Przygotowałam je z produktów od HELIO, które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy. Wielbicielom naleśników polecam mój przepis. Zróbcie koniecznie. Słodkich inspiracji :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka 175 ml śmietanki kremówki 30 % półtorej szklanki mleka 2 szklanki mąki tortowej 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) Dodatkowo: 10 dag polewy i dekoracji
Izabelawkuchnikakao bez cukru 250g kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki zmielonego cynamonu po 1 łyżeczce zmielonego imbiru, kardamonu po 3/4 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej Krem czekoladowy: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 200g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej 64% Dodatkowo: około 160g powideł śliwkowych lub konfitury malinowej lub pomarańczowej draże i ciasteczka gwiazdki do ozdoby cukier puder Diamant
Mała Cukierenkamasła 1 opakowanie budyniu śmietankowego (na 500 ml płynu) 500 ml soku jabłkowego SKŁADNIKI NA POLEWĘ KARMELOWĄ: 200 g cukru 100 g masła sól do smaku 100 g śmietany kremówki DODATKOWO: 30 g ziaren kukurydzy na popcorn 1 łyżeczka oleju WYKONANIE: CIASTO: Z podanych składników zagnieć ręcznie lub mikserem gładkie ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i wsadź
Słodko-Słony Świat Ilonymąki tortowej szczypta soli Pistacjowa beza 60 g pokruszonych pistacji 3 duże białka 150 cukru 3 łyżki ziemniaczanej mąki 2 łyżeczki octu Do dekoracji 1 granat 200 ml śmietanki kremówki Nastaw piekarnik na 165ºC z termoobiegiem. Dno foremki i brzegi wyłóż papierem do pieczenia. Papier powinien lekko wystawać ponad brzeg foremki. Rozpuść masło w rondelku i dodaj pokrojoną czekoladę
codojedzeniawchłonie. Pod koniec gotowania dodajemy wszystkie pozostałe składniki, gotujemy jeszcze chwile cały czas mieszając. Gotową masę wykładamy na biszkopt. składniki na masę śmietankową „śnieżną”: 500 ml śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny ok. 60 ml gorące wody wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Śmietankę ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy
Domowy Smak Jedzeniaprzełożenia piernika – 1 łyżeczka cynamonu – 2 łyżki gorzkiego kakao – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 2 łyżki kawy zbożowej – 250 ml mleka – 1/3 szklanki śmietanki kremówki 36% – 100 g czekolady deserowej – masło i odrobina mąki do wysypania formy Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 175 st C. Keksówkę natrzyj miękkim masłem i oprusz mąką pszenną
nietylkopasta.ploraz z sokiem z cytryny i ze startą skórką. Krem wyłóż na upieczone ciasto. Maliny rozłóż równomiernie na kremie i wcinaj z zamkniętymi oczami Składniki KREM 1/4 l śmietany kremówki 36% 1/2 cytryny 300g homogenizowanego serka waniliowego 4 łyżki ajerkoniaku lub gęstego likieru 1/2 kg malin Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco
Eat me! Fit me!gotowe kluseczki gnocchi lub przygotować je sami. Przygotowanie: 10 min. Gotowanie: 15 min. Porcja dla 4 osób: ● 500 g gnocchi ● 2 gruszki ● 150 g sera gorgonzola ● 15 cl śmietany kremówki ● 100 g orzechów pekan ● 3 łyżki cukru ● kilka listków świeżej szałwii ● sól, pieprz Przygotowanie : Upraż orzechy na suchej patelni kilka minut. Posyp cukrem, karmelizuj jeszcze dwie minuty, nie przestając mieszać
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskadyni Hokkaido 1 cebula 2 strąki świeżego chilli ( można mniej, jeśli nie lubicie pikantnych potraw ) 2 łyżeczki granulowanego czosnku kubek jogurtu greckiego , gęstego 400 ml 200 ml śmietany , słodkiej kremówki 30 % kawałek startego żółtego sera , np cheddar ( około 200 – 250 g ) sól do smaku smażony bekon w cienkich plastrach do dekoracji Filety z kurczaka kroimy w kostkę , raczej małą
Ogrodnik w podróżykilka łatwo dostępnych składników, żeby przygotować szybki deser czekoladowy dla starszych i młodszych łasuchów. Mus czekoladowy bez jajek - przepis Cztery Fajery Mus czekoladowy bez jajek - składniki 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 180 g ciemnej czekolady 60-70% kakao 3-4 łyżki cukru pudru 3 łyżki zimnego, mocnego espresso 2 łyżki likieru Amaretto albo ciemnego rumu, brandy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasię wprost idealnie. Waniliowe ptasie mleczko Nabiał i żelatyna na cenzurowanym Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie pozmieniała czegoś w oryginalnym przepisie… Przede wszystkim musiałam czymś zastąpić śmietankę kremówkę, bo nabiału – jak wiecie – unikam. Okazało się, że w tej roli świetnie sprawdza się mleko kokosowe z kartonu , a zwłaszcza jego gęstsza część, która zbiera się na spodzie
Modern Cave GirlHelio . Zapraszam :) Składniki: 1 paczka krakersów 2 wagoniki długie herbatników 1 l mleka 2łyzki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 łyżki mąki 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 śmietana fix 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 puszka masy orzechowej Helio około 50 g aronii kandyzowanej Helio Blaszka o wymiarach 26/30
Sama słodycz i szczypta chiliznajdują się dwie szklanki. Składniki: 1 paczka krakersów 2 wagoniki długie herbatników 1 l mleka 2łyzki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 łyżki mąki 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 śmietana fix 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 puszka masy orzechowej około 50 g aronii kandyzowanej 2 łyżki kawy mielonej Lavazza Oro Blaszka
Sama słodycz i szczypta chilioleju 100 g gorzkiej czekolady 80 ml mleka 2-3 jabłka 250 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli KREM: 300 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) bardzo zimnej! 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kakao Formę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Jabłka obieramy
Rozpustne gotowaniejogurtu naturalnego 100g roztopionego masła pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki suszonej słodzonej żurawiny 100g orzechów laskowych do polewy: 100g czekolady i 100 ml śmietanki kremówki, mielony orzechy do ozdoby do wysmarowania formy: łyżka masła i łyżka bułki tartej Przepis: W dużej misce utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka i jogurt, Do masy
tyfranbox