Tarta to danie zaczerpnięte z kuchni francuskiej. Składa się ona z ciasta (kruchego, francuskiego lub drożdżowego) i słodkiego lub wytrawnego nadzienia. Jest pyszna na ciepło
Walijskie PichcenieMałe filety drobiowe z niespodzianką zadowolą nawet najbardziej wymagających. Jako farsz ( i naszą niespodziankę) możemy użyć praktycznie wszystkiego: brokułów, szpinaku, sera, orzechów włoskich, suszonych pomidorów
Walijskie PichcenieZdrowy i niskokaloryczny filet z kurczaka może być podstawą do wykonania pysznego gulaszu. Dziś w wersji z kiszonym ogórkiem i sosem pomidorowym. Danie proste i szybkie
Walijskie PichcenieGulasz drobiowy to szybki i bardzo prosty pomysł na smakowity obiad. Można go urozmaicić pieczarkami (tak ja zrobiłam) i wtedy powstanie pyszny pieczarkowy sosik. Z
Walijskie PichcenieJak tylko zobaczyłam na blogu Z Cukrem Pudrem te chlebki, wiedziałam, że przyjdzie na nie czas :)) Przypadł mi bardzo do gustu niecodzienny sposób
Walijskie PichcenieTrochę inna wersja drobiowych filecików, może mniej zdrowa - przez panierkę z chipsów, ale od czasu do czasu można zaszaleć i trochę odejść od modelowego, zdrowego żywienia
Walijskie PichcenieKiedy po raz pierwszy zobaczyłam przepis na gulasz szegedyński wiedziałam, że to nie może nie smakować. Chociażby dlatego, że charakterystycznym dla tego gulaszu jest
Walijskie PichcenieBardzo lubię takie jednogarnkowe dania z ryżem. Przy gotowaniu można puścić wodzę fantazji ... i dodać co tylko nam wpadnie do głowy :) i praktycznie zawsze potrawa
Walijskie PichcenieBardzo lubię gotowane pulpeciki. Zresztą zawsze przedkładałam gotowane mięso nad smażone. Pulpeciki w sosie z warzywami powstały zupełnie spontanicznie. W lodówce były warzywa, które
Walijskie PichcenieSzybko, łatwo i pożywnie :)) Wszystkie składniki myk - na blaszkę i do piekarnika. Robi się praktycznie samo, a my możemy w tym czasie np. oddać się
Walijskie PichcenieWarzywny sosik, z dużą ilością papryki, cebuli, pieczarek oraz pikantnym chorizo wspaniale komponuje się z delikatnym filetem z kurczaka. To połączenie to strzał w 10
Walijskie PichcenieSkładniki: 2 porcje ¾ szklanki kuskusu, 150 g wątróbki z indyka, 1 mała cukinia, 2 małe cebule, 250 ml bulionu drobiowego, 300 ml mleka, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka masła klarownego, zielona pietruszka, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, sól himalajska do smaku. Przygotowanie: Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy z wystających żyłek. Moczymy w mleku ok. 10 min. Cebulę kroimy
Moniki SmakołykiSkładniki: filet z indyka około 50 dag żółty ser około 15 dag pieczarki 10-20 dag, ewentualnie papryka oliwa do smażenia jajko do panierowania bułka tarta, masło Przygotowanie : Mięso podzielić na CIENKIE plastry, można lekko potłuc Umyte i pokrojone pieczarki krótko obsmażyć Każdy cienki plaster mięsa solimy, posypujemy pieprzem i kładziemy po łyżeczce pieczarek, odrobinę masła oraz małą kostkę
Proste Potrawyzawsze można dodać :) garść drobnego makaronu 20 dag pieczarek lub innych grzybów koperek, olej do smażenia sól, pieprz, sos sojowy filet z kurczaka lub około 20 dag mięsa z indyka ewentualnie przyprawa chińska lub kostka rosołowa, a jeszcze lepszy rosół domowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, posypać obficie chili i podsmażyć- ale nie przesadzać, bo zupa będzie za ostra
Proste Potrawycoś innego z drobiu. Nadzienie można oczywiście komponować dowolnie według własnych upodobań. Podawanie konkretnych ilości składników chyba też nie jest tu konieczne. Filet z piersi kurczaka lub z indyka sól, pieprz, majonez Moje propozycje na farsz: I: oscypek żurawina suszona żurawina do mięs ze słoiczka Oscypek drobno pokroić, dodać suszone owoce żurawiny i kilka łyżek żurawiny ze słoiczka
Praktyczna pl