ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:413/892)

Kurczak w sosie z warzywami 127

masło) ale może być tylko mrożona marchewka z groszkiem 1 szklanka rosołu lub bulionu drobiowego (może być z ½ kostki warzywnej) 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 150 g śmietanki kremówki 30% 100 ml wrzącej wody po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej koperek do posypania ziemniaków olej rzepakowy Przygotowanie kurczaka w sosie z warzywami. Mięso oczyszczamy i kroimy po skosie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto Jeżyki bez pieczenia 147

gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Żelatynę rozpuścić w wodzie. Zostawić do napęcznienia. Następnie włożyć do kubka z gorącą wodą. Podgrzewać na gazie do rozpuszczenia. 2. Schłodzoną kremówkę przelać do naczynia i zmiksować z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodawać porcjami serek oraz mleko w proszku i miksować na niskich obrotach. Na końcu wlać rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie wymieszać. 3. Blaszkę

Danka Pichci
Królewski jabłecznik z bitą śmietaną 139

pół łyżeczki proszku do pieczenia Pół szklanki cukru 1 łyżka octu 1 kg obranych i pokrojonych jabłek 1 galaretka o smaku cytrynowym Opcjonalnie cukier do smaku 350 ml. śmietanki kremówki 1 cukier waniliowy 1 czubata łyżka cukru pudru Mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Żółtka oddzielić od białek, żółtka wymieszać z octem. Białka ubijamy ze szczyptą soli

Andzia Pichci
Rarytas galaretką i malinami 135

łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kajmakowy: 125 g mascarpone, 200 g masy kajmakowej Krem z białą czekoladą: 200 ml śmietany kremówki, ¾ tabliczki białej czekolady, 125 g mascarpone Dodatkowo: okrągłe biszkopty, 1 szkl. mocnej kawy, 1 galaretka malinowa, maliny, kawa Inka lub kakao do posypania WYKONANIE: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białka. Białka

słodki bratek
Owocowy TORCIK z CIASTA FRANCUSKIEGO 240

opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1-3 łyżki cukru pudru (należy dosłodzić do smaku, czasami sok z marakui może trafić się bez dodatku cukru) Krem: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 250g serka mascarpone Dodatkowo: około 40-50g mlecznej lub gorzkiej czekolady Ciasto: 1. Piekarnik nastawić

Mała Cukierenka
Gołąbki z kaszą gryczaną i borowikami z sosem grzybowym 137

Gotujemy wodę z grzybów wraz z odłożonymi grzybami, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. ·        W szklance łączymy ze sobą wodę, kremówkę i mąkę, mieszając energicznie widelcem. ·        Wlewamy do garnka stopniowo, mieszamy energicznie do uzyskania konsystencji sosu.  Gołąbki podawać z gotowanymi ziemniakami bądź świeżym chlebem. Smacznego

Calzonella.com
Pączki serowe – bardzo łatwy przepis 616

Składniki: (na jeden mały talerz pączków) 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 150 g serka homogenizowanego kilka łyżek śmietanki kremówki Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz śmietanki wymieszaj w misce. Dolej kilka łyżek śmietanki żeby otrzymać gęstą i lepką masę (ok. 3 łyżki) Rozgrzej olej. Nabieraj małe porcje ciasta i formuj w natłuszczonych dłoniach

Słodki Blog
Marchewkowe z pomarancza 102

cynamonu,     2 łyżeczki sody,     1 łyżeczka soli     1 łyżeczka proszku do pieczenia     80-100ml  śmietanka kremówka 30%     30dag serek śmietankowy     forma 24x35   teraz zaden kawalek sie nie zmarnuje,kupilam blaszke otwierana Wykonanie Ubić jajka z cukrem ma puszystą gładką

w mojej kuchni
Marchewkowe z pomarancza 145

cynamonu,     2 łyżeczki sody,     1 łyżeczka soli     1 łyżeczka proszku do pieczenia     80-100ml  śmietanka kremówka 30%     30dag serek śmietankowy     forma 24x35   teraz zaden kawalek sie nie zmarnuje,kupilam blaszke otwierana Wykonanie Ubić jajka z cukrem ma puszystą gładką

mojej kuchni
Tort z mascarpone i frużeliną malinową 212

szklanki cukru pudru 0,5 szklanki cukru drobnego do wypieków na nasączenie: pół szklanki wody, sok z 1 cytryny, czubata łyżka cukru Składniki na krem: 750 ml śmietanki kremówki 750 g serka mascarpone 9 łyżek cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego opcjonalnie: jeżeli tort będzie przewożony 3 opakowania fixu do bitej śmietany Składniki na frużelinę : 500g malin (mogą być mrożone

tyfranbox
Kawa i śmietanowy ludzik 81

tylko wcześniej przygotować ubitą śmietanę, zamrozić, następnie wykorzystać ulubione foremki.   Popijając z przyjemnością aromatyczną kawę, tym razem możemy uśmiechnąć się do niej     Składniki 125 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru kawa Wykonanie Śmietanę ubijamy , dodajemy cukier puder. Masę przelewamy do płaskiego naczynia, następnie wkładamy do zamrażarki ( można naczynie wyłożyć wcześniej folią spożywczą, ułatwi to wyjęcie

Tajemnice Smaku
Tort namiętności, czyli beza Pawłowej – Pavlova z bitą śmietaną, jeżynami i marakują 100

produkty, jest wyzwanie! Czy podołałam? Składniki BEZA 4 białka 200 g cukru szczypta soli 1 łyżeczka soku z cutryny 1 płaska łyżeczka maki ziemniaczanej BITA ŚMIETANA 300 ml śmietanki kremówki 36%, mocno schłodzonej 1 łyżka cukru pudru DEKORACJA kubek jeżyn miąższ i pestki z 2 marakuji Wykonanie BEZA Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem, pod koniec ubijania stopniowo, najlepiej

Tajemnice Smaku
Crème Brûlée z winnymi śliwkami i rozmarynem 86

WINNE ŚLIWKI 6 dużych śliwek węgierek 200 ml białego wina 1/2 łyżeczki posiekanego świeżego rozmarynu igiełek CRÈME BRÛLÉE 4 żółtka 80 g cukru 80 ml mleka 250 ml śmietany kremówki ziarenka z laski wanilii 2 łyżki trzcinowego cukru DODATKOWO 4 łyżeczki cukru do posypania i skarmelizowania deseru Wykonanie WINNE ŚLIWKI Śliwki myjemy, przecinamy na pół i drylujemy. Zalewamy winem, dodajemy

Tajemnice Smaku
Number cake ( Tort cyfra) 185

gramów mąki pszennej tortowej 250 gramów zimnego masła pół szklanki cukru pudru 2 jajka M Na krem (trochę kremu zostało ale ja wolę zrobić ciut więcej) 800 ml śmietanki kremówki 400 gramów serka mascarpone 1 cukier wanilinowy 4 łyżki cukru pudru  Do dekoracji użyłam  Świeże owoce Świeże kwiaty owoce bezy makaroniki Dodatkowo potrzebujemy szablony cyferek  Blaty można

Andzia Pichci
Malinowa chmurka 10130

pszennej 120 gram masła Składniki na galaretkę z malinami 800 gram świeżych bądź mrożonych malin 3 malinowe galaretki 4 szklanki wrzącej wody Składniki na krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki 30 bądź 36% 250 gram serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Składniki na bezę z migdałami 3 białka 150 gram cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

To Musisz Wiedzieć