Przepis na : obiad
Jakiś czas temu mignął mi w internetach przepis na zupę szczawiową. A jeszcze jak zobaczyłam go na jednym z moich ulubionych blogów to wiedziałam że muszę go wypróbować. Jednym z ekstra dodatków były szparagi, które akurat miałam z lodówce więc ten przepis spadł mi z nieba;) Przepis nieznacznie różni się od źródłowego, gdyż podrasowałam go pod swoje gusta. Zapraszam! Przepis znalazłam tutaj Scroll down for recipe in English Zupa szczawiowa ze szparagami (4-5 porcji) Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego lub dro... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...