ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:437/892)

Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami 516

Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem malinowy: 250g malin 3 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 250ml śmietanki kremówki Dodatkowo: 150g malin     *** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru *** *** W osobnej misce miksujemy żółtka jaj z 3 łyżkami cukru na puszystą masę. Dodajemy mąkę, wodę

Blog z Apetytem
Leśny skrzat – ciasto bez pieczenia 775

wykonaniu i nie wymaga pieczenia.     Składniki: Masa owocowa: 450g owoców leśnych typu jagody, maliny, jeżyny, borówki itp. – świeże lub mrożone 4 łyżki cukru 300ml śmietanki kremówki 20 – 36% 2 galaretki o smaku owoce leśne Masa jogurtowa: 450ml jogurtu naturalnego 50 ml słodkiej śmietanki 18, 30 lub 36% 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki wody 1/2 szklanki cukru

Blog z Apetytem
Panna cotta z białą czekoladą 83

deser gotowy. Można podać go z syropem z owoców lub ułożyć jak ja całe owoce, posypać cukrem pudrem. Raz na jakiś czas polecam z radością SKŁADNIKI: 300 ml śmietanki kremówki 30% (w oryginalnym przepisie 36%) 150 g białej czekolady 180 ml mleka 25 g cukru drobnego (w oryginalnym przepisie 30 g) 2 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki wody owoce do dekoracji

Zasmakuj Kuchni
Lody truskawkowe z mascarpone 85

pysze, kremowe i nie wymagają mieszania podczas mrożenia, chyba, że wolicie bardziej puszystą wersję lodów. Koniecznie spróbujcie! 500g truskawek + 3 łyżki cukru 250g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego Truskawki umyć, pozbawić szypułek oraz przełożyć do większej miski. Następnie do owoców wsypać 3 łyżki cukru i całość zblendować na jednolitą

Di gotuje
Kokosowiec na kakaowym biszkopcie 150

prostu rozpływa się w ustach. Składniki : Biszkopt : jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki Krem kokosowy: śmietana kremówka 36% 0,5 litra śnieżka 2 torebki czekolada biała 2 szt wiórki kokosowe 200 dag Dodatkowo : alkohol do nasączenia ciasta masło - 1 łyżka cukier - 1 łyżka Przygotowanie: Biszkopt Białka ubić na sztywno

Kuchnia Danusi
Sernik na zimno z białą czekoladą i malinami (Cheesecake fredda con cioccolato bianco e lamponi) 125

aromatu.  Smacznego!  SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek typu digestive 80 g masła Masa sernikowa 650 g ricotty (lub mielonego sera) 250 g mascarpone 125 ml śmietany kremówki 50 g cukru pudru 100 g bia ł ej czekolady 25 g żelatyny w listkach 1 laska wanilii Dekoracja 200 g malin kawa ł eczki bia łej  czekolady cukier

La grande e la piccola cuoca
Makaron z kurkami i kurczakiem 105

Składniki/2 porcje: – 200 g kurek – 100 g makaronu np. penne – 2 łyżki śmietany 18% bez laktozy – 100 ml śmietanki kremówki – 100 g świeżego lub mrożonego szpinaku – 1 pojedyncza pierś z kurczaka – 2 ząbki czosnku – 1/2 cebuli – sól, pieprz, masło i olej do smażenia – szczypiorek lub pietruszka do posypania Przygotowanie

I LOVE LIFE
Biała pavlova, beza z truskawkami i borówką amerykańską 66

białka (rozm.L – 150ml) – 1 szklanka cukru – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobi kukurydzianej – 1 łyżeczka octu winnego – 125g mascarpone mocno schłodzonego – 125g śmietany kremówki 30% (np.Łaciata) mocno schłodzonej – 1 laska wanilii – truskawki – borówki amerykańskie Białka ubić ze szczyptą soli na średnio-sztywną pianę. Następnie dodawać po 1 łyżce cukru i dokładnie miksować

CookYourself
Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie z bezowo-kokosową chmurką 163

ekstraktu waniliowego Składniki na bezowo-kokosową chmurkę: 5 białek 200 g cukru 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Składniki na krem śmietankowy z wiśniami: 600 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 600 g wiśni Wykonanie ciasta: Do misy miksera przesiałam mąkę i proszek do pieczenia. Wsypałam cukier, dodałam

Kuchnia u Krysi
Pożywna mięsna zupa krem z nasionami 100

może być więcej) pół selera 1 duża biała cebula z zielonymi piórami kawałek selera naciowego świeży pomidor 3 duże ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 200 ml śmietany kremówki 30% kasza orkiszowa lub Twoja ulubiona pół szklanki natka pietruszki do zupy i trochę do dekoracji słomka ptysiowa pełna nasion  BRZEŚĆ Umyj skrzydełka i wrzuć na rozgrzany pusty garnek

Z Kuchni Do Kuchni
Kremowy sernik z borówkami (bez pieczenia) 111

żelatyną na palnik i podgrzewamy mieszając do rozpuszczenia żelatyny (uwaga! nie można doprowadzić do wrzenia, bo żelatyna straci swoje właściwości). Zdejmujemy z palnika i studzimy. W tym czasie ubijamy kremówkę, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodajemy nasze serki homogenizowane, stopniowo cały czas miksując, ale już na mniejszych obrotach. Na koniec dodajemy żelatynę. Uwaga! Najpierw należy ją rozrobić z około

Słodkie okruszki
Ciasto biedronka 294

kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką.     Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem śmietankowo-owocowy: 600ml śmietanki kremówki 30-36% 400g owoców typu jagody, maliny, porzeczki, truskawki, wiśnie itp. (u mnie jagody i porzeczki) – mogą być mrożone owoce pół szklanki cukru 4 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody

Blog z Apetytem
Kostka czekoladowo-kawowa 115

jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 100 g czekolady gorzkiej, 300 ml śmietany kremówki, 250 g serka mascarpone, 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: biszkopty, 2 łyżki kawy mielonej, dżem z czarnej porzeczki, kakao WYKONANIE Biszkopt:  Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy

słodki bratek
Łatwy Mega Sernik Jagodowy 195

prawdziwą wanilią 12g 200-210g cukru skórka otarta z 1/2 cytryny 3 duże jajka 200g umytych, osączonych jagód 100g umytej, osączonej borówki Wierzch: 300-350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Sos jagodowy: 90-100g jagód (część jagód zastąpiłam borówką) 1 łyżka cukru pudru

Mała Cukierenka
SERNIK ADVOCAT 135

herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest lekko wyczuwalny, a uzyskałam go poprzez rozpuszczenie pralinek o tym smaku w śmietance kremówce. Śmietanka wpływa również na smak oraz konsystencję tego sernika, dzięki temu bardzo kremowy i dosłownie rozpływa się w ustach! Całość dopełnia krem czekoladowo-advocatowy na bazie śmietanki i masła oraz płatki

Kuchnia MagdaLeny