My Blueberry Corner by "jagodzianka" Proste, lekkostrawne danie. Zaczęłam je przygotowywać kilka lat temu, gdy będąc na ścisłej diecie, mogłam jeść tylko gotowane potrawy. Sos …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Nie ma jak domowe żarcie! Bez konserwantów, sztucznych barwników, polepszaczy smaku. Samo dobro – mięso, przyprawy – genialny smak. Wędliny, …
My Blueberry CornerMożna ułatwić sobie pracę i przygotować kilka porcji sosu i pieczeni -podzielić i zamrozić, a potem tylko dogotowywać makaron , a sos i mięso podgrzewać. Typowe obiady
Buniabaje w kuchniUda indycze to zawsze wyzwanie. Ogromny kawał mięcha, trzeba mu przyznać. Chciałam polecić Wam, aby robić je długo, na wolnym ogniu, aby rozpadło się samo, w
MamaOskarkaOdkąd przyrządziłam kiedyś kluski marchewkowe Mąż nie może się otrząsnąć ;) Oznacza to, że od tamtej chwili stał się wielkim amatorem pyz, uznając nawet ich "lepszość" nad
Kuchnia po mojemuKiedy informując Męża co do planów obiadowych użyłam sformułowania kapusta faszerowana, nie miał On bladego pojęcia co będzie jadł. Gdy padło hasło gołąbki - wszystko stało się
Kuchnia po mojemuKiedyś wyraziłam pogląd, że za pewne potrawy nie warto się brać jeśli w rodzinie jest ktoś, kto robi je po mistrzowsku. Jedną z tych potraw w
Kuchnia po mojemuJuż nie raz wspominałam o sosiku, który nadaje domowym fast - foodom "szlachetny" smak najpopularniejszej sieciówki żywieniowej przez duże M. Jest to tak genialne odwzorowanie popularnej kompozycji
Kuchnia po mojemuTydzień pracy zleciał w mig. Jak to się mówi pierwsze koty za płoty. Nadszedł błogi piątek i można oddać się domowemu lenistwu. Wprawdzie pogoda za oknem
Kuchnia po mojemuPadam na twarz. Odzwyczaiłam się mocno od rannego wstawania i teraz oczy mi się same zamykają - mimo 2-3 kaw dziennie. Mam nadzieję, że to tylko
Kuchnia po mojemuNie wiesz co na obiad? Ja też. Odkąd wróciłam do pracy częściej taki problem gości w naszym domu. Staram się planować posiłki, czasem wenę pozostawiam Mężowi
Kuchnia po mojemuOstatnio sytuacja obiadowa w domu niepewna - wołomińskie rozjazdy w trakcie. Ciężko wycelować - co ugotować, żeby się zjadło i nie stało, a z drugiej strony chwilę w
Kuchnia po mojemu... nawet i w żałobie. Święta zbliżają się wielkimi krokami. Wprawdzie dla mnie są w tym roku zupełnie zbędnym elementem kalendarza i skoro nie ma już z
Kuchnia po mojemuPasztetów i przepisów na nie na blogu niedużo bo najczęściej piekę taki nasz ulubiony czyli pasztet wieprzowy z grzybami . Ale czasami coś zmieniam bo przecież byłoby
Smaczna PyzaMam problem z kaczkami. Kiedyś kiedy piekłam całe nadziewane jabłkami smakowały mi bo tłuszcz się wytapiał , a kaczka była aromatyczna i wilgotna. Piersi z kaczki jakie
Buniabaje w kuchni