ogórki - 26028 przepisów (strona:420/1736)

Pasta z tuńczyka 126

Dzisiaj pasta z tuńczyka, lekka, kremowa, na kanapki. Idealna na nasze zdrowe śniadanie lub kolację. Zajadamy ją na pieczywie, ze świeżym ogórkiem czy pomidorem lub kiszonkami, szczególnie kiszonymi ogórkami, bakłażanami i papryką. Pastę z tuńczyka przygotowuję jeszcze na kilka sposobów: dodaję do twarogu i tuńczyka świeże pomidory lub passatę, koncentrat dodaję do pasty kiszone ogórki dodaję jajka ugotowane

Zasmakuj Kuchni
Makaronowa sałatka z sosem jogurtowo - bazyliowym 137

soczystego fileta z kurczaka oraz aromatycznej świeżej bazylii. Do tego jogurt naturalny, czosnek, zielony ogórek - to wszystko sprawia, że całość idealnie się komponuje i świetnie smakuje. Składniki: 200g pełnoziarnistego makaronu penne 150g fileta z piersi kurczaka 150g żółtego sera 1 puszka konserwowej kukurydzy 2 ogórki suszona bazylia płatki czosnku sól pieprz oliwa Sos jogurtowo - bazyliowy: 200g jogurtu naturalnego(...)wystudzić. 2.  Fileta z kurczaka pokroić w mniejszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem, suszoną bazylią, płatkami czosnku, a następnie usmażyć na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu kurczaka ostudzić. 3.  Ogórki obrać, pokroić na plasterki a następnie każdy z plasterków na 4 części, dodać pokrojony w kostkę ser, odsączoną z zalewy kukurydzę, kawałki kurczaka oraz makaron. 4.  Sos jogurtowo

Szalona Kuchnia Eweliny
Kartoflana sałatka 167

Bardzo tania, szybka w przygotowaniu, smaczna warzywna sałatka, w której główną rolę pełnią nasze polskie ziemniaki otoczone czerwoną cebulą, konserwowym ogórkiem , pachnącym koperkiem, czosnkiem oraz jajkami. Składniki: 500g ziemniaków 6 jajek 250g konserwowych ogórków 1 pęczek koperku 100g czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz Dekoracja 2 jajka natka z pietruszki Wykonanie(...)Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić  i pokroić w drobną kostkę. 2.  Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. 3.  Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, a koperek drobno posiekać. 4.  Cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. 5.  Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać jogurt, majonez

Szalona Kuchnia Eweliny
Tosty zapiekane w piekarniku – pychotka 169

smażyć z obu stron na złoty kolor (ok.1-2 min z jednej strony). Połowę ułożyć w naczyniach żaroodpornych na dnie, a drugą połowę odłożyć na talerz. 2. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę, a pomidory w plasterki. 3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 4. Koncentrat, majonez i czosnek przepuszczony przez praskę dokładnie wymieszać. Tak powstałym sosem posmarować tosty(...)wyłożone na dnie każdego naczynia. Położyć plaster szynki i posypać serem. Posypać ogórkiem i cebulą, położyć po plasterku pomidora (lub więcej, w zależności jak duże mamy pomidory). Przykryć drugą częścią tostów. Posypać serem. 5. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 0 C przez 20 minut. Smacznego

Przepisy Babci
Sałatka z rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską 279

zamiast rukoli wykorzystać roszponkę, szpinak albo miks sałat, jednak uważam że delikatnie ostry charakter rukoli podkreśli smak pozostałych składników. Składniki (składniki na 2 porcje) 2 garści rukoli 1/2 zielonego ogórka 8 pomidorków koktajlowych 1/2 cebuli (może być czerwona) 6 plasterków szybki parmeńskiej 2 łyżki oliwy szczypta ziół prowansalskich Sałatka z rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską – przepis Rukolę dokładnie myjemy(...)osuszamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Ogórka kroimy w większa kostkę. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Szynkę dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy w misce z dodatkiem oliwy i szczypty ziół prowansalskich. Pamiętajcie aby oliwę i zioła dodać ok. 15 minut przed podaniem inaczej rukola zbytnio namoknie. Smacznego! Post Sałatka z rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską pojawił się poraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z makreli z anchois 151

Pyszna pasta z makreli z dodatkiem filetów z sardeli, kiszonego ogórka i czerwonej cebuli będzie smacznym daniem na śniadanie lub kolację. Składniki: 180-200g makreli 2 filety z sardeli (anchois) 3 średnie ogórki kiszone czerwona cebula pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu czarny pieprz, ostra papryka Sposób przygotowania: Ogórki i cebule kroimy w kostkę. Szczypiorek i anchois

Pyry na Gaz
Sałatka z czerwoną fasolą i szynką 208

marchewki 2 pietruszki 3 ogórki konserwowe majonez sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę obrać i ugotować do miękkości. Czerwoną fasolę i groszek osączyć na sicie z zalewy. Marchewkę, pietruszkę, ogórki, por i szynkę pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Dodać fasolę oraz groszek, przemieszać. Na koniec dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać

magiczna kuchnia Kasi
Forszmak wg Aleex 136

pieczonych mięs. Oprócz nich wystarczy ogórek kiszony, koncentrat pomidorowy i bulion, a w kilkanaście minut otrzymujemy przepyszne danie, które smakuje doskonale. Jest naprawdę pyszne, szczególnie ze świeżym, chrupiącym chlebem. Koniecznie, koniecznie spróbujcie. Składniki: • 300 g wędlin, pieczonych mięs, pieczonego boczku, kiełbasy • 1 cebula • 1 łyżka oleju • 1 litr bulionu drobiowego • 2 ogórki kiszone • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 1 łyżka(...)listek laurowy, ziele angielskie, słodką i ostrą paprykę w proszku. 4. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 10 minut pod przykryciem. 5. Dodać obrane i pokrojone w paseczki ogórki kiszone i dalej gotować przez ok. 5 minut. 6. Dodać koncentrat pomidorowy i majeranek i wymieszać. Gotować przez 2 minuty doprawiając forszmak pieprzem. Spróbować i w razie potrzeby doprawić

W mojej kuchni
Sałatka z tuńczykiem 118

kukurydzy 2 ogórki kiszone 1 cebulę puszka tuńczyka w oleju 4 łyżki majonezu sól , pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotować i pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę odcedzamy,cebulę i ogórki drobno kroimy.  Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Tradycyjna sałatka jarzynowa 287

jarzynowej, będziemy potrzebowali: 1 puszka 400 g groszku 1 puszka 400 g kukurydzy 1jabłko (około 200 g) 5 jajek ugotowanych na twardo 1 cebula (około 100 g) 150 g ogórków kiszonych 4 marchewki (około 400 g) 2 pietruszki (około 200 g) 2 ziemniaki (około 300 g) kawałek korzenia selera (około 180 g) na sos: około 5 łyżek majonezu(...)wkładam do garnka zalewam wodą i gotuję około 30 minut. Następnie odcedzam i odstawiam do wystudzenia. Końcowe przygotowanie sałatki: Wystudzone warzywa obieram, kroję w kostkę i przekładam do miski. Ogórki kroję w drobną kostkę. Cebulę kroję w drobną kostkę. Jabłko obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Jajka kroję w kostkę. Wszystkie składniki dodaję do warzyw, dodaję wypłukany

Uwaga Babcia Gotuje
Tatar ze śledzia pikantny z papryką, ogórkiem i chilli 155

robię tatara ze śledzia . Najczęściej klasyczną wersję taratra ze śledzia z groszkiem, ale kiedy mam ochotę na coś pikantniejszego to dobrze sprawdza się pikantny tatar ze śledzia z papryką, ogórkiem i chilli. Dodaje energii, bo jest kolorowy i pikantny. Idealna sprawa na Sylwestra i na święta.   Składniki na każdą osobę: 3 filety śledziowe w oleju – odsączone pół czerwonej(...)papryki – drobno posiekanej w kostkę pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę kilka marynowanych pokrojonych grzybków (opcjonalnie) ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę sok z całej limonki łyżeczka oleju (u mnie lnianego) pół łyżeczki ostrej pasty chili pół pęczka szczypiorku lub dymki – drobno posiekane Przepis na tatara ze śledzia z papryką, ogórkiem i chilli Filety śledziowe i kroimy

Ugotowane pozamiatane
Rolmopsy 134

Filety śledziowe - 10 szt cebula - 3 szt ogórki kiszone - 3 szt musztarda ocet - 1/2 szklanki woda - 1 szklanka cukier -2 łyżeczki ziele angielskie -10 szt listki laurowe(...)octu, wody, cukru, ziela angielskiego i listka laurowego przygotować zalewę, przestudzić. Cebulę obrać i pokroić na pół krążki, ułożyć na sicie i przelać ją wrzątkiem, ostudzić. Ogórki pokroić wzdłuż na 4. Odmoczone filety ułożyć na desce, skórą do dołu, każdy płat posmarować musztardą, ułożyć na nich cebulę i ogórka, następnie zwijamy każdy filet w ciasny rulon i spinamy wykałaczkami

Camilla w kuchni
Bigos hashimoto 161

Hashimoto nie jest jedyną przyczyną, ale najczęstszą no i nazwa dla potrawy jak znalazł. Co mają zrobić tradycjonaliści, którzy chcieliby zjeść tą niewiadomego rodowodu potrawę? Muszą kombinować :) Składniki: - kiszone ogórki(...)cebula - pieczarki - koncentrat pomidorowy Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w półplatsreki. Podsmażamy. Pieczarki kroimy na ćwiartki, ewentualnie na połówki jeśli są małe i podsmażamy razem z cebulą. Dodajemy starte ogórki kiszone i chwilę dusimy. Mieszamy z koncentratem i jeszcze chwilę dusimy

Kryzysowa Książka Kucharska
Tatar z wędzonego łososia 246

wędzonego łososia. Wiecie, że uwielbiam ryby. Ta przystawka jest prawdziwą gwiazdą na karnawałowym stole. Tatar, ale nie z mięsa i nie surowy. Wędzony łosoś z ostrą cebulką i kwaśnym ogórkiem, to połączenie wręcz doskonałe. Te łososiowe kulki są niby prostym daniem, ale jakże efektownym – zarówno wizualnie, jak i smakowo. Niektórzy nie lubią, bądź też nie mogą spożywać surowego mięsa(...)odzwierciedla się także w jego cenie (jest droższy od tego wędzonego na zimno). Składniki na 12 porcji (kulek) : 300g łososia wędzonego na gorąco 2 małe szalotki 2 małe ogórki kiszone Plastry wędzonego łososia wyłożyć na deskę (najlepiej plastikową lub szklaną, bo drewniana wciągnie łososiowy aromat) i posiekać bardzo drobno ostrym nożem. Białe części szalotek pokroić w drobniutką kosteczkę

Dietolog
Imprezowe koreczki w trzech smakach 181

bazylii koreczki II: kiść ciemnego winogronu, 250g sera pleśniowego lazur pokrojonego w kostkę koreczki III: 250g sera żółtego pokrojonego w kostkę, 200g kabanosów pokrojonych w mniejsze części, 3 duże ogórki w plasterki wykałaczki Przygotowanie: Koreczki I: na półmisku układamy połówki pomidorków, na nie nabijamy kuleczki sera, następnie drugą połówkę pomidora i listek bazylii. Koreczki II: podobnie jak przy pierwszych(...)koreczkach połówki winogron układamy na półmisku, następnie nabijamy kosteczkę sera i cały winogron. Koreczki III: na wykałaczkę nabijamy kolejno kostkę sera, plasterek ogórka, kawałek kabanosa i znów kosteczkę sera. Smacznego

Życie ze smakiem

Proponowane wyszukiwania