MASA BUDYNIOWA – do ciasta

MASA BUDYNIOWA – do ciasta

MASA BUDYNIOWA – do ciasta

Przepyszna masa budyniowa z dodatkiem masła to idealny krem do ciast bez pieczenia. Masą budyniową można przełożyć ciasto Napoleonka (tzw. Kremówkę) lub eklerki. Ja wykorzystałam masę do ciasta Krakersik, które bardzo polecam :). Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na formę 33×22 cm: 450 ml mleka 180 g masła 150 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 ml mleka 40 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 4 jajka (rozm. ‘L’) W dużym garnku umieszczamy mleko (450 ml), masło, cukier ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Pomysł

Autor

Słodki PomysłSłodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tort, torty, deser, desery, babeczki, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, bez pieczenia, ciasta z kremami, ciastka kremówki, ciasto z kremem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Słodki Pomysł

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.