ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:420/892)

Svampsoppa – szwedzka zupa grzybowa 66

szalotki 400 g grzybów (najlepiej mieszanka grzybów leśnych, takich jak kurki lub borowiki, ale można dodać też pieczarki 300-500 ml bulionu warzywnego 200-400 mleczka kokosowego (lub kremówki) 3 gałązki pietruszki tłuszcz do smażenia (np. masło) sól, biały pieprz do smaku Sposób przygotowania: Obierz grzyby, a następnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż wraz z szalotką na maśle

Szybko Tanio Smacznie
Mini torciki bezowo jagodowe 86

jagody mrożone. składniki koszyczki bezowe: 1/2 szklanki białek tj 125 ml 200 g cukru drobnego szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego krem: 500 ml śmietany kremówki 30 % 100 ml jagód ze słoika z sokiem 2 łyżeczki żelatyny płaskie płatki migdałów uprażone 125 ml jagód bez soku do dekoracji Koszyczki bezowe:   Białka wyjmuje wcześniej z lodówki

wesoła kuchnia
Makaron z sosem z koktajlówek i kurczaka 82

solą i papryką ostrą, zagotuj i na małym ogniu poczekaj aż sos się zagęści, częściowo odparowując. Potrwa to około 5-6 minut w zależności od użytej śmietany, dobra słodka kremówka szybko zagęszcza i nie trzeba już dodawać mąki. Makaron ułóż na nim solidną porcję kurczaka z sosem i oprósz natką pietruszki,. Serwuj na gorąco Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Makaron

Ogrodnik w podróży
Pączki warszawskie 115

Przepis na pączki warszawskie Thermomix. Przepis do wykorzystania we wszystkich modelach Thermomix. Składniki: 250 g śmietany kremówki 30% 80 g mleka 70 g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwa wanilia lub ziarenka z 1 laski wanilii 45 g drożdży świeżych  150 g masła 500 g mąki pszennej 8 żółtek 1/3 łyżeczki soli 3 łyżki spirytusu 96% Wykonanie

Themo przepisy
Cannoli – włoskie rurki z kremem z ricotty 98

łyżeczki soli 50 g masła 2 łyżki octu winnego 2 jajka 2 łyżki zimnej wody 2 białka trochę białka do sklejania krążków ciasta Krem 500 g ricotty 1 szkl. kremówki 1/2-3/4 szkl. cukru pudru kilka kropli esencji waniliowej kilka pistacji do posiekania i podania Wykonanie Ciasto Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cynamon, sól. Masło siekamy, dodajemy rozkłócone jajka i lekko

Mieszam w Garnku
Francuskie bułeczki z makiem 129

francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html) czy paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/paluchy-serowo-zioowe-z-ciasta.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Ciasto 3 bit na herbatnikach 137

ciasto 3 bit na herbatnikach: ok 600g herbatników 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) – zobacz jak zrobić kajmak 2 budynie waniliowe + cukier 600ml mleka 200g miękkiego masła 500ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 5g żelatyny czekolada starta na wiórki do dekoracji Jak zrobić ciasto 3 bit: Zaczynamy od przygotowania formy na ciasto. Blaszkę 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie spód

Dorota Smakuje
Omlety św. Walentego 90

owocowych dodatków. To już zależy tylko od Was. Zapraszam do przepisu. Składniki 4 jajka 5 łyżek mąki 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 300 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru owoce do dekoracji( maliny, winogrona, borówki itp) Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Białka ubić na sztywno, dalej ubijać dodawać po łyżce

gotuj ze mną