ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:444/892)

deserek budyniowy a la monte 158

składniki: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 40 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka 100 ml śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki kremu czekoladowo orzechowego, do smaku i najlepiej domowego wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę ziemniaczaną oraz żółtka, wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy do zgęstnienia. Zestawiamy z ognia i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik ferrero z galaretką 241

łyżka po łyżce jogurtu i energicznie mieszając. Następnie dodajemy naszą mieszankę do masy serowej i miksujemy. Kolejno dodajemy posiekane wcześniej nożem (można niedbale) pralinki ferrero rocher, krótko miksujemy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na nasz ciasteczkowy spód. Wyrównujemy, aby później nie wyciekła nam galaretka. Formę z sernikiem wkładamy do lodówki

Słodkie okruszki
Niemiecki placek cebulowy - najlepszy Zwiebelkuchen 202

płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka miodu/cukru 150 ml mleka Składniki na nadzienie cebulowe: 500 g cebuli 50 g masła 1 łyżka mąki 2 jajka 100 ml śmietany kremówki sól, pieprz kminek 75 g wędzonego boczku Przygotowane: mleko delikatnie podgrzać. Z 2 łyżkami mleka rozmieszać drożdże do upłynnienia. Wszystkie składniki na ciasto drożdżowe umieścić w misie miksera i zagnieść

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
kostka kawowa z bezą 623

jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki 1/2 szklanki kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu  pianka kawowa:   660 ml śmietany kremówki 1 szklanka cukru pudru 3 pełne łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej + odrobina wrzątku  krem budyniowy:   750 ml mleka 2 budynie waniliowe

babka w formie
Szybkie ciasto bez pieczenia z bananami 208

galaretka ( smak dowolny, u mnie wiśniowa) opakowanie śmietany 36% cukier puder – wedle uznania puszka masy kajmakowej czekolada gorzka banany – obrać i pokroić, skropić cytryną   Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone i ubijać dalej. Do masy wsypać opakowanie galaretki i ubijać do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 24×24 wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy

Moje Wyroby
zupa-krem z pora i brokuła 135

Składniki 1 duży ,lub 2 mniejsze pory 1 średnia cebula 2 marchewki 300-500g mięso na bulion sól do smaku 3 l wody 1/2 szklanki schłodzonej śmietany kremówki kawałek selera 1 brokuł 1 pietruszka 1 łyżeczka kurkumy Wykonanie Umyć pory,obrać marchewkę i pietruszkę. Do garnka włożyć mięso,marchewkę ,pietruszkę ,seler ,zalać wodą i gotować do miękkości .Na wierz

mojej kuchni
deser Kardynala 155

soli cukier puder do posypania ciasto 2 jajka 4 żółtka 80 g cukru pudru skórka z cytryny (starta) 6 dużych łyżek m ąka krupczatka do prze łożenia 500 ml kremówki 30% 2 arkusze żelatyny =1 plaska łyżeczka żelatyny w granulacie odpowiada 2 płatkom żelatyny 40 g (1/3 szkl) cukru pudru 50 ml brandy szczypta soli 300 g świeżych malin

mojej kuchni
wielkanocna baba 117

szkl. mąki ziemniaczanej 1 masło -250g 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 6 jaj 2- łyżki kakao Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 2-3 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka masła szkl. o pojemności 250 ml Wykonanie Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na gładką,puszysta

mojej kuchni
klopsiki z szafranem 129

pokrojone julienne ,czyli na zapałkę ½ cebuli , drobno posiekana 3 czosnku , posiekane z ąbki 2 łyżki świeżej natki pietruszki ,lub suszonej 1 łyżka papryki hojna szczypta szafranu sól 200ml śmietanka kremówka Wykonanie M ięso zmielone połączyć w misce z cebulą, czosnkiem, pietruszką i panko. Wymieszać ,aż dobrze do połączenia składników, dodać ubite jajko i wymieszać ponownie. Uformować małe klopsiki. Posypa

mojej kuchni
sernik piankowy 106

rozpuszczonej w 1/3 szklanki gorącej wody 6 łyżek cukru pudru Wykonanie Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody,odstawić do tężenia. Żelatynę rozpuścić. Połączyć tężejącą galaretki z żelatyną ,wymieszać dokładnie. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać porcjami zmielony ser. Dodać tężejące galaretki ,wymieszane z żelatyną .Miksować na gładka masę -ja zblendowałam. Dodatkowo - słoiczek dżemu,lub pasty owocowej Składniki pół

mojej kuchni
ciasto marchewkowe 154

orzechów włoskich 100g wiórków kokosowych 400g mąki 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki sody, 1 łyżeczka soli 1 łyżeczk a proszku do pieczenia olejek pomarańczowy 80-100ml  śmietanka kremówka 30% 30dag s erek śmietankowy for ma 24x35 Wykonanie      Ubić jajka z cukrem ma puszystą gładką masę .Nadal ubijając na wysokich obrotach dodać strumieniem olej

mojej kuchni
Ciasto Zemsta Teściowej 161

płynnej galaretki wsypujemy mrożone wiśnie i mieszamy ( uwaga masa błyskawicznie tężeje, więc gdy tylko zacznie się ścinać wylewamy ją na ostudzone ciasto kruche). Składniki na warstwę śmietanową: 500 ml kremówki ½ szklanki cukru pudru 3-4 łyżeczki żelatyny rozrobione w 1/3 szklanki gorącej wody Śmietanę miksujemy na sztywno z pudrem. Stopniowo dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy jeszcze chwilę do lekkiego usztywnienia

Domowe ciasta
Ciasto 3bit 194

pojawienia się lekko karmelowych drobinek. Zestawiamy z ognia i studzimy( ale masa ma być lekko ciepła). Ciepłą masę ucieramy dodając po łyżce masła. Masa śmietankowa: 500 ml kremówki 4 łyżki pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w ¼ szklanki gorącej wody Śmietanę miksujemy z pudrem na sztywno. Dodajemy lekko ciepłą( ale nie gorącą żelatynę). Dodatkowo: opakowanie ciasteczek maślanych ( 150 g) opakowanie okrągłych

Domowe ciasta
Brzoskwiniowy tort ze śmietaną 18 % 199

lata bez owocowych smaków- dotyczy to także branży cukierniczej:) Bardzo lubię połączenia śmietany z delikatnym biszkoptem i owocową nutą. Staram się jednak nie używać śmietany kremówki, gdyż moim zdaniem krócej zachowuje świeżość i czasem za bardzo zamula.. Ten torcik z mojego pomysłu został przygotowany bardzo spontanicznie: miało być owocowo, lekko i smacznie. No i moim skromnym

Domowe ciasta
Jagodowy Leśny Mech 174

Witajcie po Świętach! Zapraszam Was dziś na nieco odmienioną, moim skromnym zdaniem bardziej odświętną wersję Leśnego Mchu. Tradycyjne szpinakowe ciasto przełożyłam dodatkowo frużeliną jagodową, a zamiast nieco zamulającej kremówki, przygotowałam masę na bazie 18%owej śmietany, śnieżki w proszku utrwalonej żelatyną. Ciasto mimo, że ucierane w połączeniu z tą masą wcale nie powoduje uczucia ciężkości, a jagody i borówki amerykańskie

Domowe ciasta