Idzie lato, są truskawki! Mnóstwo truskawek! Aż proszą się o wykorzystanie ich w deserach i ciastach. Marzył mi się sernik.... biały, kremowy, z dodatkiem świeżych truskawek, na chrupiącym spodzie... Tak właśnie powstał ten deser. Spód możecie wykonać z dowolnych płatków, u mnie były to owsiane. Jako(...)słodzika użyłam syropy karmelowego Walden Farms, który dodatkowo pysznie smakuje. Do masy serowej dodałam prawie całą szklankę truskawek! Deser jest znakomitym źródłem białka i sprawdzi się jako zamiennik tradycyjnych serników. Spód: 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżeczki syropu karmelowego Walden Farms 0 kcal 2 łyżeczki kakao 1 łyżka wody Płatki zmielić na mąkę, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Wylepić masą
Chocolate Muffin Blogżeby je kupić. A że teraz akurat miałam ochotę na sernik na zimno, więc gdy tylko nadarzyła się ku temu okazja postanowiłam od razu wejść w ich posiadanie. Sernik przygotowuje się szybko, najdłużej z tego wszystkiego czeka się na tężenie galaretek. Takie ciasto bez pieczenia jest idealne dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś słodkiego i przy okazji(...)chcą się nieco ochłodzić. Choć dla mnie najpyszniejsze w serniku są właśnie fantastyczne, świeże truskaweczki:) Smacznego! Składniki ok. 120 g okrągłych biszkoptów 330 ml śmietanki 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 galaretki - żółta i czerwona świeże truskawki ok. 250 g Wykonanie: Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Każdą truskawkę kroimy na pół - posłużą do dekoracji. Rozpuszczamy galaretki - żółtą
psgotujemymojprzepisna.pl | Śnieżny puch bez chemii Bardzo popularny deser, krążący po internecie, szybki, bezproblemowy. Delikatny sernik na zimno, lekko piankowy, deser z tych mniej słodkich. Wystarczy tylko kilka składników. W oryginalnej wersji są wykorzystane Śnieżki w proszku, ja zrezygnowałam z nich na rzecz śmietany kremówki, można również użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne
moj przepis nazastygnie. W tym czasie przygotować dwie galaretki dając mniej wody do rozpuszczenia niż podaje przepis na opakowaniu. Na dwie galaretki dałam 700 ml wody. Wylać tężejącą galaretkę na sernik. Na wierzchu ciasta można ułożyć truskawki. sernik z serków homogenizowanych
O kuchni z uczuciemzamiast 500 na 1 opakowanie galaretki) i odstawiamy do lekkiego stężenia. W międzyczasie myjemy i obieramy ruskawki, możemy je pokroić na połówki lub w plasterki. Gdy sernik zaczyna już tężeć w lodówce, a galaretka robi się gęsta, ale nadal jeszcze płynna, delikatnie układamy truskawki na powierzchni masy jogurtowej i zalewamy je gęstniejącą galaretką. Całość pozostawiamy w lodowce na kilka(...)godzin, a najlepiej na całą noc. UWAGA: sernik przygotowany z tych proporcji jest bardzo delikatny i rozpływa się w ustach, ale trzeba go trzymać przez cały czas w lodówce, bo szybko się rozpuszcza. Jeśli chcecie otrzymać bardziej zbitą i trwałą konsysencję, zwiększcie ilość zelatyny
Zawsze głodna!sernik to moja specjalność :) Jest przepyszny(...)Delikatny, puszysty, kremowy... Idealny! Piekę go na wszystkie święta, uroczystości oraz czasem bez okazji... I jest tak smaczny, że długo nie mogłam zrobić zdjęć! Bo zanim złapałam aparat, to sernika już nie było! Ale w końcu udało się! Zdjęcia są i mogę podzielić się z Wami przepisem na najlepszy sernik! Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki
dobra gospodyni dom wesołym czyniJutro Dzień Mamy, więc przedstawiam Wam słodki i uroczy torcik - sernik na zimno. Składniki: 1kg sera białego śmietankowego 400g jogurtu greckiego 200g malin (waga zamrożonych) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 50ml gorącej wody 100g małych pianek biszkopty Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostudzenia. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Ser biały miksujemy z jogurtem i cukrem pudrem. Dodajemy(...)część wlewamy do foremki, wyrównujemy wierzch. Drugą część miksujemy z malinami i połową przygotowanych pianek. Wlewamy do foremki i wyrównujemy. Trzecią część wlewamy na masę malinową. Posypujemy pozostałymi piankami. Sernik wstawiamy do lodówki na 4-5 godzin
Gotowanie i blogowanieciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą. Inspirację zaczerpnęłam z bloga szefowa-kuchni.blogspot.com
Kocham Czekoladęciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą
Kocham CzekoladęSernik ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu a tym samym bardzo pyszny. Najgorzej jest czekać aż się schłodzi a zaglądanie do lodówki w niczym nie pomaga. Składniki: 1,5 kg mielonego twarogu z wiaderka 2 budynie waniliowe 4 torebki cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżki masła 1 duża garść rodzynek 200 – 300 gram wafelków czekoladowych(...)twarogową. Wkładamy do lodówki. W tym czasie w rondelku rozgrzewamy kajmak. Tylko chwilkę aby stał się bardziej płynny. Orzeszki miksujemy w blenderze. Po nie mniej niż 25 minutach wyciągamy sernik z lodówki, smarujemy go kajmakiem oraz posypujemy orzeszkami. Wkładamy do lodówki na tyle czasu na ile jesteśmy w stanie wytrzymać, a najlepiej na całą noc. Prawda, że łatwy? Smacznego
Kocham Czekoladęcukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kocham Czekoladęwierzch na serniku rozsypać mrożone jagody, wlać tężejącą galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć sernik z formy, usunąć folię - sernik jest pyszny, delikatny................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętwarogu Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik Zamojski oraz Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie
Ciastka - domowe słodkościprzepyszny wilgotny sernik nadziany soczystymi wiśniami w kisielu osadzony w kruchym cieście, był inspiracją stworzoną specjalnie dla mojego brata, który jest wielbicielem serników w każdej postaci. Wsad wiśniowy, jak i dodatek dżemu truskawkowego na wierzchu obrazuje zbliżające się lato, dzięki czemu od samego patrzenia można przenieść się do słodkiej krainy leniuchowania w ciepłych promieniach letniego słońca(...)czasie posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem z łyżką wody i podpiec jeszcze 10 minut. Dokładnie wystudzić (najlepiej zostawić w piekarniku i delikatnie uchylić drzwiczki). Zimny sernik posmarować konfiturą i posypać startą białą czekoladą. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćpomarańczową wylać na sernik i schować do lodówki, następnie wylać galaretkę agrestową i schować do lodówki najlepiej na całą noc zdjąć obręcz formy i delikatnie usunąć folię z sernika z boków i spodu, przełożyć na talerz - sernik jest "rarytaskiem deserowym" o każdej porze roku..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię