indyk - 7293 przepisów (strona:417/487)

Zupa jarzynowa na indyczym skrzydełku 82

Miała być kalafiorowa, ale kalafior zniknął z lodówki zanim wróciłam z pracy. Uratowała mnie mieszanina mrożonych warzyw, a zupa wyszła przepyszna :) Czytaj więcej »

Kuchenne zapiski Edyty
Naleśniki a’la Mexico 111

W gazecie zobaczyłam piękną fotkę przedstawiającą niezwykle apetyczne naleśniki z nadzieniem na sposób meksykański. Pomyślałam, że to fajny pomysł na w miarę szybki i syty obiad

Kuchenne zapiski Edyty
Pierś z indyka z fasolką szparagową, papryką i cukinią 113

Szybkie i naprawdę smaczne danie, którego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy :) Czytaj więcej »

Kuchenne zapiski Edyty
Indycze piersi z pieczarkami i estragonem 156

Estragon zazwyczaj dodawałam tylko do wątróbki z cebulą i jabłkiem, ale okazało się, że mięso z indyczej piersi również smakuje z nim wybornie :) Czytaj więcej »

Kuchenne zapiski Edyty
Krokiety z mięsem i ziemniakami 337

Krokiety powstały na skutek mojej choroby. Nagotowałam sobie gar rosołu, a że na mięso z niego nikt nie miał ochoty, więc zmieliłam je, wymieszałam z ziemniaczkami

Kuchenne zapiski Edyty
Barszcz czerwony z makaronem - Wygrzebane z archiwum 109

Przepis znalazłam w firmowej książce kucharskiej z 1960 roku. Kości wieprzowe zamieniłam na szyjki indycze, a ocet na kwasek cytrynowy. Oddzielnie ugotowałam makaron, bo nie lubię

Kuchenne zapiski Edyty
Rolada z piersi indyczej z serem, pieczarkami i papryką 171

Rolady mięsne to moja miłość. Względy smakowe są oczywiste, jednak szczególnie darzę sympatią fakt, że na zimno idealnie pasują do kanapek. Nie są suche, również idealnie

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś indycza w glazurze węgierkowej 244

Soczysta, lekko słodkawa wersja piersi indyczej. Powidła od spiżarni doczekały się wreszcie godnego wykorzystania. :3 0,5kg filetów z piersi indyczej  200g powideł śliwkowych 3

Kuchenna Kontrrewolucya
Udziec indyczy duszony z warzywami 138

Pyszny i soczysty! Do tego delikatny i mało wymagający. 1 spory udziec indyczy bez kości 4 ząbki czosnku 3 łyżki majeranku 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki

Kuchenna Kontrrewolucya
ROLADKI Z UDEK FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 1687

Wszyscy chyba lubimy drobiowe mięso.  Tym razem postanowiłam zamiast roladek z tradycyjnych piersi kurczaka przygotować je z wyfiletowanych udek.  Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania