ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:437/892)

Łatwy Mega Sernik Jagodowy 200

prawdziwą wanilią 12g 200-210g cukru skórka otarta z 1/2 cytryny 3 duże jajka 200g umytych, osączonych jagód 100g umytej, osączonej borówki Wierzch: 300-350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Sos jagodowy: 90-100g jagód (część jagód zastąpiłam borówką) 1 łyżka cukru pudru

Mała Cukierenka
SERNIK ADVOCAT 145

herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest lekko wyczuwalny, a uzyskałam go poprzez rozpuszczenie pralinek o tym smaku w śmietance kremówce. Śmietanka wpływa również na smak oraz konsystencję tego sernika, dzięki temu bardzo kremowy i dosłownie rozpływa się w ustach! Całość dopełnia krem czekoladowo-advocatowy na bazie śmietanki i masła oraz płatki

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK ADVOCAT 145

herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest lekko wyczuwalny, a uzyskałam go poprzez rozpuszczenie pralinek o tym smaku w śmietance kremówce. Śmietanka wpływa również na smak oraz konsystencję tego sernika, dzięki temu bardzo kremowy i dosłownie rozpływa się w ustach! Całość dopełnia krem czekoladowo-advocatowy na bazie śmietanki i masła oraz płatki

Kuchnia MagdaLeny
Krówka bananowo-borówkowa 134

litr mleka 3,2% 20 dag masła 82% 3 pełne łyżki mąki pszennej 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy Krem śmietanowy: ½ litra śmietany kremówki 30% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki mleka w proszku Dodatkowo: 3 banany 15 dag borówki amerykańskiej 1 łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania ciasta

Wanilia i Kardamon
Sernik z kaszą manną na kruchym cieście. 152

masła lub margaryny 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 100 ml śmietanki kremówki 30 % Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki kaszy manny Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i przekładamy do blaszki

Izabelawkuchni
Panna cotta z malinami w pucharkach 173

gwarancja że będzie pysznie, prosto i łatwo do przygotowania. Śmietankowy krem z dodatkiem wanilii do tego frużelina malinowa. To musi być pyszne !!! Na 5 dużych deserów 500 ml. śmietanki kremówki 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Frużelina malinowa 200 gramów świeżych malin 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2/3 łyżki cukru według uznania 50 ml wody

Andzia Pichci
Panna cotta 194

Prosty i szybki deser prosto z Włoch. Panna cotta, to dosłownie z włoskiego „gotowana śmietanka”, ponieważ właśnie na tym polega jej przygotowanie. Oryginalnie Włosi używają jedynie śmietany kremówki, jednak ta wersja jest nieco „chudsza” poprzez wymieszanie śmietanki i mleka w proporcjach 1:1. Smak na tym nie stracił, a trochę kalorii zaoszczędziliśmy Ta delikatna śmietanowa babeczka zatopiona w sosie owocowym

Analiza Smaku
Wiśniowa fantazja 405

proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia ciasta: 1/2 szklanki mocnej kawy lub cherry albo brandy Krem wiśniowy: 750g kg wydrylowanych wiśni (świeże lub mrożone) 0,5 litra śmietanki kremówki 6 łyżek cukru 25g (ok 6 łyżeczek) żelatyny 100ml wody Polewa czekoladowa 50g czekolady deserowej +3 łyżki mleka 50g białej czekolady + 3 łyżki mleka       *** Białka jaj ubijamy

Blog z Apetytem
NAJLEPSZE Ciasto WIŚNIOWE z Kremem Jogurtowym 572

waniliowy lub śmietankowy około 130ml wody do rozmieszania budyniu 2 czerwone galaretki (użyłam wiśniowej i o smaku owoców leśnych) 250ml wody do wiśni 150g cukru Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 450g wiśniowego jogurtu w temperaturze pokojowej 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 15g żelatyny + 150ml wody w temperaturze pokojowej Dodatkowo

Mała Cukierenka
Rolada żyrafa z owocami 205

jest trudne w wykonaniu. Polecam!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 4 łyżki kakao Krem z owocami: 250ml śmietanki kremówki 250ml serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru ok 300g owoców (u mnie są to: maliny, jagody, porzeczki, brzoskwinie)     *** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru

Blog z Apetytem
Mus czekoladowy 89

można się otulić przyjemną słodkością,  wyglądając przez okno na śnieżne bałwany i mroźne bohomazy na szybach. Składniki: 1 00 g gorzkiej czekolady, 2 00 ml śmietany kremówki (30 lub 36%), 1  jajko, 1  łyżka cukru pudru Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Białko oddzielić od żółtka. Białko ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. W drugim naczyniu

Moja kraina smaków
Mus czekoladowy z truskawkową nutą 149

niektórzy boją się surowych jajek,  w odróżnieniu od poprzedniego  przepisu , tym razem wersja bezjajeczna. D la złamania czekoladowej słodyczy dodałam zmiksowane truskawki. Składniki: 200 ml śmietany kremówki (36%), 100 g gorzkiej czekolady, 1 łyżeczka cukru pudru, kilka truskawek. Czekoladę połamać na drobniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić mikserem, dodać cukier puder

Moja kraina smaków
Muffiny podwójnie borówkowe z kremem śmietankowo-borówkowym 97

cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 250 ml mleka, 90 ml oleju, 1 jajo, około 1/2 opakowania borówek (ok. 125 g) Do ozdoby śmietana kremówka 36% (200 ml), 1 łyżeczka żelatyny, druga połowa opakowania borówek, 1-2 łyżki cukru. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Następnie połączyć wszystko razem,  niedbale zamieszać (mają

Moja kraina smaków
Mus czekoladowy "blondi" 135

razem  wykorzystałam c zekoladę mleczną oraz białą, mus wyszedł w jasnym kolorze, stąd nazwa - blondi.   Składniki: 50 g czekolady mlecznej, 50 g czekolady białej, 150 ml śmietany kremówki (użyłam 36%), 1 duże jajko, 2 łyżki cukru pudru. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Oddzielić białko od żółtka. Białko ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. W drugim naczyniu

Moja kraina smaków