Marcepanowo makowy tort z konfiturą wiśniową. Marcepan zrobiłam sama, bo jest prosty do wykonania. Torcik jest lekki, i mocno migdałowy. Marcepan dodałam i do kremu i udekorowałam nim tort. Nie oderwiecie się od niego. biszkopt: 1/3 szklanki maku 1/2 szklanki migdałów zmielonych 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 5 jaj wielkość L marcepan: 250 g migdałów 3/4 szklanki cukier kryształ 1 łyżka miodu 150 g cukru pudru 1 łyżeczka olejku mig... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...