ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:428/892)

Sernik na zimno z białą czekoladą i malinami (Cheesecake fredda con cioccolato bianco e lamponi) 157

aromatu.  Smacznego!  SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek typu digestive 80 g masła Masa sernikowa 650 g ricotty (lub mielonego sera) 250 g mascarpone 125 ml śmietany kremówki 50 g cukru pudru 100 g bia ł ej czekolady 25 g żelatyny w listkach 1 laska wanilii Dekoracja 200 g malin kawa ł eczki bia łej  czekolady cukier

La grande e la piccola cuoca
Makaron z kurkami i kurczakiem 133

Składniki/2 porcje: – 200 g kurek – 100 g makaronu np. penne – 2 łyżki śmietany 18% bez laktozy – 100 ml śmietanki kremówki – 100 g świeżego lub mrożonego szpinaku – 1 pojedyncza pierś z kurczaka – 2 ząbki czosnku – 1/2 cebuli – sól, pieprz, masło i olej do smażenia – szczypiorek lub pietruszka do posypania Przygotowanie

I LOVE LIFE
Biała pavlova, beza z truskawkami i borówką amerykańską 96

białka (rozm.L – 150ml) – 1 szklanka cukru – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobi kukurydzianej – 1 łyżeczka octu winnego – 125g mascarpone mocno schłodzonego – 125g śmietany kremówki 30% (np.Łaciata) mocno schłodzonej – 1 laska wanilii – truskawki – borówki amerykańskie Białka ubić ze szczyptą soli na średnio-sztywną pianę. Następnie dodawać po 1 łyżce cukru i dokładnie miksować

CookYourself
Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie z bezowo-kokosową chmurką 194

ekstraktu waniliowego Składniki na bezowo-kokosową chmurkę: 5 białek 200 g cukru 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Składniki na krem śmietankowy z wiśniami: 600 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 600 g wiśni Wykonanie ciasta: Do misy miksera przesiałam mąkę i proszek do pieczenia. Wsypałam cukier, dodałam

Kuchnia u Krysi
Pożywna mięsna zupa krem z nasionami 122

może być więcej) pół selera 1 duża biała cebula z zielonymi piórami kawałek selera naciowego świeży pomidor 3 duże ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 200 ml śmietany kremówki 30% kasza orkiszowa lub Twoja ulubiona pół szklanki natka pietruszki do zupy i trochę do dekoracji słomka ptysiowa pełna nasion  BRZEŚĆ Umyj skrzydełka i wrzuć na rozgrzany pusty garnek

Z Kuchni Do Kuchni
Kremowy sernik z borówkami (bez pieczenia) 142

żelatyną na palnik i podgrzewamy mieszając do rozpuszczenia żelatyny (uwaga! nie można doprowadzić do wrzenia, bo żelatyna straci swoje właściwości). Zdejmujemy z palnika i studzimy. W tym czasie ubijamy kremówkę, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodajemy nasze serki homogenizowane, stopniowo cały czas miksując, ale już na mniejszych obrotach. Na koniec dodajemy żelatynę. Uwaga! Najpierw należy ją rozrobić z około

Słodkie okruszki
Ciasto biedronka 319

kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką.     Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem śmietankowo-owocowy: 600ml śmietanki kremówki 30-36% 400g owoców typu jagody, maliny, porzeczki, truskawki, wiśnie itp. (u mnie jagody i porzeczki) – mogą być mrożone owoce pół szklanki cukru 4 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody

Blog z Apetytem
Kostka czekoladowo-kawowa 140

jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 100 g czekolady gorzkiej, 300 ml śmietany kremówki, 250 g serka mascarpone, 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: biszkopty, 2 łyżki kawy mielonej, dżem z czarnej porzeczki, kakao WYKONANIE Biszkopt:  Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy

słodki bratek
Łatwy Mega Sernik Jagodowy 227

prawdziwą wanilią 12g 200-210g cukru skórka otarta z 1/2 cytryny 3 duże jajka 200g umytych, osączonych jagód 100g umytej, osączonej borówki Wierzch: 300-350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Sos jagodowy: 90-100g jagód (część jagód zastąpiłam borówką) 1 łyżka cukru pudru

Mała Cukierenka
SERNIK ADVOCAT 167

herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest lekko wyczuwalny, a uzyskałam go poprzez rozpuszczenie pralinek o tym smaku w śmietance kremówce. Śmietanka wpływa również na smak oraz konsystencję tego sernika, dzięki temu bardzo kremowy i dosłownie rozpływa się w ustach! Całość dopełnia krem czekoladowo-advocatowy na bazie śmietanki i masła oraz płatki

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK ADVOCAT 167

herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest lekko wyczuwalny, a uzyskałam go poprzez rozpuszczenie pralinek o tym smaku w śmietance kremówce. Śmietanka wpływa również na smak oraz konsystencję tego sernika, dzięki temu bardzo kremowy i dosłownie rozpływa się w ustach! Całość dopełnia krem czekoladowo-advocatowy na bazie śmietanki i masła oraz płatki

Kuchnia MagdaLeny
Krówka bananowo-borówkowa 160

litr mleka 3,2% 20 dag masła 82% 3 pełne łyżki mąki pszennej 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy Krem śmietanowy: ½ litra śmietany kremówki 30% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki mleka w proszku Dodatkowo: 3 banany 15 dag borówki amerykańskiej 1 łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania ciasta

Wanilia i Kardamon
Sernik z kaszą manną na kruchym cieście. 166

masła lub margaryny 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 100 ml śmietanki kremówki 30 % Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki kaszy manny Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i przekładamy do blaszki

Izabelawkuchni
Panna cotta z malinami w pucharkach 195

gwarancja że będzie pysznie, prosto i łatwo do przygotowania. Śmietankowy krem z dodatkiem wanilii do tego frużelina malinowa. To musi być pyszne !!! Na 5 dużych deserów 500 ml. śmietanki kremówki 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Frużelina malinowa 200 gramów świeżych malin 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2/3 łyżki cukru według uznania 50 ml wody

Andzia Pichci
Panna cotta 214

Prosty i szybki deser prosto z Włoch. Panna cotta, to dosłownie z włoskiego „gotowana śmietanka”, ponieważ właśnie na tym polega jej przygotowanie. Oryginalnie Włosi używają jedynie śmietany kremówki, jednak ta wersja jest nieco „chudsza” poprzez wymieszanie śmietanki i mleka w proporcjach 1:1. Smak na tym nie stracił, a trochę kalorii zaoszczędziliśmy Ta delikatna śmietanowa babeczka zatopiona w sosie owocowym

Analiza Smaku