ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:444/892)

Delikatny dahl z dynią 101

piżmowej 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 centymetrowy kawałek imbiru łyżeczka kurkumy 3 szklanki bulionu warzywnego 100g pomidorków koktajlowych – użyłam truskawkowych 2 garście świeżego szpinaku 200ml śmietanki kremówki 2 łyżki oleju szczypta chili – opcjonalnie   Przygotowujemy składniki – cebulę drobno siekamy, czosnek obieramy i ścieramy na tarce, to samo robimy z imbirem. Dynię obieramy, pozbawiamy pestek

Smaczna Strona
Ciasto leśny mech z truskawkami 2349

łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka gorącej wody Masa śmietankowa: 0,5 litra śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny + 4 łyżki gorącej wody Dodatkowo: Truskawki i grzybki czekoladowe (opcjonalnie) do ozdoby       *** Przygotowujemy ciasto: szpinak blendujemy z kilkoma łyżkami

Blog z Apetytem
Tort orzechowo-migdałowy 135

razie gdyby pod koniec wierzch zbyt mocno się rumienił, przykrywamy go papierem do pieczenia. Studzimy. Wierzch tortu smarujemy marmoladą morelową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 1-2 łyżkami kremówki. Dekorujemy wierzch tortu. Źródło

Smaki Na Talerzu
Torcik malinowy 99

łyżką drewnianą. Gotowe ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Torcik malinowy Składniki na masę: 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru z dodatkiem malin 2 łyżeczki żelatyny 1 galaretka malinowa Galaretkę rozpuścić w możliwie niewielkiej ilości wody jednak nie więcej 100- 150 ml. Żelatynę rozpuścić

Pomysłowa kuchnia
ciasto 3 bit 219

składniki: 500 g herbatników (część zastąpiłam krakersami) 530 g (puszka) masy krówkowej 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe 200 g masła 2 czubate łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 100 g gorzkiej czekolady do dekoracji  wykonanie: Budynie ugotowałam w połowie ilości mleka podanej na opakowaniu, odstawiłam do wystudzenia. Miękkie masło utarłam na puch

babka w formie
Ciasto kokosowa Princessa + film 103

pieczenia przekładamy wcześniej przygotowaną masę z wafelkami i starannie ją rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Do ubitej śmietany wsypujemy 150 g wiórków kokosowych i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę dzielimy na dwie

Smakowite Dania
Marmurkowy sernik na zimno z masłem 110

Choć na swoim koncie posiadam mnóstwo serników, także tych na zimno oraz mam też swoich faworytów to chciałam przygotować jakiś inny niż z dodatkiem kremówki i galaretek. W taki o to sposób powstał pyszny, rozpływający się w ustach sernik, który idealnie łączy w sobie smak waniliowo-kakaowy.  Jest naprawdę rewelacyjny, o czym świadczy fakt, że mój mąż go zachwalał

Di gotuje
Krem z mango 79

wystarczająco słodkie. Jeżeli mamy zamiar zjeść go chwilę później, albo wolimy bardziej konkretną konsystencję polecam dodać trochę żelatyny. Przepis podaję z użyciem żelatyny. 2 owoce mango, 300 ml śmietany kremówki, 4 g żelatyny, Mango obrać, wyciąć pestki, miąższ zmiksować. Przetrzeć przez sito ( otrzymałam 400 ml. przecieru). Można nie przecierać, ale przetarty będzie delikatniejszy. Śmietanę ubić. Żelatynę wsypać do małej miseczki

królestwo garów
Biszkoptowy puszek dla leniwych 110

szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju  1 łyżka przegotowanej wody 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia 650 ml śmietany kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 3 płaskie łyżki cukru lub do smaku    2 galaretki brzoskwiniowe lub jakie macie 500 ml przegotowanej wody Blaszka tradycyjna duża Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe kokosanki, czyli jak wykorzystać resztki ciasta 139

się upiekło. Przepisy na polewy do ciast Polewa z czekolady 200 g dowolnej czekolady (mleczna, gorzka, deserowa - nie może być nadziewana) rozpuścić w 100 ml podgrzanej dość mocno śmietany kremówki. Polewa kakaowa 150 g masła 5 lekko czubatych łyżek gorzkiego kakao 80 ml mleka 100 g cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do rondelka i podgrzewając na niewielkim ogniu połączyć razem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik kokosowy Bounty na zimno 130

cukru pudru 3 łyżki likieru kokosowego 1 szklanka śmietanki kokosowej* 50 g wiórków kokosowej 14 g żelatyny + 50 ml wody Wierzch:  100 g mlecznej czekolady  80 ml kremówki 30% chipsy lub wiórki kokosowe Wykonanie: Składniki na spód ciasta dokładnie blendujemy, a następnie wykładamy na dno tortownicy, delikatnie dociskając do jej dna. Tortownicę wkładamy do lodówki. Do miski wkładamy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto ze szpinakiem, pianką i galaretką. 118

podajemy. Smacznego życzę.   Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Zamiast ,, śnieżek'' można użyć śmietanki kremówki 30 % tak około 330 ml. Zamiast jagód kamczackich można użyć borówek. Owoce mogą być świeże jak i mrożone. Ciasto można pokroić na około 30 porcji

Izabelawkuchni
DOMOWE MASŁO ZE ŚMIETANY- ŁATWO I SZYBKO 64

domowy chlebek lub bułka to tylko z takim masłem. Masło wychodzi zwarte, śmietankowe, aromatyczne. Tajemnicą dobrego masła jest dobra śmietana, najlepsza 36% albo więcej.  Składniki: * 330 ml śmietany kremówki nie mniejszej niż 36% * miska dość wysoka * mikser * sitko * woda do przepłukania masła Wykonanie: Schłodzoną śmietanę przelać do miski, mikserem ubijać śmietanę, najpierw ubije się na konsystencję kremu, ale trzeba

Zrób to smacznie
TORCIK TRUSKAWKOWY 102

miodu wielokwiatowego Manufaktura Wielkopolska 2 łyżki cukru 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju KREM KOKOSOWY: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 30 g płatków migdałowych DEKORACJA: truskawki posypka czekoladowa dżem truskawkowy herbata do nasączenia

Kuchnia w oparach