniki: 200 g mąki 120 g masła 50 g drobnego cukru 1 jajko Nadzienie: 1 duża pomarańcza lub dwie mniejsze Garść płatków migdałowych Odrobina słodkiej przyprawy karmel z wanilią (... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...O mnie
Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.
Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.