Jutro Dzień Mamy, więc przedstawiam Wam słodki i uroczy torcik - sernik na zimno. Składniki: 1kg sera białego śmietankowego 400g jogurtu greckiego 200g malin (waga zamrożonych) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 50ml gorącej wody 100g małych pianek biszkopty Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostudzenia. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Ser biały miksujemy z jogurtem i cukrem pudrem. Dodajemy(...)część wlewamy do foremki, wyrównujemy wierzch. Drugą część miksujemy z malinami i połową przygotowanych pianek. Wlewamy do foremki i wyrównujemy. Trzecią część wlewamy na masę malinową. Posypujemy pozostałymi piankami. Sernik wstawiamy do lodówki na 4-5 godzin
Gotowanie i blogowanieciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą. Inspirację zaczerpnęłam z bloga szefowa-kuchni.blogspot.com
Kocham Czekoladęciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą
Kocham CzekoladęSernik ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu a tym samym bardzo pyszny. Najgorzej jest czekać aż się schłodzi a zaglądanie do lodówki w niczym nie pomaga. Składniki: 1,5 kg mielonego twarogu z wiaderka 2 budynie waniliowe 4 torebki cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżki masła 1 duża garść rodzynek 200 – 300 gram wafelków czekoladowych(...)twarogową. Wkładamy do lodówki. W tym czasie w rondelku rozgrzewamy kajmak. Tylko chwilkę aby stał się bardziej płynny. Orzeszki miksujemy w blenderze. Po nie mniej niż 25 minutach wyciągamy sernik z lodówki, smarujemy go kajmakiem oraz posypujemy orzeszkami. Wkładamy do lodówki na tyle czasu na ile jesteśmy w stanie wytrzymać, a najlepiej na całą noc. Prawda, że łatwy? Smacznego
Kocham Czekoladęcukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kocham Czekoladęwierzch na serniku rozsypać mrożone jagody, wlać tężejącą galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć sernik z formy, usunąć folię - sernik jest pyszny, delikatny................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętwarogu Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik Zamojski oraz Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie
Ciastka - domowe słodkościprzepyszny wilgotny sernik nadziany soczystymi wiśniami w kisielu osadzony w kruchym cieście, był inspiracją stworzoną specjalnie dla mojego brata, który jest wielbicielem serników w każdej postaci. Wsad wiśniowy, jak i dodatek dżemu truskawkowego na wierzchu obrazuje zbliżające się lato, dzięki czemu od samego patrzenia można przenieść się do słodkiej krainy leniuchowania w ciepłych promieniach letniego słońca(...)czasie posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem z łyżką wody i podpiec jeszcze 10 minut. Dokładnie wystudzić (najlepiej zostawić w piekarniku i delikatnie uchylić drzwiczki). Zimny sernik posmarować konfiturą i posypać startą białą czekoladą. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćpomarańczową wylać na sernik i schować do lodówki, następnie wylać galaretkę agrestową i schować do lodówki najlepiej na całą noc zdjąć obręcz formy i delikatnie usunąć folię z sernika z boków i spodu, przełożyć na talerz - sernik jest "rarytaskiem deserowym" o każdej porze roku..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmnie przepis na sernik z Fiołkowej kuchni Małgosi Znajdziecie u niej dużo inspiracji do wykorzystania młodego jęczmienia w kuchni Składniki: 1 kg sera na … Czytaj dalej Wiosenny sernik na zimno
czarrna od kuchniNazwa ciasta jest nieco myląca...już tłumaczę dlaczego :) w przepisie na sernik używamy jedynie serka mascarpone, śmietany 18%, śmietany kremówki i masła orzechowego :) Polecam bardzo ten przepis. Nam smakował wyśmienicie ...niezwykle delikatny, pyszny orzechowy smak, polany polewą kajmakową i czekoladową.....pychota <3 Piekłam po raz pierwszy...ale jedno jest pewne :) nie po raz ostatni ;) Wymiary tortownicy : średnica(...)cukier zbrązowieje, wlewamy 60 g kremówki, szybciutko mieszamy zmniejszając ogień. Dolewamy następne 60 g kremówki i mieszamy ponownie do momentu rozpuszczenia się cukru.Powstały karmel wlewamy do miseczki. Sernik : Orzeszki prażymy na patelni. Sernik polewamy sosem kajmakowym i czekoladowym, posypujemy orzeszkami. Smacznego
Słodkości i nie tylkoZobaczyłam go u Ewy z bloga MojeTworyPrzetwory i postanowiłam, że w końcu upiekę ten swój pierwszy sernik nowojorski! Składniki na tortownicę o średnicy 18 cm: 60-70 g zimnego masła 4 łyki kakao 1 szklanka mąki 400 g sera na seniki z wiaderka 350 g philadelphi 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 220 g cukru pudru 1 łyżka cukru(...)śmietanę, cukier, cukier waniliowy, sok i otartą skórkę z limonki, mąkę i jajka - miksować do idealnego połączenia się składników przygotować większą formę, taką do ktorej zmieści się ta z sernikiem nagrzać piekarnik do 180 stopni, formę z ciastem dokładnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową, musi być szczelna do formy z kakaowym ciastem przelać masę serową, wstawić do większej formy
Anioły w kuchniwięc pora na świąteczne przepisy :-) A ponieważ sernik to podstawowe ciasto na Wielkanoc - tak mi się przynajmniej wydaje - to dziś propozycja jednego z szybszych i łatwiejszych w przygotowaniu serników :-) Kiedyś już proponowałam Wam sernik gotowany, a dziś jego zmodyfikowana wersja :-) Gwarantuję, że będzie Wam smakowała, tym bardziej, że macie od razu i szarlotkę :-) :-) :-) SKŁADNIKI Na ciasto: 3 szklanki
Czary - gary w kuchniOstatnio był Dzień Czekolady, więc zajadaliśmy się czekoladowym sernikiem bez pieczenia, a dokładniej sernikiem z efektem zebry na zimno. Sernik wyszedł pyszny, bo został zrobiony z mojego ulubionego serka ;) Składniki: 400 g serka "Mój ulubiony", 300 ml śmietanki 30%, 70 g gorzkiej czekolady, 4-5 łyżek cukru pudru, 3 garście biszkoptów okrągłych, 2-3 łyżki masła, 1,5 opakowania(...)masy śmietanowej, znowu 3 czekoladowej i 2 śmietanowej, itd. Na końcu zostało mi trochę masy czekoladowej, więc wylałam ją całą. Blaszką uderzyłam o blat, bo ładnie masa się rozłożyła. Sernik chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Po słodzeniu posypujemy posypką czekoladową
Aga w kuchniSernik królewski to jeden z naszych ulubionych serników. Kakaowe ciasto i masa serowa... po prostu pycha :) Najlepiej smakuje następnego dnia. Ciasto na spód i wierzch: 30dag mąki, 125g masła, 1 szkl. cukru, 3 łyżeczki kakao, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa serowa: 1kg sera trzykrotnie mielonego, 3/4 szkl. cukru, 125g miękkiego masła, 5 jajek(...)miksujemy aż wszystko się połączy. Na koniec dodajemy ewentualne rodzynki.Masę wylewamy na spód ciasta. Drugą część ciasta wyjmujemy z zamrażalki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Sernik pieczemy ok. godziny
Zrób to smacznie