W gazecie zobaczyłam piękną fotkę przedstawiającą niezwykle apetyczne naleśniki z nadzieniem na sposób meksykański. Pomyślałam, że to fajny pomysł na w miarę szybki i syty obiad
Kuchenne zapiski EdytySzybkie i naprawdę smaczne danie, którego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy :) Czytaj więcej »
Kuchenne zapiski EdytyEstragon zazwyczaj dodawałam tylko do wątróbki z cebulą i jabłkiem, ale okazało się, że mięso z indyczej piersi również smakuje z nim wybornie :) Czytaj więcej »
Kuchenne zapiski EdytyKrokiety powstały na skutek mojej choroby. Nagotowałam sobie gar rosołu, a że na mięso z niego nikt nie miał ochoty, więc zmieliłam je, wymieszałam z ziemniaczkami
Kuchenne zapiski EdytyPrzepis znalazłam w firmowej książce kucharskiej z 1960 roku. Kości wieprzowe zamieniłam na szyjki indycze, a ocet na kwasek cytrynowy. Oddzielnie ugotowałam makaron, bo nie lubię
Kuchenne zapiski EdytyRolady mięsne to moja miłość. Względy smakowe są oczywiste, jednak szczególnie darzę sympatią fakt, że na zimno idealnie pasują do kanapek. Nie są suche, również idealnie
Kuchenna KontrrewolucyaSoczysta, lekko słodkawa wersja piersi indyczej. Powidła od spiżarni doczekały się wreszcie godnego wykorzystania. :3 0,5kg filetów z piersi indyczej 200g powideł śliwkowych 3
Kuchenna KontrrewolucyaPyszny i soczysty! Do tego delikatny i mało wymagający. 1 spory udziec indyczy bez kości 4 ząbki czosnku 3 łyżki majeranku 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki
Kuchenna KontrrewolucyaWszyscy chyba lubimy drobiowe mięso. Tym razem postanowiłam zamiast roladek z tradycyjnych piersi kurczaka przygotować je z wyfiletowanych udek. Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym
Walijskie PichcenieSą ludzie, którzy na wszelkiego rodzaju podroby i tym podobne ustrojstwo – żołądki, serca, wątróbki, ozory, nerki, itd – nie mogą nawet za bardzo patrzeć. Są też jednak
Kulinarna Pokusa