Przepis na : kolacja
Pomysł na tą zupkę dostałam od młodej gospodyni Moniki. Cała rodzina pomaga mi w zbieraniu ciekawych pomysłowych dań. Szparagi oskrobać, oprócz łebków. Twarde końcówki jeżeli są to wyrzucić. Ja mam taki lniany woreczek do którego wrzucam wszystko co potem ma być wyrzucone – np stwardniałe końcówki szparag. Smak z końcówek zostanie w zupie, więc nic nie będzie zmarnowane. Szparagi pokroić w dwu cm kawałki. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, oskrobać. Oddzielić białka od żółtek. Biał... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl